true
اقتصادتهران: وزیر راه و شهرسازی گفت: مسکن مهر یک طرح گمراه کننده با بهرهوری بسیار پایین بود و بیشتر اتلاف منابع ملی و تشدید مهاجرت را به عنوان سیاستهای ضد توسعهای به همراه داشت.
به گزارش پایگاه خبری وزارت راه وشهرسازی، عباس آخوندی افزود: وزارت راه وشهرسازی حقوق خریداران مسکن مهر را مورد توجه دارد و از آنان حمایت می کند.
به گفته وی، هزاران میلیارد تومان کار ارجاع شده، بدون یک مزایده بوده و ۱۳۹۱ که به عنوان سال اشتغال و تولید ملی نامگذاری شده، ساخت ۵٣ هزار واحد مسکن مهر، به یک شرکت ترکیه ای واگذار شد.
وزیر راه وشهر سازی افزود: مسوولان مربوطه باید جواب دهند که ساختمان سازی مسکن مهر چه پیچیدگی فناوری برای ایران داشته که ۵٣ هزار واحد مسکونی در پردیس و پرند را به یک شرکت خارجی واگذار کردهاند.
آخوندی گفت: حجم کاری که به شرکت خارجی مزبور ارجاع دادهاند، بیش از ۳۰ هزار میلیارد ریال ( سه هزارمیلیارد تومان) بوده، چنانچه قیمتهای وقت مورد توجه قرار گیرد، حدود سه میلیارد دلار کار در کنار پایتخت به یک شرکت خارجی ارجاع شده، در حالی که هیچ دلیل فناوری برای آن نداشتهاند.
۱۱۷ هزار واحد مسکونی مهر بدون تقاضا
وزیر راه وشهرسازی خاطرنشان کرد: ١١٧هزار واحد مسکونی مهر فاقد متقاضی است، معنی آن این است که از مردم پول اخذ شده در محل مشخصی ساختمان سازی صورت گیرد، اما در نقطه ای خانه ساختهاند که متقاضی ندارد و آیا این عملکرد خیانت در امانت نیست؟
آخوندی تصریح کرد: گزارش سازمان بازرسی کل کشور در دولت قبل این موضوع را آشکار ساخته و مشاهده می شود این طرح دارای تخلف و اتلاف منابع ملی است و ظاهری دارد، چگونه می توان آن را افتخارآمیز دانست؟
وی گفت: واقعیت اینکه بازار مسکن را دچار سوداگری کردهاند که آرام کردن آن یکی از کارهای اقتصادی مهم دولت یازدهم شده است.
سال ۸۵ متوسط یک متر مربع خانه در تهران ۸۳۰ هزار تومان
به گفته وزیر راه وشهرسازی، قیمت متوسط یک مترمربع واحد مسکونی در تهران در سال ۱۳۸۵ حدود هشت میلیون و ۳۰۰ هزار ریال (٨٣٠ هزار تومان) بوده و این رقم در سال ١٣٩٢ به حدود ۴۰ میلیون ریال (چهار میلیون تومان) رسید، یعنی حدود ۵ برابر شد.
وی یادآورشد: نتیجه اشتباه دوم مسکن مهر این بود که مشکل تامین خانه به جای خود باقی ماند و با چاپ پول، نرخ تورم در کشور به سطح ۴۵ درصد رسید. آخوندی افزود: نتیجه دو سیاست اشتباه، موجب تحریک تقاضای سوداگرانه در کشور شد و همزمان با این سیاست دولت با سیاست شهرفروشی شهرداری، ساخت بیش از ٢,۵ میلیون دستگاه خانه خالی آغاز شد که ارزش اقتصادی آنها بیش از ٢۵٠ میلیارد دلار است، اما نرخ بهرهوری آنها صفر است.
به گفته وی، منتقدان در یک فرار رو به جلو دولت را متهم میکنند که در بخش مسکن دچار رکود شده، درحالی که سوداگری و بورسبازی زمین و مسکن متوقف شده است.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=76907
false
true