×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  یکشنبه - ۱ مهر - ۱۴۰۳  
true
true
تبعات منفی خروج محصولات پتروشیمی‌ها از بورس کالا در نامه‌ای به رییس جمهوری اعلام شد

اقتصادتهران: بحث خروج محصولات پتروشیمی از بورس کالا چندی است که به مساله‌ای مهم تبدیل شده است به طوری که در تازه‌ترین واکنش بزرگترین تشکل پتروشیمی درنامه‌ای به رئیس جمهور مخالفت خود مبنی بر خروج محصولات این صنعت از بورس کالا را به خاطر عدم شفافیت در صورت خروج اعلام کردند.

در بخشی از نامه مسعود میرزایی برزی مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی‌های تامین نیاز صنایع پائین دستی پتروشیمی به حسن روحانی رئیس جمهور آمده است: “به استحضار حضرتعالی می‌رساند، جناب آقای مهندس نعمت‌زاده وزیر صنعت معدن و تجارت، تاکنون بارها صحبت از خروج محصولات پتروشیمی از بورس کالای پتروشیمی را کرده‌اند و در نشست خبری اخیر نیز بر این امر تصریح نموده‌اند: محصولات پتروشیمی باید از بورس کالا خارج شود.

بدین وسیله این اتحادیه که بزرگترین تشکل کشوری در صنایع پایین دستی پتروشیمی محسوب می‌شود، مراتب مخالفت و اعتراض خود را به این تصمیم، اکیدا اعلام داشته و خواستاریم ضمن جلوگیری از حذف بورس کالای پتروشیمی، نسبت به عدم تشویش آفرینی در بازار صنایع پتروشیمی، به همکاران خود تذکر دهید.”

توضیح آنکه تا قبل از سال ۸۸، نظام توزیع حواله‌ای بر بازار محصولات پتروشیمی حاکم بود که طبق تصریح مدیران دولتی این صنعت، رانتی معادل ۷۰۰ میلیارد تومان در سال برای دلالان و واسطه‌های غیرتولیدی، ایجاد کرده است.

از آن سال تا کنون با تشکیل بورس کالای پتروشیمی و الزام مجتمع‌های پتروشیمی به عرضه تمام محصولات خود در این بورس، رانت مربوطه به کلی حذف شد، اما هنوز به دلیل عدم نظم مناسب در بازار بورس، واحدهای تولیدی سهم ناچیزی در بورس داشتند. تا اینکه با تشکیل این اتحادیه و ساماندهی تعاونی‌های تامین نیاز تولیدکنندگان در جهت حضور سازمان یافته آنها در بورس، وضعیت توزیع محصولات روز به روز بهبود یافت.

شاهد این مدعا دلایل زیر است:

تعاونی‌های تامین نیاز تولید کنندگان، در سال ۸۹ حدود ۱۰ تعاونی در سراسر کشور بود که امروز به تعداد ۳۷ تعاونی بالغ شده که هزاران واحد تولیدی کوچک و متوسط موجود در این صنعت را تحت پوشش دارند.

رشد تولید فقط در شاخه پلاستیک از صنایع پایین دستی پتروشیمی، در سال ۹۲ نسبت به سال ۹۱ با ۱۵ درصد رشد و نسبت به سال ۸۸ با ۱۲۰ درصد رشد همراه بوده است.

طبق آمار محاسبه شده توسط این اتحادیه، که بر اساس اطلاعات خام گرفته شده از مراکز دولتی محاسبه شده، در این صنعت، از سال ۸۸ تا ۹۲ بیش از ۴۲۰ هزار شغل پایدار جدید در کشور ایجاد شده است (ضریب اشتغال‌زایی در صنایع پایین‌دستی پتروشیمی، حدود ۴۵ برابر صنایع بالادستی است.)

توجه می‌فرماید که همه اینها در شرایط رکود عمومی حاکم بر اقتصاد کشور صورت گرفته است. به نظر ما دلیل عمده این امر، بهبود نظام توزیع مواد اولیه صنعتی با تکیه بر بورس کالا و نقش آفرینی تعاونی‌های تامین نیاز بوده است.

حال با عنایت به تجربه ناموفق نظام توزیع حواله‌ای و تجربه نسبتا موفق نظام توزیع بورسی با تکیه بر تعاونی‌ها، چرا باید بدون هیچ دلیل موجهی بورس کالای پتروشیمی حذف شود و بازار به وضع رانتی و غیرشفاف گذشته برگردد؟

اعتراض تشکل‌های پتروشیمی به خروج پتروشیمی‌ها از بورس کالا

عضو هیات مدیره انجمن صنایع همگن پلاستیک گفت: با خروج پتروشیمی‌ها از بورس کالا، صنایع پایین دستی آسیب زیادی می‌بینند.

در همین رابطه هوشنگ پارسا عضو هیات مدیره انجمن صنایع همگن پلاستیک، گفت: با خروج پتروشیمی‌ها از بورس، صنایع پایین دستی آسیب می‌بینند این در شرایطی است که بخش بالا دستی با پشتکار و حمایت وزیر صنعت هر روز بیشتر از دیروز رشد می‌کند.

هوشنگ پارسا با بیان اینکه در حال حاضر مشکل اصلی پتروشیمی ها در زمینه توزیع نامناسب محصول است، گفت: این مساله متاسفانه به عدم تعهد وزارت صنعت برمی‌گردد، عدم پالایش فعالان ثبت نامی در سایت بهین یاب، سمت تقاضا را دچار مشکل کرده است. وی در ادامه گفت: در حال حاضر صنایع پایین دستی با مشکل بیشتری نسبت به صنایع بالا دستی مواجه هستند و از سوی دیگر به صرفه نبودن صادرات و افزایش واردات این مشکل را برای صنایع پایین دستی دو چندان کرده است و در این زمان وزارت صنعت باید به جای مطرح کردن بحث خروج، به فکر پالایش سامانه بهین یاب باشد، چرا که توزیع عادلانه کالا موجب خواهد شد، تا صنایع پایین دستی نیز محصولات را با قیمت‌های عادلانه و مقدار مناسب دریافت کنند.

به گفته پارسا در حال حاضر ما تنها در زمینه توزیع محصولات مشکل داریم و وزارت صنعت با علم به این که ورود دلالان چه مشکلاتی را برای تولید کننده به دنبال خواهد داشت، به برخی آنها مجوز داده، در غیر این صورت کسی که تولید ندارد چرا باید در سایت بهین یاب حضور پیدا کند.

وی یادآور شد: این در شرایطی است که برخی از شرکت های پتروشیمی هم اکنون محصولات دپو شده زیادی دارند، در صورتی که تولیدی انجام نداده و با قیمت های بیشتر محصولات را در بازار به فروش می رسانند.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches