اقتصادتهران: با وجود عرضه کافی گوشت مرغ در بازار، در روزهای گذشته قیمت این محصول افزایش یافت، ولی باز توزیع حداکثری آن در میادین و فروشگاههای اینترنتی، قیمت گوشت مرغ کاهشی شد و در اکثر نقاط همچنان زیر ۶۰ هزار تومان است.
به گزارش اقتصادتهران، با وجود عرضه مرغ در بازار طی روزهای اخیر قیمت این محصول افزایش یافت و در جلسهای با حضور کشتارگاهها مقرر شد این صنف از سود خود کاسته تا محصول بر اساس نرخ مصوب در بازار عرضه شود.
طبق آمارهای وزارت جهاد کشاورزی ایران سالانه نزدیک ۲.۷ میلیون تن گوشت مرغ تولید میکند که این میزان تولید نهتنها پاسخگوی نیاز داخلی است، بلکه در بدبینانهترین حالت امکان صادرات بیش از ۱۰۰ هزار تن از این محصول به کشورهای همسایه وجود دارد. با این وجود طی روزهای گذشته قیمت گوشت مرغ در بازار داخلی به بیش از ۷۰ هزار تومان و حتی در برخی استانها حدود ۸۰ هزار تومان هم رسید، در حالی که هنوز دولت نرخ مصوب گوشت مرغ را افزایش نداده است.
برخی از تولیدکنندگان میگویند در پی اصلاح نرخ ارز قرار بود دولت قیمت محصولات پروتئینی را که متاثر از این موضوع است تا پایان شهریورماه به نرخ واقعی برساند، زیرا علاوه بر هزینههای تمام شده تولید، نهادهها را با ارز نیمایی یا آزاد خریداری میکنند که این امر نیازمند سرمایه در گردش چند برابری است، اما دست تولیدکنندگان خالی از نقدینگی کافی است.
آنچه مسلم است تا دولت تصمیمگیری جدیدی برای محصولات پروتئینی نکند، نباید قیمت این محصول در بازار با نرخهایی بیش از نرخ مصوب به دست مصرفکنندگان برسد که هر از گاهی برخی تولیدکنندگان یا فروشندگان موجب افزایش قیمتها میشوند.
طبق مصوبه دولت قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده ۴۰ هزار تومان و مصرفکننده ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان تعیین شده است.
بررسیهای ایرنا از بازار نشان میدهد که روز پنجشنبه قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ تازه کمتر از ۶۰ هزار تومان و مرغ منجمد ۴۴ هزار و ۶۰۰ تومان است، البته برخی فروشندگان نیز هر کیلوگرم گوشت مرغ را بین ۶۵ تا ۶۷ هزار تومان نیز میفروشند که به نظر میرسد این امر نیازمند رسیدگی بخشهای نظارتی است.
دیدگاه ها بسته هستند.