true
اقتصادتهران: قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت به تاثیرات کاهش نرخ سود سپرده و تسهیلات بر بخشهای تولید پرداخت و گفت: کاهش نرخ سود سپرده و تسهیلات تصمیم ضد تورمی است.
مجتبی خسروتاج اظهار کرد: مطمئنا یکی از معضلات تولید در کشور موضوع هزینه است. امروز قیمت بالای کالا و تورم موجود، ناشی از تقاضا نیست بلکه ناشی از هزینه است. به این معنی که هزینههای بالا قیمت کالا را به سمت افزایش می برد؛ نه زیاد بودن مشتریان.
وی معتقد است: تورمی که با آن روبرو هستیم به زبان اقتصادی ناشی از هزینه است و یکی از راهها برای برخورد با تورم این است که هزینههای تولید پایین آورده شود.
خسروتاج عنوان کرد که یکی از مهمترین عاملها در هزینه تولید، هزینه سرمایه و پول است. برای همین وقتی افراد به سراغ بانک ها می روند و مجبورند با ۲۸ درصد سود بانکی تسهیلات بگیرند باعث بالا رفتن هزینه میشود.
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: به این دلیل به هر میزان هزینه ها و نرخ سود بانکی کاهش یابد باعث میشود تولیدات کشور با هزینه کمتری انجام شود و قیمت تمام شده کالا پایینتر آید برای همین این اقدام، ضد تورمی و به نفع کشور است.
او همچنین گفت: در حال حاضر در این بخش وزارتخانههای مختلف درخواست ها و نظرات مختلفی در رابطه با سود بانکی دارند و نظر ما این بود که نرخ باید پایین تر میآمد ولی به هر حال در شورای پول و اعتبار نرخ فعلی تعیین شد.
خسروتاج اظهار کرد: نرخ سود سپرده و تسهیلات باید کمتراز میزان فعلی باشد اما نمی توان این انتظار را طولانی تر کرد.
به اعتقاد وی وقتی شورای پول واعتبار تصمیم گیری کرده باید برهمین اساس واحدها از تسهیلات مورد نیاز استفاده کنند و امیدوار باشیم با کاهش تورم در مرحله ای دیگر نرخ سود بانکی کاهش بیشتری پیدا کند.
به گزارش ایسنا، هفته گذشته – هشتم اردیبهشت – شورای پول و اعتبار به میزبانی بانک مرکزی برگزار شد و در نهایت چند مصوبه داشت که از مهمترین آنها نرخ سود بانکی بود. بر اساس مصوبات این شورا، نرخ سود سپرده بانکی به ۲۰ و سقف سود تسهیلات در قالب عقد مشارکتی به ۲۴ درصد کاهش یافت.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=20869
false
true