اقتصاد تهران
شماره خبر : 120259
تاریخ انتشار : ۱۳۹۷/۰۲/۱۶
اقتصاد تهران

بهره مندی ۱۷۰ واحد قطعه سازی از تسهیلات نوسازی

اقتصادتهران: معاون امور صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ۱۷۰ واحد قطعه سازی در کشور امسال از تسهیلات طرح نوسازی صنایع بهره مند می شوند.

 به گزارش ایرنا، محسن صالحی نیا شنبه شب در نشست وزیر صنعت، معدن و تجارت با قطعه سازان خراسان رضوی در مشهد افزود: منابع مورد نیاز در این زمینه از صندوق توسعه ارزی و منابع دیگر در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه درصدد اصلاح و تعیین تعرفه ترجیحی واردات خودرو و قطعه هستیم، اظهار کرد: این امر تا خرداد ماه امسال تعیین تکلیف می شود اما تعرفه ترجیحی برای قطعات منفصله تغییر نکرده است.

وی گفت: افزایش تعرفه ترجیحی برای مواد اولیه ای که امکان تولید آن در داخل کشور وجود ندارد، در نظر گرفته خواهد شد.

صالحی با بیان اینکه سهم تولید خودرو در شرکت ایران خودرو خراسان کاهش نمی یابد، افزود: در نظر است تولید پلت فرمهای فعلی با رعایت استانداردها در این شرکت افزایش یابد.

رئیس انجمن قطعه سازان خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: ۳۷۰ واحد در ارتباط با تولید قطعات خودرو و ماشین سازی در این استان فعالیت دارند که زمینه اشتغال ۲۰ هزار نفر را فراهم کرده اند.

محمد مهدی شکورزاده افزود: تولید قطعه و سرمایه گذاری در این زمینه در استان کاهش یافته و آینده خوبی برای قطعه سازان تصور نمی شود.

وی سرمایه گذاری برای واحدهای تولید قطعات ویژه خودروهای جدید، بازنگری در قراردادهای بین خودروسازان و قطعه سازان، اصلاح شیوه قیمت گذاری خودرو، آنالیز و به روز شدن قیمتها و رفع چالش خودروسازان با شورای رقابت را خواستار شد.

دبیر انجمن قطعه سازان خودرو نیز در این نشست ارتقای دانش فنی و افزایش سرمایه گذاری را نیاز عمده قطعه سازان دانست و گفت: ۱۶۳ واحد قطعه سازی در کشور نیازمند تسهیلات برای نوسازی خط تولید هستند.

آرش محبی نژاد، عدم تناسب بین افزایش تعرفه های واردات خودرو و مواد اولیه، تلاش برای ماندگاری قطعه سازان و جلوگیری از تعطیلی آنها، کاهش بهره تسهیلات بانکی برای تامین سرمایه در گردش قطعه سازان و رسیدن آن به کمتر از ۱۲ درصد و گشایش ال.سی داخلی برای قطعه سازان را خواستار شد.