true
اقتصادتهران: کارشناسان حوزه اقتصاد و جامعه شناسی بر این باورند که نابرابری های اجتماعی ریشه اصلی آسیب های اقتصادی در کشور است و با تخصیص دوباره بودجه های میلیاردی نمی توان به مبارزه آسیب های اجتماعی رفت.
به گزارش ایرنا، کارشناسان مسائل اقتصادی و اجتماعی معتقدند اصلی ترین علت نابسامانی در جوامع مختلف حول محور نابرابری های اقتصادی و اجتماعی گردش می کند که منشا بسیاری از دگرگونی ها و تحولات جوامع بشری محسوب می شود.
عصر چهارشنبه در یک نشست تخصصی که با عنوان ‘مسائل و آسیب های اقتصادی’ در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد، ۲ کارشناس اقتصادی و ۲ جامعه شناس به بیان ابعاد مختلف میزان تاثیرگذاری مسائل اجتماعی بر اقتصاد کشور پرداختند که تاکید عمده آنان بر رفع نابرابری های اجتماعی برای رفع مشکلات اقتصادی در کشور بود.
از نگاه این کارشناسان، یکی از مشکلات اصلی، اختصاص بودجه های میلیاردی برای رفع مسائل اجتماعی بدون تحقق اهداف مورد نظر بوده که یکی از نمونه های آن، اجرای طرح جمع آوری کودکان کار و خیابانی است که از سال ۱۳۶۸ اجرایی شده و با وجود هزینه های بالایی که داشته است، همچنان ادامه دارد.
بررسی نکات مورد اشاره کارشناسان در این باره نشان می دهد این گونه طرح ها جز هزینه تراشی و افزایش معضلات اجتماعی پیامدی نداشته است.
«حسین راغفر» اقتصاددان و پژوهشگر حوزه فقر و عدالت اقتصادی، با ارایه مقاله ای با عنوان «نابرابری های اقتصادی– اجتماعی، فرسایش سرمایه و آسیب های اجتماعی» در این نشست گفت: یکی از اصلی ترین نابرابری ها، در فرصت ها، مشارکت اجتماعی و سیاسی و توانایی شکلدهی به زندگی رخ می دهد.
وی نظام تصمیم گیری های اساسی را مهمترین عنصر شکلگیری نابرابری ها در کشور عنوان کرد و افزود: ریشه اصلی فساد در مسائل سیاسی است.
به گفته راغفر، «نهایت فساد در ثروت و قدرت است که می توانند کنترل کننده بقیه امور و جامعه باشند و روی اعتماد مردم اثر می گذارند و به تله نابرابری تبدیل شوند».
راغفر، فساد را به مثابه یورش به مردمسالاری دانست و کاستی ها در نظام های قضایی و مقننه، سلطه سرمایه های تجاری و مالی در تاریخ یکصد سال گذشته بویژه سال های اخیر، توزیع نامناسب اعتبارات بانکی، فرصت ها، ناتوانی های نظام گمرکی، جریان محدود اطلاعات و فقدان شفافیت فرآیندها را منشا شکلگیری فساد برشمرد.
وی حفظ منافع صاحبان سرمایه داری را یکی دیگر از عوامل شکلگیری فساد دانست.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=124464
false
true