چهارشنبه, ۲۶ آذر , ۱۴۰۴
اقتصاد تهران

تجاری سازی دستاوردهای علمی شیلات با همکاری بخش خصوصی

۷ مهر, ۱۴۰۰ - ۱۷:۲۷

تجاری سازی دستاوردهای علمی شیلات با همکاری بخش خصوصی

اقتصادتهران: موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور برای تولید و تجاری سازی محصولات شیلاتی با بخش خصوصی همکاری می کند.

به گزارش اقتصادتهران به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، رییس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور در مراسم افتتاحیه تولید مشارکتی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور با بخش خصوصی، گفت: تجاری سازی دستاوردهای علمی این موسسه و تولید محصولات فناورانه شیلاتی، دستاوردی بزرگ با رویکرد آینده نگری در سال تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها است.

محمود بهمنی افزود: محققان علوم شیلاتی تاکنون تولید دانش فنی ۴۰ محصول فناورانه را در کارنامه تحقیقاتی به ثبت رسانده اند.

وی با اشاره به تاریخچه ۱۰۳ ساله تحقیقات شیلات در ایران افزود: در چارچوب موافقتنامه‌ای که در سال ۱۳۷۲ با هدف تولید و بهره برداری بهینه از آبزیان (به ویژه کیلکا ماهیان) بین وزارت جهاد کشاورزی و برنامه عمران سازمان ملل متحد (UNDP) به امضا رسید، عملیات اجرایی احداث و راه اندازی مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان، آغاز و در سال ۱۳۸۰ با محوریت تولید و مصرف فرآورده های خمیری ماهی به بهره برداری رسید و در اختیار شرکت بازرگانی شیلات وقت قرار گرفت.

بهمنی اظهار داشت: با توجه به وجود ظرفیت های تحقیقاتی مناسب، این مرکز در سال ۱۳۸۳ با هدف انجام تحقیقات تخصصی در زمینه فرآوری، حفظ کیفیت، تولید محصولات با ارزش افزوده و تکمیل زنجیره ارزش به موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور ملحق شد و از همان زمان با عنوان مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان تحت نظارت و مدیریت موسسه، نتایج حاصل از تحقیقات فرآوری آبزیان در کشور را برای بهره برداری به بخش های دولتی و خصوصی ارایه کرده است.

رییس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور با بیان این که آخرین فعالیت های تولیدی مرکز، به صورت جسته و گریخته در سال ۱۳۹۲ بوده است، عنوان کرد: از آن پس به رغم فراخوان های عمومی متعدد برای ورود بخش خصوصی و فعال سازی مجدد خط تولید مرکز، متاسفانه استقبالی صورت نگرفت تا آن که سیاست های دولت و رویکرد کشور برای بهره برداری از امکانات و عرصه های دولتی نیز دستخوش تغییر شد.

وی اظهار داشت: تاکنون پروژه های ارزشمندی در مجموعه موسسه، حول سه محور «حفظ کیفیت و افزایش عمرماندگاری آبزیان و فرآورده های شیلاتی»، «تنوع بخشی غذاهای دریایی» و «استخراج ترکیبات زیستی فراسودمند و زیست فعال» با هدف بهره برداری حداکثری از منابع شیلاتی کشور اجرا شده است.

دیدگاه ها بسته هستند.

  • پستی یافت نشد.

آخرین خبر ها