جمعه, ۱۲ دی , ۱۴۰۴
اقتصاد تهران
تجهیز بیش از یک‌هزار و ۶۱۰ مرکز توانبخشی به اتاق‌های هنر
2309

معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور گفت: امروز در ۶ منطقه کشور، بیش از یک‌هزار و ۶۱۰ مرکز توانبخشی به اتاق‌های هنر مجهز شده‌اند و خدمات توانبخشی هنری را به‌صورت مستمر ارائه می‌کنند.به گزارش اقتصادتهران، فاطمه عباسی معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور در یادداشتی نوشت: در سیاست گذاری بنیادین امروز یک واقعیت بنیادین بیش از هر زمان دیگری آشکار شده است؛ اینکه توانبخشی، زمانی اثربخش و پایدار خواهد بود که به متن زندگی اجتماعی افراد دارای معلولیت وارد شود. عبور از نگاه صرفاً خدماتی و حرکت به‌سوی توانمندسازی مبتنی بر اجتماع، ضرورتی است که تجربه‌های میدانی و رویکردهای نوین جهانی بر آن صحه می‌گذارند.

سازمان بهزیستی کشور با اتکا به این رویکرد، توانبخشی هنری را به‌عنوان یکی از مسیرهای راهبردی خود تعریف کرده و آن را به‌صورت نظام‌مند در شش منطقه کشور توسعه داده است. چارچوب، هنرهای نمایشی، هنرهای تجسمی و هنرهای موسیقایی نه به‌عنوان فعالیت‌های جانبی، بلکه به‌عنوان ابزارهای مؤثر توانمندسازی، بازسازی نقش اجتماعی و ارتقای مشارکت فرهنگی افراد دارای معلولیت مورد توجه قرار گرفته‌اند.

بر اساس این سیاست، امروز در شش منطقه کشور، بیش از یک‌هزار و ۶۱۰ مرکز توانبخشی به اتاق‌های هنر مجهز شده‌اند و خدمات توانبخشی هنری را به‌صورت مستمر ارائه می‌کنند.

این شبکه گسترده، در مجموع به بیش از ۶۰ هزار توان‌خواه خدمات توانبخشی هنری ارائه می‌دهد؛ عددی که نشان‌دهنده تثبیت این رویکرد در سطح ملی و خروج آن از قالب برنامه‌های مقطعی است.

در کنار توسعه مراکز توانبخشی شهری، یکی از اولویت‌های جدی سازمان بهزیستی در این شش منطقه، فراگیر سازی خدمات و کاهش نابرابری جغرافیایی بوده است.

در همین راستا، مجموعاً نزدیک به ۱۳۰ پایگاه هنر روستایی در مناطق محروم راه‌اندازی و تجهیز شده‌اند که خدمات توانبخشی هنری را به بیش از ۱۰ هزار و ۷۰۰ توان‌خواه روستایی ارائه می‌کنند.

این پایگاه‌ها نماد عینی توانبخشی مبتنی بر اجتماع و تحقق عدالت اجتماعی در دسترسی به خدمات فرهنگی و هنری هستند.


دیدگاه خود را بنویسید

  • پستی یافت نشد.