true

اقتصادتهران- مهرداد عسگري، روزنامه نگار: در چند سال گذشته كه بيمه عمر و سرمايه گذاري، تازه به بازار صنعت بيمه راه پيدا كرده و تا به امروز، بسياري از صاحبنظران از كارشناسان فروش و نمايندگي شركتهاي بيمه تا اهالي فن و اساتيد دانشگاهي و نيز خبرگان صنعت بيمه در باب مزاياي اين رشته بيمهاي سخن گفتهاند. اما ظاهرا با وجود گذشت بيش از 10 سال از فروش اين رشته بيمهاي هنوز بسيارند افرادي كه نه تنها موضع مناسبي براي خريد اين بيمه نامه ندارند بلكه از منتقدان آن هستند!
با دوستي صحبت ميكردم كه بحث به سرمايه گذاري رسيد و من از خريد بيمه نامه عمر و مزاياي آن گفتم كه به ناگاه برافروخت و گفت كه از خبرنگار بعيد است كه از اين رشته بيمهاي تعريف كند! پرسيدم چطور؟ جواب قانع كنندهاي نداشت و حرفهاي عوام گونه تحويلم داد، وقتي نتوانست مرا قانع كند بحث را به موضوعي ديگر وصله پينه كرد و من آنجا دريافتم هستند افراد بيشماري كه هنوز با ماهيت اين رشته بيمهاي آگاه نيستند وگرنه خود آنها از مبلغان آن ميشدند.
به راستي ضعف در ناآگاهي مردم از اين رشته بيمهاي چيست؟ آيا شركتهاي بيمه آنطور كه بايد به معرفي مزاياي آن اقدام نكرده يا به قول دوستي ديگر، فرهنگ سازي مناسبي پيش از عرضه آن به بازار صورت نگرفته است؟ بماند كه هنوز بسياري از مردم، وقتي صحبت از بيمه ميشود، در وهله نخست بيمه تامين اجتماعي در ذهن آنها خطور ميكند و يا نهايتاً بيمه ثالث و بدنه را ميشناسند! مگر بيمه فقط همين است؟ براي همين است كه وقتي ساختماني در آتش ميسوزد، مالكي از آنچه اتفاق افتاده نگران نيست كه بيمه نامه آتش سوزي در اختيار دارد.
بيمه عمر و سرمايه گذاري نيز همان گونه كه از نامش پيداست، يك طرف قضيهاش به عمر و طرف ديگرش به مقوله سرمايه گذاري ربط پيدا ميكند. مگر نه اين است كه هركس در هر شغل و منصبي در انديشه نوعي سرمايه گذاري و افزودن بر سرمايه اندك و خرد خود است؟ دواي درد همين رشته بيمهاي است و بس.
اما به دلايلي كه برخي از آنها مشخص و برخي ديگر نامعلوم است جاي بيمهنامه عمر و پس انداز يا عمر و سرمايه گذاري در سبد خانوارها خالي است چرا كه برخي به آن نگاه هزينهاي دارند نه سرمايه گذاري.
خانوادهاي كه پدر آن تنها نانآور خانه است و در يك حادثه متاسفانه جان خود را از دست ميدهد يا بر اثر ايست قلبي جان به جان آفرين تسليم ميكند، چطور بايد هزينههاي كمرشكن امروزي را بر دوش كشيده و تحمل كند؟ در يك جمله اگر بتوان ماهيت بيمه عمر را تشريح كرد بايد گفت كه اين رشته بيمهاي نه تنها در مواقع مرگ و مير نجات دهنده و سرنوشت ساز است بلكه در يك بازه زماني مثلا 10 ساله، قرار نيست كه خداي نكرده فردي جان خود را از دست بدهد كه تازه اين بيمه نامه، خود را آشكار كند، بلكه در حالت بقاي بيمهگذار، سودي به مراتب بيشتر از سود بانكي يا مطمئن تر از برخي سرمايه گذاريها نصيب ذينفع بيمه نامه ميكند كه خالي از لطف نيست. براي همين است كه در تمام كشورهاي توسعه يافته، هر خانواده در هنگام كهولت سن، با استفاده از چندين بيمه نامه عمر كه در اختيار دارد به راحتي زندگي مطلوبي كرده و حتي به مسافرت ميرود.
در اينجاست كه برخي تازه هنگامي متوجه مزاياي داشتن اين بيمهنامه ميشوند كه كار از كار گذشته و آنجاست كه نوشدارو پس از مرگ سهراب فايدهاي ندارد. پس بياييم نوشدارو را از قبل از مرگ سهراب استفاده كنيم.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=218642
false
true