true
اقتصادتهران: مدیرعامل صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک (صحا) گفت: تسهیلات مالی اعطایی به شرکتهای دانش بنیان و فناور صنایع الکترونیک کشور در سه سال اخیر از ۱۳۰ درصد مجموع تسهیلات قبلی طی ۱۶ سال فعالیت صندوق، پیشی گرفته است.
«علی وحدت» امروز (دوشنبه) در گفت و گو با ایرنا افزود: فقط پارسال، از ۱۶۷ شرکت فعال صنایع الکترونیک کشور، نزدیک به هزار میلیارد ریال حمایت صورت گرفته است.
وحدت تصریح کرد: با وجود رشد گردش مالی به بیش از سه برابر سالهای گذشته (بازپرداخت سالیانه بیش از ۶۰۰ میلیارد ریال) نسبت مطالبات واخواستی با روند نزولی به کمتر از سه درصد رسیده است.
به گفته این مقام مسئول، تسهیلات مالی قابل ارائه به شرکتهای دانش بنیان و فناور میتواند در قالب حمایت از طرحهای تحقیقاتی، نمونه سازی آزمایشگاهی، نمونه سازی نیمه صنعتی و صنعتی، تجهیز، بهینه سازی، اخذ تاییدیه، تولید نیمه صنعتی و انبوه، انتقال فناوری، تامین کسری نقدینگی اجرای قرارداد و شرکت در نمایشگاه و همایش ها باشد.
وی ادامه داد: نرخ سود تسهیلات صحا بسته به سطح فناوری و نوع فعالیت (سقف، سه درصد کمتر از شبکه بانکی و کف، یک سوم سود شبکه بانکی) اکنون پنج تا ۱۵ درصد بوده و به طور قابل توجهی کمتر از نرخ تسهیلات شبکه بانکی کشور است.
وحدت بیان داشت: میانگین دوره بازپرداخت تسهیلات سه سال است که با یک دوره استراحت، بر اساس ماهیت و شرایط طرح و نیز عواملی چون دوره بازگشت سرمایه تعیین می شود.
وی گفت: تضمین هایی برای ارائه خدمات مالی و اعتباری به متقاضیان با دید حمایتی بر اساس ماهیت طرح، اعتبارسنجی توانمندیهای متقاضی از جنبههای مالی، علمی و فنی، بازار، سوابق قبلی و سایر عوامل مرتبط با ریسک طرح تعیین می شود.
مدیرعامل صحا اظهار داشت: در بخش ضمانت نامه، صحا پارسال موفق به صدور ۱۵۶ فقره ضمانتنامه به ارزش ۶۲۰ میلیارد ریال شده است که این میزان امکان گرفتن بیش از ۴۷۰۰ میلیارد ریال قرارداد را توسط شرکتهای صنایع الکترونیک کشور میسر کرده که این عدد برای سه سال اخیر ۹۵۰۰ میلیارد ریال است.
وی گفت: ضمانت نامههای صادر شده صحا در سه سال اخیر بیش از پنج برابر ضمانتنامههای صادر شده ۱۶ سال پیش از آن بوده و بیش از ۴۰ درصد متقاضیان دریافت ضمانتنامه در سال ۱۳۹۶ برای نخستین بار از این خدمت صحا بهره برده و تعیین سقف اعتباری شده اند.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=130424
false
true