true
اقتصادتهران: مدیر عامل بورس انرژی ایران، گفت: بعد از ملی صنعت نفت، بورس انرژی تلاش کرده تا زنجیره بومی سازی این صنعت را در مرحله قیمتگذاری، بازاریابی، فروش و تامین مالی تکمیل کند.
به گزارش اقتصادتهران، سیدعلی حسینی امروز (پنج شنبه) در گفت و گو با ایرنا به ملی شدن صنعت نفت در سال ١٣٢٩ اشاره کرد و گفت: یکی از آرزوهای دیرینه ایرانیان، تثبیت مالکیت بر ذخایر نفت، گاز و کل صنعت نفت بود که این اتفاق در سال ۱۳۲۹ رخ داد و صنعت نفت در کشور ملی شد.
وی با بیان اینکه تا قبل از ملی شدن صنعت نفت، اداره صنعت نفت (استخراج، بهره برداری، انتقال، پالایش و فروش) و تمامی کارهای مهم و اصلی مربوط به این صنعت توسط خارجیها انجام میشد؛ اظهار داشت: ایرانیان به دنبال به عهده گرفتن اداره صنعت نفت در کشور بودند که بعد از ملی شدن صنعت نفت این اتفاق نیز به مرور رخ داد و اکنون در تمام مراحل مربوط به اکتشاف، تولید، بهره برداری، انتقال، پالایش، سایر خدمات و فعالیتهای مربوط به صنعت نفت از طریق متخصصین ایرانی در حال انجام است که مایه افتخار و مباهات ملی است.
حسینی اظهار داشت: بخشی از فرآیند اداره صنعت نفت، تامین مالی برای توسعه این صنعت ، بازاریابی و فروش تولیدات نفتی است که به خصوص در زمینه قیمتگذاری، بازاریابی و فروش نفت خام، میعانات گازی و فرآوردههای نفتی با برخی از کاستیها در کشور روبرو بودیم.
مدیرعامل بورس انرژی با بیان اینکه با تاسیس بورس انرژی ایران گام سوم و تکمیلی زنجیره توسعه صنعت نفت برداشته شد و تلاش شد تا در قیمتگذاری بخشی از فرآوردهای نفتی تاثیرگذار باشیم، گفت: بورس انرژی به منظور رسیدن محصول به دست خریداران و مصرفکنندگان به صورت مستقیم، بازاریابی از طریق سیستم منسجم بورس و شبکه بازاریابی آن و تامین مالی صنعت نفت از طریق انتشار اوراق مالی راه اندازی شد.
وی افزود: این مسایل از جمله اقداماتی بوده که بورس انرژی تلاش کرده تا به صنعت نفت کمک کند و زنجیره بومی سازی این صنعت را در مرحله قیمتگذاری، بازاریابی، فروش و تامین مالی تکمیل کند.
حسینی تصریح کرد: در بخش انتشار اوراقی که مبتنی بر نفت خام و فرآوردههای نفتی است این امکان فراهم شده تا ایرانیان از طریق خرید و معامله اوراقی مانند اوراق سلف موازی استاندارد بتوانند در صنعت نفت سرمایهگذاری و به توسعه این صنعت کمک کند.
مدیرعامل بورس انرژی گفت: در بخش استفاده از فرآوردههای نفتی به عنوان خوراک، این امکان برای صنایع داخلی وجود دارد که به صورت هفتگی و روزانه بخش زیادی از خوراک مورد نیاز خود را از طریق بورس انرژی تامین کنند، این موضوع به صنایع پایین دستی نفت کمک میکند تا از طریق بورس انرژی ضمن تامین خوراک لازم اقدام به توسعه کسب و کار خود کنند.
وی به تاثیر افت قیمت جهانی نفت و شیوع ویروس کرونا بر روند معاملات بورس انرژی اشاره و بیان کرد: قیمت تمام فرآوردههای نفتی که به طور عمده تابع قیمت نفت خام هستند به دلیل کاهش قیمت نفت خام کاهش یافته که این موضوع میتواند بر ارزش معاملات و کارمزد تاثیرگذار بوده و باعث کاهش آنها شود.
حسینی گفت: در کنار چنین مسایلی تلاش میکنیم تا از طریق افزایش حجم فعالیت، افزایش عرضه و فروش فرآوردههای نفتی بخشی از اثرات کاهش قیمت نفت خام و فرآوردهای نفتی را جبران کنیم.
مدیر عامل بورس انرژی یکی از اثرات مخرب ویروس کرونا در سطح جهانی را ایجاد توقف در کسب و کارها مطرح کرد و افزود: شیوع و تسری این ویروس کشور چین است که این کشور به عنوان یکی از قطبهای اقتصادی در دنیا محسوب میشود و میتواند بر اقتصاد کل دنیا تاثیرگذار باشد.
وی گفت: کشور چین بزرگترین مصرفکننده انرژی در دنیا تلقی میشود، این موضوع تاثیر مستقیمی را بر بازار نفت و فرآوردههای نفتی جهانی و بازار داخلی میگذارد.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=182135
false
true