×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
دی ۲۶, ۱۴۰۳, ۳:۰۹ ق٫ظ
true
true
تاکید رییس سازمان تامین اجتماعی بر افزایش سن بازنشستگی

اقتصادتهران: مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در نشستی با خبرنگاران به مناسبت هفته تامین اجتماعی بر ضرورت افزایش سن بازنشستگی تاکید کرد و گفت: بر اساس قوانین بیمه‌ای، با افزایش امید به زندگی، سن بازنشستگی هم باید افزایش یابد.

دکتر سیدتقی نوربخش درباره افزایش سن بازنشستگی گفت: در سال ۵۵ سن امید به زندگی ۴۷ سال بود اما اکنون به حدود ۷۴ سال رسیده است در حالیکه سن بازنشستگی از ابتدای شروع به کار صندوق تامین اجتماعی ۶۰ سال بوده است اما امروز میانگین سن بازنشستگی حدود ۴۷ سال است که یک علت آن به بازنشستگی‌های پیش از موعد برمی‌گردد و ما حتی بازنشسته با ۳۶ سال سن هم داریم.

وی افزود: ‌این موضوع مخالف منطق و قواعد بازنشستگی است. ما طرح، قانون و پیشنهادی برای این موضوع نداریم اما امید داریم در برنامه ششم توسعه مورد توجه قرار بگیرد. اکنون میانگین بیمه‌پردازی‌های ما ۲۴ و ۲۵ سال است ما میانگین پرداخت‌هایمان حدود ۴۲ تا ۴۳ سال است.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه چندی پیش سخنگوی دولت نیز اعلام کرد که بحث صندوق‌های بیمه‌ای جزو سه اولویت اصلی برنامه ششم توسعه خواهد بود، گفت: ما در سال ۹۴ فقط ۳۵ هزار میلیارد تومان صرف پرداخت مستمری کردیم و اگر هزینه‌های بخش درمان را هم در نظر بگیریم می‌توان گفت که روی هم بیش از پنجاه میلیارد تومان پرداختی داشتیم که معادل حدود ۲۸ درصد کل بودجه جاری کشور است.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به ابلاغ سیاست‌های کلی برنامه ششم توسعه از سوی مقام معظم رهبری گفت: مهمترین مسائل مربوط به حوزه رفاه و تأمین اجتماعی در این سیاست‌ها مورد توجه قرار گرفته است و ابلاغ این سیاست‌ها می‌تواند راهگشای سازمان تأمین اجتماعی باشد.

وی نظام چندلایه تأمین اجتماعی، ثبات مالی سازمان‌های بیمه‌گر، سرمایه‌گذاری صندوق‌های بیمه‌ای و تأمین منابع پایدار در حوزه درمان و پوشش بیمه‌ای هزینه‌های درمانی خانمانسوز را از جمله اهدافی دانست که باید برای تحقق آنها در برنامه ششم توسعه تلاش و برنامه ریزی کنیم.

دکتر نوربخش گفت: تعداد جمعیت تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی تا پایان سال ۹۳ به ۴۰ میلیون و ۲۹۱ هزار و ۶۶۴ نفر رسیده است و طی ۳ ماه ابتدای سال جاری نیز ۲۰۰ هزار کارگر ساختمانی جدید تحت پوشش قرار گرفته و به جمعیت بیمه شدگان این سازمان پیوسته اند.

وی در خصوص ترکیب بیمه شدگان و مستمری بگیران سازمان تأمین اجتماعی اظهار داشت: ۱۳میلیون و ۳۴۴ هزار نفر بیمه شده اصلی و ۲۱ میلیون و ۸۰۶ هزار نفر بیمه شده تبعی تحت پوشش هستند که درمجموع ۳۵ میلیون و ۱۵۰ هزار نفر به عنوان بیمه شده از خدمات این سازمان بهره مند هستند.

دکتر نوربخش با بیان اینکه مستمری بگیران اصلی و تبعی سازمان نیز ۵ میلیون و ۱۴۰ هزار نفر هستند، خاطر نشان کرد: در مجموع بیش از نیمی از جمعیت کشور تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی قرار دارند.

تأمین اجتماعی زمینه ساز تحکیم همبستگی اجتماعی است

وی تأمین اجتماعی را یک سازمان اجتماعی و اقتصادی عنوان کرد که پرداخت مستمری و ارائه خدمات درمانی به بیمه شدگان مهمترین مسئولیت این سازمان است و در کنار آن مزایای دیگری همچون بیمه بیکاری، غرامت دستمزد و.. نیز پرداخت می شود.

مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی گفت: در شرایط فعلی که فشارهای تحریم ظالمانه به حداکثر رسیده است و با شرایط کاهش قیمت نفت و محدودیت‌های مربوط به انتقال ارز به کشور مواجه هستیم و مجموع این مشکلات و محدودیت‌ها بر منابع سازمان تأمین اجتماعی نیز تأثیرگذار است.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به برنامه ریزی های انجام شده و تلاش مدیران و کارکنان سازمان برای پرداخت به موقع و بدون تأخیر مستمری بازنشستگان تأکید کرد: سازمان تأمین اجتماعی در این جنگ تمام عیار اقتصادی در سنگر اول مقاومت قرار دارد .

وی افزود: با وجود همه این مشکلات در خرداد ماه گذشته ۴۲۰۰ میلیارد تومان برای ارائه خدمات به بیمه شدگان و بازنشستگان هزینه شده که شامل ۲۶۵۰ میلیارد تومان برای مستمری بازنشستگان، ۱۵۰ میلیارد تومان مقرری بگیری بیمه بیکاری است. همچنین پرداخت۷۲۰ میلیارد تومان به مراکز درمانی طرف قرارداد و ۲۴۰ میلیارد تومان نیز برای خدمت رسانی درمراکز درمانی ملکی از دیگر هزینه های این سازمان بوده است.

دکتر نوربخش ادامه داد: از ابتدای سال جاری تا کنون ۱۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای خدمت رسانی توسط سازمان تأمین اجتماعی هزینه شده است.

وی با بیان اینکه ۸۴ درصد از هزینه‌های سازمان تأمین اجتماعی از محل وصول حق بیمه تأمین می شود، اظهار داشت: سازمان تأمین اجتماعی بدون فشار بر بودجه کشور و تکیه بر دولت از طریق تجمیع منابعی که از محل حق بیمه دریافت می کند هزینه خدمات و تعهدات خود را تأمین می کند و موجب همبستگی ملی و اجتماعی می‌شود و نمونه ای از واگذاری امور به مردم است.

دکتر نوربخش با اشاره به گرامیداشت هفته تأمین اجتماعی گفت: این هفته فرصت مناسبی است تا مشکلات و محدودیت‌های سازمان و برنامه هایی که برای بهبود و ارتقاء خدمات وجود دارد را به مردم اعلام کنیم.

 ۶۰ هزار میلیارد تومان؛ بدهی دولت به تامین اجتماعی تا پایان سال ۹۲

وی در خصوص بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی گفت: بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی در سال ۸۴ و در زمان شروع دولت نهم ۴۲۰۰ میلیارد تومان بوده است که این بدهی طی ۳۰ سال و از زمان تصویب قانون تأمین اجتماعی ایجاد شده بود و طی ۸ سال بعد از آن و تا سال ۹۲ این بدهی به ۶۰ هزار میلیارد تومان رسید.

مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی افزود: این ارقام مورد تأیید حسابرسی سازمان تأمین اجتماعی است و دلیل ایجاد این بدهی نیز این است که موارد تعهدی دولت در قبال سازمان از ۳ مورد به ۲۱ مورد افزایش یافت و در واقع با تصویب قوانین مختلف دولت تعهدات جدیدی را در قبال سازمان تأمین اجتماعی تقبل کرد.

دکتر نوربخش ادامه داد: تعهدات دولت در قبال سازمان تأمین اجتماعی در سال جاری بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان بدهی جدید ایجاد می‌کند که معادل ۲۵ درصد بودجه سالانه سازمان است و در صورت پرداخت بدهی سالانه دولت امکان ارتقاء قابل توجه خدمات این سازمان فراهم خواهد شد.

دکتر نوربخش در پاسخ به سوالی در رابطه با نامه تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در رابطه با حذف نقش دولت در سازمان تأمین اجتماعی گفت: سازمان تأمین اجتماعی از مکانیزم بیمه‌ای مزایای تعریف شده(DB) پیروی می‌کند و دولت در این سازمان مشارکت تضامنی دارد. بنابراین حذف دولت از سازمان تأمین اجتماعی امکان پذیر نیست.

وی ادامه داد: البته نقش دولت در حوزه ساختار و مدیریت سازمان قابل بحث و بررسی است و در این رابطه دیدگاه‌هایی از سوی افراد مختلف مطرح می‌شود.

پوشش بیمه‌ای تأمین اجتماعی برای ۲۰۰ هزار کارگر ساختمانی جدید

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی درباره بیمه کارگران ساختمانی اظهار کرد: در قانون پیش بینی شده است که ۱۵ درصد عوارض شهرداری ها برای بیمه کارگران ساختمانی اختصاص یابد، ابهاماتی در این خصوص وجود داشت که با بخشنامه دو هفته گذشته وزارت کشور کلیه موارد مورد ابهام احصا شده است.

وی افزود: مجموع اعتباری که سال ۹۳ از محل عوارض به ما پرداخت شد ۶۵۰ میلیارد تومان بود، در حالی که برای بیمه ۸۰۰هزار کارگر ساختمانی ۱۴۰۰ میلیارد تومان هزینه کردیم.

دکتر نوربخش با بیان اینکه با وجود این مشکلات در سه ماهه اول ۹۴، ۲۰۰ هزار کارگر ساختمانی جدید را تحت پوشش بردیم گفت: امید است با بخشنامه جدید وزارت کشور و تصمیم دولت برای ارتقای سهم عوارض شهرداری از ۱۵به ۲۰ درصد و همکاری نهادهای صنفی و شهرداریها شاهد افزایش مشمولان باشیم.

وی در ادامه در رابطه با طرح ۹ ماهه شدن مرخصی زایمان گفت: اجرای این موضوع نیازمند تأمین ۳۴۰ میلیارد تومان بار مالی مربوطه است و در صورت تأمین هزینه آن سازمان تأمین اجتماعی برای افزایش مرخصی زایمان آمادگی دارد.

پیگیری دریافت مطالبات تأمین اجتماعی از اشخاص حقیقی و حقوقی با اولویت تعامل و همکاری سازنده

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی درباره بدهی شهرداری تهران به تامین اجتماعی که اخیرا درباره آن اخباری منتشر شد، گفت: سازمان تأمین اجتماعی برای ارائه خدمات به جامعه نیازمند دریافت به موقع حق بیمه است و ساز و کارهای قانونی لازم نیز در اختیار این سازمان قرار دارد اما در درجه اول اولویت سازمان این است که با همکاری و تعامل سازنده نسبت به وصول حق بیمه اقدام شود.

دکتر نوربخش افزود: سازمان تأمین اجتماعی ۶۰۰۰ میلیارد تومان از اشخاص حقیقی و حقوقی طلب دارد که برای وصول این مطالبات پیگیری ها و اقدامات قانونی لازم در حال انجام است. مطالبات سازمان از مراکز دولتی نیز بالغ بر ۱۵۰۰ میلیارد تومان است که پیگیری‌های لازم برای دریافت این مطالبات انجام می‌شود. در حال حاضر شهرداری تهران ۵۰۰ میلیارد تومان به سازمان تأمین اجتماعی بدهکار است. سازمان تأمین اجتماعی نیز بابت پروژه‌های درمانی در حال ساخت در تهران مبالغی به شهرداری بدهی دارد که برای پرداخت آن اقدام می‌کنیم و البته میزان بدهی تأمین اجتماعی به شهرداری تهران قابل مقایسه با بدهی‌های شهرداری نیست.

وی در ادامه درباره همسان‌سازی حقوق بازنشستگان نیز گفت: همسان‌سازی در سال ۸۸ اجرا شد و تاکنون ۷۰۰۰ میلیارد تومان بار مالی داشته و تنها ۹۰۰ میلیارد تومان آن پرداخت شده است.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی افزود: در سال ۹۳ براساس ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی اقدام به افزایش ۲۵ درصدی حقوق مستمری‌بگیران کردیم در حالی که تورم ۱۴ درصد بود. منافع این افزایش برای بیمه شدگان بسیار بیشتر از همسان‌سازی بود. در هر صورت هر تکلیف جدیدی برای تامین اجتماعی در صورتی قابل اجراست که بار مالی آن تأمین شود.

وی در پاسخ به سوالی درباره افزایش سن بازنشستگی گفت: بر اساس قوانین بیمه‌ای، با افزایش امید به زندگی، سن بازنشستگی هم افزایش می‌یابد. در سال ۵۵ سن امید به زندگی ۵۷ سال بود اما اکنون به حدود ۷۴ سال رسیده است در حالیکه سن بازنشستگی از ابتدای شروع به کار صندوق تامین اجتماعی ۶۰ سال بوده است اما امروز میانگین سن بازنشستگی حدود ۴۷ سال است که این وضعیت ناشی از قوانین مختلف مربوط به بازنشستگی‌های پیش از موعد است و ما حتی بازنشسته با ۳۶ سال سن هم داریم.

دکتر نوربخش افزود: ‌این موضوع مخالف منطق و قواعد بازنشستگی است. ما طرح یا پیشنهادی در این رابطه ارائه نکرده‌ایم اما امید داریم در برنامه ششم توسعه مورد توجه قرار بگیرد.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه چندی پیش سخنگوی دولت نیز اعلام کرد که بحث صندوق‌های بیمه‌ای جزو سه اولویت اصلی برنامه ششم توسعه خواهد بود، گفت: ما در سال ۹۴ فقط ۳۵ هزار میلیارد تومان صرف پرداخت مستمری کردیم و اگر هزینه‌های بخش درمان را هم در نظر بگیریم می‌توان گفت که روی هم بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان پرداختی داشتیم که معادل حدود ۲۸ درصد کل بودجه جاری کشور است.

دکتر نوربخش درباره سرانجام کارت هوشمند سلامت نیز گفت: امیدواریم در اولین مرحله در شهریور ماه این پروژه برای بیماران خاص عملیاتی شود و در مرحله بعدی آن را برای مراکز ملکی عملیاتی کنیم. در حال حاضر طرح HIS در حدود ۸۰ مرکز درمانی ما در حال اجراست که این طرح زیرساخت کارت هوشمند محسوب می‌شود.

وی در پاسخ به پرسشی درباره دلیل سرپرستی‌اش بر صندوق بازنشستگی فولاد، گفت: صندوق فولاد با تامین اجتماعی ادغام نشده است بلکه سرپرستی‌ این صندوق به مدت شش ماه به دلیل نیاز به هم‌افزایی و رسیدگی به امور منابع و مصارف صندوق بر عهده بنده گذاشته شده است و اکنون اقدامات موثری در حال انجام است. این صندوق ۸۶ هزار مستمری‌بگیر دارد. بازنگری محاسبات بیمه‌ای و تجدید ارزیابی منابعی که از دولت تخصیص می‌یابد از جمله اقدامات موثری است که در این مدت در صندوق فولاد انجام شده است.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با اشاره به تشکیل هلدینگ گردشگری تامین اجتماعی، گفت: این هلدینگ به زودی وارد بورس خواهد شد. ما طی یک تا دو سال اخیر افزایش سرمایه شرکت‌های سرمایه‌گذاری تامین را شاهد بودیم و رقم این سرمایه‌گذاری از ۳۹۰۰ میلیارد تومان به ۸۰۰۰ میلیارد تومان رسیده است و دو شرکت تی‌پی‌کو(صنایع نفت و گاز) و تاپی‌کو(صنایع دارویی) هم وارد بورس شده‌اند. در بانک رفاه هم افزایش سرمایه داشتیم و امیدواریم این سرمایه به ۴۰۰۰ میلیارد تومان برسد.

 افتتاح و کلنگ زنی ۱۸ پروژه در هفته تأمین اجتماعی

وی از کلنگ‌زنی و افتتاح ۱۸ مرکز درمانی در هفته تامین اجتماعی نیز خبر داد و در پاسخ به پرسشی درباره ادغام سازمان‌های بیمه‌گر، گفت: ما تابع قانون هستیم و هنوز طرحی از سوی دولت در این خصوص اعلام نشده است اما باید گفت در همین طرح تحول نظام سلامت هم اگر قرار بود بر اساس قوانین موجود حرکت کنیم مشکلات جدی پیش می‌آمد و ما برای پیشرفت این طرح از محل سایر منابع خود هزینه می‌کنیم.

نوربخش افزود: در جلسه اخیر شورای عالی بیمه که چهارشنبه گذشته برگزار شد، طرح وحدت رویه سازمان‌های بیمه‌گر به تصویب رسید و بر این اساس تمامی مقررات، بخشنامه‌ها و نظام نظارتی سازمان‌های بیمه‌گر یکسان‌سازی می‌شود.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی همچنین ضمن اعلام این خبر که طرح قرارداد با ماماها که تاکنون انجام نمی‌شد بر اساس مصوبه شورای عالی بیمه در سه استان کشور پایلوت می‌شود، گفت: طرح قرارداد با پزشکان طب ورزشی هم در شورای عالی بیمه به تصویب رسید.

دکتر نوربخش در پاسخ با سوالی در رابطه با پرداخت مطالبات داروخانه‌های طرف قرار داد با تأمین اجتماعی، گفت: پرداخت مطالبات داروخانه‌های طرف قرارداد تا ۳ ماه پیش در شرایط مطلوبی قرار داشت و به روز پرداخت می‌شد و در حال حاضر نیز مطالبات داروخانه‌ها را تا اسفند پرداخت کردیم و امیدواریم تا روزهای آینده پرداخت مطالبات سال جاری را آغاز کنیم.

وی ادامه داد: وزارت بهداشت هم بدهی‌هایی به سازمان تأمین اجتماعی دارد. بنا بود وزارت بهداشت ۶۰۰ میلیارد تومان به تامین اجتماعی پرداخت کند که تاکنون ۲۹ میلیارد تومان از این رقم را پرداخته است.

تأمین هزینه بیمه عمر بازنشستگان

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی گفت: یکی از اقدامات موثر که در حوزه مستمری بگیران انجام می شود پرداخت بیمه عمر مستمری بگیران متوفی است که این بیمه تحت عنوان بیمه تکمیلی پرداخت می‌شود.

دکتر نوربخش افزود: همچنین مابه التفاوت مستمری بگیران به رغم همه مشکلات اقتصادی در حال پرداخت است که امیدواریم تا ۱۰ مردادماه امسال به پایان برسد.

آمادگی سازمان تأمین اجتماعی برای بیمه ورزشکاران

محمدحسن زدا، معاون فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی نیز در این نشست خبری از برنامه ریزی آمادگی این سازمان برای بیمه ورزشکاران خبر داد و گفت: ورزشکاران فاقد بیمه در صورت همکاری وزارت ورزش و جوانان، تحت پوشش تامین اجتماعی قرار می گیرند.

وی افزود: متاسفانه برخی از ورزشکاران ما بیمه نیستند و این موضوع باعث مشکلاتی در زندگی آنان در صورت بروز بیماری شده است.

زدا تاکید کرد: سازمان تامین اجتماعی ، این افراد را به صورت بیمه توافقی و با همکاری وزارت ورزش و جوانان بیمه می کند.

وی ادامه داد: به همین منظور نامه ای به وزیر ورزش و جوانان ارسال کرده ایم که اقداماتی برای ارایه خدمات درمانی به ورزشکاران و با استفاده از بیمه توافقی اجرا شود چرا که اجرای بیمه توافقی یکی از رویکردهای سازمان تامین اجتماعی به شمار می آید.

معاون فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی گفت: طرف قرارداد ما که وزارت ورزش و جوانان است باید ورزشکاران را ساماندهی کند تا آنان بتوانند از خدمات این بیمه بهره مند شوند.

زدا اظهارداشت: براساس این بیمه توافقی ، هفت درصد مبلغ بیمه را ورزشکاران و ۲۳ درصد آن را وزارت ورزش و جوانان پرداخت می کند.

معاون فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی گفت: در صورتی که این موضوع محقق شود ، تمام خدمات تامین اجتماعی به ورزشکاران بیمه شده از این طریق، ارایه خواهد شد.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches