true
توسعه تجارت محصولات کشاورزی ایران و ترکیه نیازمند سرمایهگذاریهای مشترک است که در همین راستا روز گذشته ۲۰ دی ماه غلامرضا نوری قزلجه وزیرجهاد کشاورزی و هیات همراهش یعنی تعدادی از تجار، بازرگانان و فعالان اقتصادی به ترکیه سفرکردند.
به گزارش ایرنا، «غلامرضا نوری قزلجه» وزیر جهادکشاورزی و «صمد حسنزاده» رئیس اتاق ایران به همراه جمعی از فعالان اقتصادی حوزه کشاورزی و صنایع غذایی کشور برای شرکت در همایش تجاری فعالان کشاورزی ایران و ترکیه به این کشور سفر کردند. وزیر جهادکشاورزی در این سفر با برخی مقامات دولتی جمهوری ترکیه درباره بزرگترین بانک ژن دانه (بذر) ترکیه گفتوگو و ضمن بازدید از آزمایشگاه کنترل غذایی آنکارا و با مسئولان این دو مرکز درباره جدیدترین فناوریها و دستاوردهای ژنتیک و اقدامات درباره تامین امنیت غذایی و توسعه همکاریهای بینالمللی در چارچوب دیپلماسی کشاورزی و امنیت غذایی منطقهای رایزنی کرد.
به این ترتیب کمیته راهبردی مشترک همکاریهای کشاورزی و همایش تجاری فعالان کشاورزی ایران و ترکیه نیز امروز جمعه ۲۱ دی ماه در آنکارا پایتخت ترکیه برگزار شد که ابراهیم یوماکلی، وزیر کشاورزی و جنگلداری جمهوری ترکیه، حصار جیکلی اوغلو رییس اتحادیه اتاقهای بازرگانی و بورس کالای ترکیه و فعالان اقتصادی و کارآفرینان در حوزه کشاورزی و صنایع غذایی دو کشور در این همایش حضور داشتند.
اولویت رفع موانع صادرات محصولات کشاورزی به ترکیه
وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که دولت در حمایت از بخش خصوصی عزم راسخ دارد، گفت: موانع توسعه فعالیت بخش خصوصی و رشد تولید و افزایش صادرات در همه زمینهها به ویژه کشاورزی و غذا باید برداشته شود.
وی افزود: تلاش دولت، وزارت جهاد کشاورزی و دستگاه دیپلماسی، گسترش روابط با کشورهای همسایه به ویژه ترکیه است. از همین رو حضور پرشور بیش از ١٨٠ فعال اقتصادی در این سفر نشان میدهد بخش خصوصی ایران آمادگی دارد در این مسیر محکمتر از قبل گام بردارد.
نوری قزلجه با تاکید بر این که وزارتخانه متبوع از صادرات محصولات کشاورزی حمایت میکند، اظهارداشت: یکی از ظرفیتهای صادراتی ایران دستاوردهای عشایری است، اما برای توسعه آن باید در وهله اول صنعت بستهبندی محصولات غذایی و کشاورزی متحول شود و گام بعدی، تسهیل مجوز پایانههای صادراتی است. ما همچنین از حضور بخش خصوصی در نمایشگاههای بینالمللی کشاورزی و غذا در دیگر کشورها استقبال و حمایت میکنیم.
وی با اشاره به پیگیری حل مشکلات گمرک ترکیه برای صادرکنندگان ایرانی، تصریح کرد: ملاک و عهد دولت چهاردهم عمل به قانون است باید مانع بخشنامههای خلقالساعه شویم تا اعتبار صادرکنندگان ما نیز خدشهدار نشود، سیاستهای صادراتی دولت چهاردهم شفاف اعلام خواهد شد.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که فعالیت بخش خصوصی و تعاونی میتواند اقتصاد ایران را نجات دهد، گفت: دولت وفاق و شخص رییسجمهور به فعالیت بخش خصوصی اعتقاد کامل دارند.
وی اظهارداشت: نگاه سنتی دولتی با بهرهوری آشنایی چندانی ندارد اما بخش خصوصی به دلیل درک ارزش سرمایه به بهرهوری اعتقاد دارد و آن را اجرا میکند.
وی با بیان این که رشد ٣٢ درصدی صادرات محصولات کشاورزی در ۹ ماه گذشته نتیجه تلاش بخش خصوصی است، تصریح کرد: موانع فعالیت بخش خصوصی و رشد تولید و صادرات در همه زمینهها باید برداشته شود، ما در حمایت از بخش خصوصی راسخ هستیم.
نوری قزلجه با بیان این که عزم و اراده مقامات ایران و ترکیه همکاری موثر دوجانبه است، گفت: در حوزه کشاورزی، ایران و ترکیه مشترکات فراوانی دارند. با وزارت امور خارجه هماهنگ کردیم که با کشورهایی که مراودات کشاورزی بالایی داریم، از کارشناسان وزارت جهاد کشاورزی برای زمینه رایزنی اقتصادی استفاده شود.
«صمد حسن زاده» رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در این سفر دو روزه از کاهش مدیریت زمان و هزینه های حملونقل محصولات غذایی و کشاورزی به عنوان کلید افزایش حجم تجارت در این بخش بین دو کشور ایران و ترکیه نام برد و گفت: کشاورزی حوزه مهم و خطیری به جهت ارتباط آن با غذای مردمان کشورها است و هر کشوری راهبردهای اساسی در این زمینه را دنبال میکند. تبادل نظر، همکاری و نزدیک کردن تعاملات میان دو کشور ایران و ترکیه که صاحب تجربه و تکنولوژیهای جهانی در این بخش هستند، میتواند منجر به دستاوردهای مهمی برای ارتقای صنعت غذای دو کشور شود.
ارائه پیشنهاد ایجاد مراکز مشترک تحقیقاتی ایران و ترکیه برای توسعه تکنولوژیهای کشاورزی
حسنزاده با بیان اینکه دو کشور صاحب متخصصان و دانشمندان مهمی در عرصه کشاورزی و صنایع غذایی هستند؛ بیان داشت: پیشنهاد من این است که مراکز مشترک تحقیقاتی برای توسعه و بهبود تکنولوژیهای کشاورزی، مانند روشهای آبیاری نوین، روشهای نوین کشت و برداشت، بذرهای اصلاحشده و کنترل آفات، میتواند منجر به افزایش بهرهوری و کیفیت محصولات شود.
ایران و ترکیه به نگاه بلندمدت و راهبردی برای همکاری در بخش کشاورزی بیندیشند
رئیس اتاق ایران به دستاوردهای مهم ایران اسلامی در حوزه بذر اشاره و بر توسعه همکاریهای علمی و آموزشی دو کشور در این زمینه تاکید کرد و افزود: دو کشور ایران و ترکیه هم میتوانند رقیب یکدیگر و هم رفیق و همکار یکدیگر در بخش کشاورزی باشند و به توسعه و آبادانی بیشتر بیاندیشند. توصیه ما به همکاری، دوستی و نگاه بلندمدت و راهبردی برای کشاورزی دو کشور است.
سرمایهگذاریهای مشترک ایران و ترکیه برای محصولات خاص کشاورزی
حسنزاده افزود: ایجاد زنجیرههای تأمین و سرمایهگذاریهای مشترک برای محصولات کشاورزی خاص میتواند به بهبود کیفیت، کاهش هزینهها و افزایش صادرات برای دو کشور منجر شود. ایران و ترکیه میتوانند از تجربیات یکدیگر در بازاریابی و صادرات محصولات کشاورزی به بازارهای جهانی استفاده کنند. ضمن اینکه لازم است هرگونه موانع در حوزه استانداردهای مشترک برای محصولات کشاورزی و فرآوردههای آن به همت وزرای دو کشور برطرف شود.
وی گفت: کاهش مدیریت زمان و هزینههای حملونقل محصولات غذایی و کشاورزی، کلید افزایش حجم تجارت در این بخش بین دو کشور است. لازم است با مدرنسازی رویههای گمرکی و بازرسی، بهینهسازی زیرساختهای حملونقل و هماهنگی بیشتر میان نهادهای مربوطه، تردد کامیونها را روانتر کنیم و شاهد تردد روان و منظم کامیونها باشیم.
وی با اعلام آمادگی بخش خصوصی برای افزایش ظرفیتها از طریق سرمایهگذاری در زیرساختها و همچنین بهبود خدمات لجستیکی، افزود: اخیرا شاهد هستیم به جهت اقدامات اخیر در حوزه سوخت و رویکرد تقابلی در این زمینه، بدنه فعالان زحمتکش در این عرصه دچار خسارت میشود و ثمره همه تلاشها در این عرصه با یک تصمیم شتابزده دچار مشکل میشود. لذا لازم است با توقف اقدامات تقابلی در مرزها و روان شدن ترددها و کاهش هزینهها، این عرصه را حمایت کنیم.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران خطاب به مسئولان عالی رتبه کشور ترکیه و فعالان اقتصادی این کشور گفت: از شما دعوت میکنم تا با روحیه همکاری و نوآوری، دست در دست هم به سوی آیندهای روشنتر در روابط اقتصادی ایران و ترکیه گام برداریم. اطمینان دارم که با همدلی و همکاری و تلاش مشترک، میتوانیم فصل جدیدی از همکاریهای اقتصادی بویژه در حوزه کشاورزی وغذا را رقم بزنیم.
«محمدحسن حبیبالله زاده» سفیر ایران در آنکارا در این دیدار گفت: حضور فعالان اقتصادی در این سطح در ترکیه قابل ستایش است، این یکی از بزرگترین نشستهای اقتصادی دو کشور است.
وی با بیان این که بیش از ۲۰ درصد از حجم تجارت ایران و ترکیه به حوزه کشاورزی اختصاص دارد، افزود: در ۹ ماهه سال ١۴٠٣ حجم تجارت ایران و ترکیه از ۱۴ میلیارد دلار عبور کرده است.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=295824
false
true