true
اقتصادتهران: رییس پژوهشگاه فضایی ایران اعلام کرد: پس از طراحی و ساخت لولههای حرارتی برای استفاده در سامانههای فضایی و انجام موفق تستهای مربوط توسط متخصصان پژوهشگاه فضایی ایران، تجاریسازی این محصول در دستور کار این پژوهشگاه قرار گرفته است.
به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی پژوهشگاه فضایی ایران، «حسین صمیمی» اظهار داشت: لولههای حرارتی که در پژوهشکده مواد و انرژی این پژوهشگاه طراحی و ساخته شده و تستهای مربوط به آن با موفقیت صورت گرفته، اکنون در مرحله تجاریسازی برای کاربرد در صنایع مرتبط است.
رییس پژوهشگاه فضایی ایران توضیح داد که لولههای حرارتی در سامانههای فضایی کاربرد بسیار دارد و از شاخصهای کنترل حرارت در سامانههای ماهوارهای است، چنانکه در ماهواره سنجشی پارس ۱ که اکنون، در این پژوهشگاه در دست ساخت بوده، از این لولههای حرارتی استفاده شده است.
وی تصریح کرد: این شاخص با استفاده از خاصیت موئینگی و توان حرارتی، چرخش سیال را در لوله حرارتی امکانپذیر نموده و انتقال حرارت به سریعترین شکل ممکن امکانپذیر میشود.
صمیمی با اشاره به کاربرد لولههای حرارتی در صنایع مختلف، گفت: لوله گرمایی از تجهیزات موثر در مدیریت حرارت در سیستمهای مختلف است. امروزه، اهمیت لولههای گرمایی، به دلیل انتقال گرما بدون مصرف انرژی خارجی است. از این رو، کاربرد آن در صنایع مختلف رو به گسترش است، چنانکه در تجهیزات الکترونیکی عمومی نظیر گوشی همراه تا سامانههای فضایی از این تجهیز بهره میبرند.
وی اذعان کرد: با اتمام این پروژه و انجام موفق آزمونهای طول عمر و قابلیت اطمینان، تجاریسازی این محصول ارزنده در دستور کار پژوهشگاه فضایی ایران قرار گرفته است و این پژوهشگاه با قابلیت طراحی و ساخت لولههای حرارتی با عملکرد مشخص و قابلیت اطمینان معین، آماده همکاری و ارائه این محصول و خدمات جانبی آن به صنعت فضایی کشور و صنایع دیگر از قبیل صنعت الکترونیک، صنعت سیستمهای سرمایشی و گرمایشی، صنعت ساخت تجهیزات پزشکی و… است.
صمیمی یادآور شد: با توجه به حساسیت بهکارگیری این المان در صنعت فضایی، تستهای مدل کیفی و پیشپروازی آن طبق استاندارد ECSS انجام شده است و از همین المان در ماهواره پارس ۱ استفاده شده است.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=183899
false
true