×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
true
true
تاکید بر افزایش تاب‌آوری در حاشیه‌نشین‌های کلانشهرهای کشور

اقتصادتهران: رئیس جمعیت هلال‌احمر همه کشورها و دولت‌های ملی باید تلاش بیشتری برای توجه به آسیب‌پذیرترین افراد در حوادث جامعه خود داشته باشند، تصریح کرد: توجه به این مهم از حدود و اختیارات و توانایی جمعیت‌های ملی فراتر بوده و حتی نیاز به بهره‌گیری از ظرفیت‌های بین‌المللی دارد.

به گزارش اداره‌کل روابط‌عمومی و ارتباطات مردمی جمعیت هلال‌احمر، دکتر سید امیرمحسن ضیائی در همایش مدیران ستادی و عامل استان‌های جمعیت هلال‌احمر با اشاره به این که فدراسیون بین‌المللی جمعیت هلال‌احمر الگویی برای امنیت و تاب‌آوری جوامع در مقابله با سوانح بزرگ و بحران‌ها ارائه کرده است، گفت: مقابله با بحران‌ها و کاهش ریسک برای جمعیت‌های ملی موضوع جدیدی محسوب نمی‌شود، اما با توجه به لزوم دستیابی به الگویی واحد برای جمعیت‌های ملی متناسب با تغییرات متعددی که در جهان در حال رخ دادن است، مقرر شد تا الگویی واحد برای امنیت و تاب‌آوری جوامع طراحی شود.

وی با اشاره به این که ایجاد جامعه‌ای تاب‌آور مهمترین اصل در کاهش خطرپذیری و مقابله با بحران‌ها است، افزود: بر این اساس جوامعی که در معرض خطر بیشتری بوده و آسیب‌پذیری بیشتری دارند، باید بیش از دیگر جوامع به دستیابی به جامعه تاب‌آور توجه کنند؛ چراکه هم‌اکنون در جهانی غیرامن و در معرض انواع خطرات چون تغییرات آب و هوایی، حوادث طبیعی، جنگ و … زندگی می‌کنیم و لذا باید همه تلاش خود را برای کاهش خطرات در جوامع مختلف نظام‌مند کنیم.

ضرورت دستیابی به مقابله مبتنی بر کاهش خطرپذیری در جوامع

رئیس جمعیت هلال‌احمر با اشاره به این که در چارچوب‌های تعیین‌شده از سوی فدراسیون بین‌المللی به‌منظور دستیابی به الگویی واحد در دستیابی به امنیت و تاب‌آوری، اظهار کرد: بر این اساس ادغام کاهش ریسک و خطرپذیری در تمام سیاست‌ها و برنامه‌ریزی‌های کلان برای مقابله و توجه به کاهش ریسک، افزایش آمادگی و حمات‌طلبی از جمله مواردی است که در همه برنامه‌ها باید در راس کار قرار بگیرد و در اصل مقابله‌ای مبتنی بر کاهش خطرپذیری در جوامع داشته باشیم.

وی با تاکید بر این که دولت‌ها باید کاهش ریسک را در اولویت منطقه‌ای و ملی قرار دهند، خاطرنشان کرد: بر این اساس قرار دادن کاهش ریسک در سیاست‌های ملی و شناسایی و ارزیابی ریسک‌های ناشی از سوانح بزرگ، ایجاد هشدارهای زودرس، کاهش ریزفاکتورهای زمنه‌ای و افزایش آمادگی در همه زمینه‌ها از جمله نکاتی است که باید به عنوان یک الگو مورد توجه و پیگیری قرار گیرد.

برای بازگشت به شرایط عادی باید به آسیب‌پذیرترین نقاط در جوامع توجه کرد

دکتر ضیائی با بیان این که نمونه جوامع تاب‌آور را می‌توان در کشورهای توسعه‌یافته که تلفات کمتری از حوادث متحمل می‌شوند، دید، گفت: امروزه کشورهای توسعه‌یافته با شناختی که از ریسک سوانح دارند، تلفات کمتری در حوادث متحمل می‌شوند و با این شناخت، ارزیابی صحیحی برای حفاظت از جامعه خود دارند  و علاوه بر آن همواره در حال یافتن راههای بیشتر برای مقابله با سوانح هستند.

به گفته وی جوامع توسعه‌یافته در مقابله با حوادث به این دانش رسیده‌اند که برای بازگشت به شرایط عادی باید به آسیب‌پذیرترین نقاط توجه کنند و بر این اساس می‌توانند با دخالت مستقیم در میزان آسیب‌پذیری، از ایجاد مخاطرات بعدی پیشگیری کنند.

تاکید بر افزایش تاب‌آوری متناسب با خطرات پیش روی جوامع

رئیس جمعیت هلال‌احمر با تاکید بر این که دستیابی به جامعه تاب‌آور زمان‌بر بوده و مقطعی نیست، گفت:  بر این اساس باید متناسب با خطرات پیش روی جوامع، تاب‌آوری جامعه را افزایش داد و به موضوع مهم تطابق با اتفاقات آینده که بسیاری از آنها غیرقابل پیش‌بینی است، توجه جدی داشت.

وی با اشاره به این که در چارچوب‌های تعیین‌شده از سوی فدراسیون بین‌المللی به‌منظور دستیابی به الگویی واحد در دستیابی به امنیت و تاب‌آوری نکات اساسی تعیین شده است، عنوان کرد: بر این اساس باید متناسب با ریسک، پاسخ‌های لازم را ارائه داد و در پاسخ‌ها، هماهنگ با بخش‌ها و نهادهای مختلف درگیر در کاهش بحران عمل کرد.

تنظیم برنامه کاهش ریسک با توجه به فرآیندهای ارزیابی و نقشه آسیب‌پذیری

دکتر ضیائی با اشاره به این که برای تحقق جامعه‌ای تاب‌آور باید ظرفیت جمعیت‌های ملی را افزایش داد، گفت: بر این اساس باید با شناخت نقاط ضعف و قوت، برنامه کاهش ریسک را با توجه به فرآیندهای ارزیابی و نقشه آسیب‌پذیری تنظیم کرد و به راههای بهتری برای مداخلات کاهش خطرپذیری دست یافت.

وی بر ضرورت دستیابی جمعیت‌های ملی به درک بهتر از فرصت‌های قانونی و سیاست‌های جوامع برای افزایش مهارت‌های خود تاکید و خاطرنشان کرد: باید آحاد جامعه را به تاب‌آوری لازم در برابر حوادث برسانیم و نقش خود را در ایجاد تاب‌آوری پایدار در جوامع به‌خوبی ایفا کنیم.

رئیس جمعیت هلال‌احمر با اذعان بر این که تغییرات اقلیمی جوامع فقیر را بیش از پیش در معرض مشکلات قرار داده و لذا باید تمرکز خود را به افزایش تاب‌آوری در این جوامع قرار دهیم، اظهار کرد: نمونه این مورد را می‌توان حاشیه‌نشین‌های شهرهای بزرگ چون تهران دید که از سوانح بزرگ تاثیرپذیری و آسیب بیشتری را متحمل می‌شوند.

وی با تاکید بر ضرورت بهره‌گیری از توان زنان جامعه در افزایش تاب‌آوری در جامعه، تاکید کرد: بهورزها مهمترین نقش را در اجرای یکی از تاثیرگذارترین برنامه‌های سلامتی کشور ایفا کردند که در این زمینه زنان نیز نقش مهمی را ایفا کردند، لذا ما نیز برای توسعه فرهنگ تاب‌آوری در جامعه باید به ظرفیت مهم بهره‌گیری از توان زنان جامعه توجه جدی داشته باشیم.

دکتر ضیائی با اشاره به این که باید در افزایش تاب‌آوری، خود جوامع را رهبر کرد، عنوان کرد: درگیر کردن جامعه در موضوع تاب‌آوری و ایفای نقش ارائه‌دهندگان خدمت به همه افراد جامعه، نقش مهمی در توسعه تاب‌آوری خواهد داشت.

وی همچنین با اشاره به نزدیک بودن انتخابات جمعیت هلال‌احمر، گفت: باید به تفاوت‌های شرایط این دوره از انتخاب‌کنندگان و انتخاب‌شوندگان، نسبت به دوره قبل توجه کرد و با راستی‌آزمایی از افراط و تفریط پرهیز کرد.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches