×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  شنبه - ۳۱ شهریور - ۱۴۰۳  
true
true
بورس هفته جدید را با افت ۳ هزار و ۱۷۵پله‌ای آغاز کرد

اقتصادتهران: شاخص بورس امروز (شنبه) تحت تاثیر افت بهای ارز و کاهش قیمت نفت خام در بازارهای جهانی با افت سه هزار و ۱۷۵ پله‌ای به جایگاه ۱۷۸ هزار و ۸۱۹ واحدی سقوط کرد.

بازار بورس ایران، ارتباط مستقیمی با نرخ ارز و بهای نفت دارد به طوری که رشد نرخ ارز و بالا رفتن قیمت نفت در بازارهای جهانی شرکت های مرتبط با آنها که سهم بسیار بزرگی را از بازار سرمایه کشورمان دارند تحت تاثیر قرار داده و شاخص بورس را افزایش می دهد و برعکس.

بر این اساس، روند کاهشی بهای ارز و همچنین افت شدید قیمت نفت در روزهای اخیر باعث ایجاد تردید در تداوم سودآوری شرکت های ارز محور بازار سرمایه مانند شرکت های پالایشی، پتروشیمی، معدنی و فلزی شده است.

در معاملات امروز ۲ میلیارد و ۴۴ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش هفت هزار و ۲۰۹ میلیارد ریال در ۱۶۳ هزار و ۷۶۶ نوبت دادوستد شد.

بررسی شاخص های اصلی بازار سرمایه نشان می دهد شاخص قیمت (وزنی – ارزشی) که در آن ارزش سهام شرکت های بزرگ اثر بیشتری بر شاخص می گذارد، ۹۲۴ واحد افت کرد و شاخص کل (هم وزن) که در آن ارزش و وزن همه شرکت های بزرگ و کوچک در محاسبه شاخص کل، یکسان در نظر گرفته می شود، ۲۳۸ واحد کاهش یافت.

شاخص قیمت (هم وزن) نیز ۱۶۸ واحد پایین آمد؛ این شاخص بیانگر سطح عمومی قیمت سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس است. شاخص آزاد شناور سه هزار و ۲۵۵ واحد افت کرد؛ این شاخص بخشی از سهام قابل معامله شرکت ها در بورس را نشان می دهد.

شاخص بازار اول مربوط به شرکت های بهتر از نظر سرمایه، سودآوری و درصد سهام آزاد شناور ۲ هزار و ۳۹۴ واحد کاهش یافت و شاخص بازار دوم بورس نیز ۶ هزار و ۵۸ واحد افت کرد.

در معاملات امروز نمادهای فولاد (فولاد مبارکه)، کگل (صنعتی و معدنی گل گهر)، شبندر (پالایش نفت بندرعباس)، فارس (هلدینگ خلیج فارس)، پارس(پتروشیمی پارس)، شتران (پالایش نفت تهران) و شپنا (پالایش نفت اصفهان) بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص داشته و آن را پایین کشیدند.

در مقابل، وامید (گروه سرمایه گذاری امید) و آپ (آسان پرداخت پرشین) بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص بر جا گذاشتند.

گروه بانک در معاملات امروز بورس صدرنشین شد؛ در این گروه ۴۴۹ میلیون سهم به ارزش ۷۴۲ میلیارد ریال دادوستد شد.

گروه شیمیایی به ارزش ۵۴۶ میلیارد ریال و خودرو به ارزش ۵۲۲ میلیارد ریال جایگاه های بعدی را به خود اختصاص دادند. همچنین گروه فراورده های نفتی با دادوستدی به ارزش ۵۱۴ میلیارد ریال در رده چهارم معاملات امروز قرار گرفت.

گروه فلزات اساسی نیز با معاملاتی به ارزش ۴۳۸ میلیارد ریال، رده پنجم را از آن خود کرد.

شاخص فرابورس (آیفکس) در معاملات امروز ۴۵ واحد کاهش یافت و در جایگاه یک هزار و ۹۱۱ واحدی قرار گرفت. در بازار فرابورس، بیش از یک میلیارد و ۱۶۹ میلیون سهم و اوراق بهادار به ارزش بیش از ۶ هزار و ۸۲۰ میلیارد ریال دادوستد شد.

در معاملات امروز نمادهای مارون (پتروشیمی مارون)، زاگرس (پتروشیمی زاگرس)، ذوب (ذوب آهن)، هرمز (فولاد هرمزگان جنوب) و شاوان (پالایش نفت لاوان) بیشترین سهم را در افت فرابورس داشتند.

«حسن امیری» کارشناس بازار سرمایه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره وضعیت بازار سرمایه گفت: یکی از ریسک ها و تهدیدهایی که پیش روی بازار سرمایه قرار داشت، مربوط به تحریم ها بود که خوشبختانه به خوبی با آن برخورد شد و تاثیر آن به حداقل رسید.

وی با بیان اینکه ایران بر خلاف دوره پیشین تحریم ها خیلی حرفه ای تر با موضوع تحریم ها برخورد کرد، افزود: ایران ابزارهای زیادی برای مقابله با تحریم ها در اختیار دارد.

این کارشناس بازار سرمایه به فعالان بازار سرمایه توصیه کرد: سهامداران باید توجه داشته باشند که وضعیت سودآوری شرکت ها نسبت به سال گذشته تفاوت دارد.

امیری افزود: در سال مالی گذشته به دلیل افزایش قابل توجه بهای ارز، سودآوری شرکت ها به ویژه شرکت های صادراتی افزایش زیادی یافت، اما برای سال مالی جدید نمی‌توان سودآوری بالایی را پیش بینی کرد زیرا رشد نرخ ارز متوقف شده است.

وی ادامه داد: در سال مالی گذشته به دلیل بالا رفتن نرخ ارز، درآمد شرکت‌ها افزایش و هزینه ها کاهش یافته بود، اما امسال بهای تمام شده بخش تولید رشد قابل توجهی یافته است.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: به دلیل اینکه سودآوری شرکت‌ها اکنون دارای ابهام است، فعالان بازار سرمایه رقم های خیلی بالایی را برای رشد شاخص، هدف گذاری نکرده‌اند.

امیری با بیان اینکه شاخص بورس در محدوده ۱۷۳ تا ۱۹۷ هزار واحد در نوسان خواهد بود، افزود: اکنون رشد شاخص بورس با سقف مقاومتی ۱۹۷ هزار واحد روبروست که در صورت شکست این مرز و وارد شدن به کانال ۲۰۰ هزار واحدی، می توان رشد بیشتر و قابل توجهی را برای بورس تصور کرد.

این کارشناس بازار سرمایه درباره انتشار گزارش های ۶ ماهه شرکت‌ها نیز گفت: با توجه به تحولات اقتصادی و سیاسی ماه های اخیر، گزارش های ۶ ماهه شرکت‌ها نمی تواند دقیق و واضح باشد به طوری که فعالان بازار سرمایه نمی توانند از طریق آنها عملکرد شرکت ها را به طور کامل پیش بینی کند.

امیری اضافه کرد: بنابراین فعالان بازار سرمایه منتظر گزارش های ۹ ماهه شرکت‌ها خواهند بود تا عملکرد واقعی شرکت ها مشخص شود.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches