true
اقتصادتهران: رئیس پژوهشکده چای کشور گفت: بهدنبال افزایش ارزش افزوده از چای با تولید و معرفی محصولات جدید و جانبی در زمینههای دارویی، بهداشتی و غذایی هستیم.
به گزارش ایرنا، رضا آزادی روز شنبه در جلسه تبیین فرصت های سرمایه گذاری در صنعت چای کشور در رشت، با تاکید بر ضرورت تنوع در فرآوردههای چای افزود: ۱۷ نوع محصول را از چای به عنوان نوشابه داریم.
وی ادامه داد: تولید صنعتی فرآورده های جانبی چای از قبیل روغن چای، رنگ خوراکی، تولید صنعتی انبوه غذاها و نوشیدنی های فرا سودمند برپایه عصاره چای از قبیل کلوچه و انواع نوشابهها و تولید مواد بهداشتی، آرایشی و دارویی از چای به ویژه چای سبز از اقدامات در حال انجام این پژوهشکده است.
به گفته آزادی، دستیابی به ارقام چای پر محصول و با کیفیت، بهینهسازی فرآوری تولید چای، دستیابی به روشهای نوین فرآوری و افزایش ارزش افزوده چای از برنامه های این پژوهشکده است.
وی بیان داشت: هفت دستاورد تحقیقاتی شامل معرفی چهار کلون امیدبخش و جدید چای، استحصال روغن خوراکی بذر چای به روش پرس سرد، تولید رنگ خوراکی از ضایعات چای، تکنیک پیوند خزانه ای چا، تهیه و تولید کلوچه فراسودمند چای، بهترین ترتیب جداسازی متوالی ترکیبات مهم پسماند چای و مصرف بهینه انرژی در کارخانه چایسازی این پژوهشکده که قابلیت تجاری شدن را دارند، از دستاوردهای مهم این پژوهشکده است.
آزادی با اشاره به مصرف سالانه حدود ۱۱۰ هزار تن چای در کشور گفت: فقط ۲۵ تا ۳۰ هزار تن چای در داخل تولید میشود و برای تامین مابقی مصرف، نیازمند واردات این محصول هستیم.
وی تنوع چای را حائز اهمیت دانست و گفت: باید بتوانیم چای ایرانی را به عنوان محصول ارگانیک به دنیا معرفی کرده و بازار اروپا را بدست بگیریم از این رو، تنوع در محصول چای می تواند به این امر کمک بسزایی کند.
آزادی از برگزاری همایش ملی چای و دمنوش های گیاهی خبر داد و گفت: این همایش ۱۱ و ۱۲ بهمن ماه امسال برگزار میشود.
استانهای گیلان و مازندران بین ۲۵ تا ۲۸ هزار هکتار باغ چای دارند که ۹۰ درصد این باغ ها در استان گیلان واقع است.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=108395
false
true