true

اقتصادتهران: سرانجام و پس از روزها کش و قوس بر سر میزان و تولید نفت، پرونده دهمین نشست فوقالعاده وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو و غیر عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) موسوم به اوپکپلاس که از طریق وبینار برگزار شد با کاهش تولید و عرضه نفت بسته شد. توافقی که پیش از آن نوعی جنگ قدرت میان عربستان و روسیه شکل گرفته بود اما در نهایت بر مبنای این توافق، عرضه نفت کشورهای عضو و غیر عضو اوپک طی ماههای مه و ژوئن، روزانه ۹.۷ میلیون بشکه کاهش خواهد یافت.
به گزارش اقتصادتهران، در واقع می توان گفت که نشست فوقالعاده اوپک پلاس با پیوستن مکزیک به توافق کاهش تولید نفت، با موفقیت تمام شد تا از ابتدای ماه آینده میلادی ۱۰ میلیون بشکه نفت از بازار کم شود.
نشست پنجشنبه شب گذشته اوپک پلاس در حالی برگزار شد که اگر مکزیک با آن مخالفت می کرد امکان اجرایی شدن کاهش تولید نفت در آن به وجود نمی آمد و احتمالا دلیل برگزاری ناگهانی نشست اوپک پلاس، بازنگری در مورد سهم مکزیک در توافق کاهش نفت خواهد بود. که البته با پذیرش این کشور مبنی بر کاهش ۱۰۰ هزار بشکه ای عرضه نفت محقق شد.
نکته قابل ملاحظه این که رئیس جمهور آمریکا در پی توافق اوپک پلاس در صفحه شخصی خود در توییتر ضمن تبریک و تشکر از ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه و ملک سلمان، پادشاه عربستان بابت توافق بر سر کاهش تولید نفت، نوشت: این توافقنامه صدها هزار شغل را در صنعت انرژی ایالات متحده آمریکا نجات خواهد داد.
در همین رابطه، بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت کشورمان پس از برگزاری دهمین نشست فوقالعاده وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو و غیرعضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) موسوم به اوپکپلاس از طریق وبینار، در جمع خبرنگاران گفت: طبق توافق به عمل آمده توافق نهایی شد که برای ۲ ماه مه و ژوئن ۱۰ میلیون بشکه از عرضه کم میشود؛ در ۶ ماه بعد از آن، عرضه روزانه ۸ میلیون بشکه کاهش مییابد و طی ۱۶ ماه پس از آن، یعنی از ابتدای سال ۲۰۲۱ تا آوریل ۲۰۲۲ نیز روزانه ۶ میلیون بشکه از عرضه نفت کاسته خواهد شد. بقیه تصمیمها مربوط به کشورهای تولیدکننده نفت خارج از اوپک پلاس میشود.
طبق اعلام وزارت نفت، زنگنه با بیان اینکه گفته شده است وزیران نفت و انرژی G۲۰ نیز قبول کردهاند روزانه سه میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه از عرضه نفت را به مدت یکسال کاهش دهند، ادامه داد: ترتیبات این توافق نیز با هماهنگی آژانس بینالمللی انرژی (IEA) مشخص میشود؛ ضمن اینکه عربستان، کویت و امارات نیز به صورت داوطلبانه افزونبر کاهشهای اتخاذشده، روزانه حدود ۲ میلیون بشکه دیگر نیز از عرضه خود کم خواهند کرد.
گفتنی است ایران به دلیل تحریم به همراه لیبی و ونزوئلا از کاهش عرضه معاف است.
لازم به ذکر است، وزرای نفت و انرژی روسیه، کشورهای عضو و غیرعضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) روز یکشنبه(۲۴ فروردین) در دهمین نشست فوقالعاده خود، سرانجام بر سر کاهش تولید روزانه ٩ میلیون و ٧٠٠ هزار بشکهای در ماههای مه و ژوئن به توافق رسیدند.
این توافق که تولیدات جهانی نفت را به میزان ۱۰ درصد کاهش میدهد، به منظور حمایت از ارزش نفت و قیمتهای شکستهشدهی هر بشکه نفت در بازارهای جهانی به دلیل شیوع ویروس همهگیر کرونا اجراء میشود.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=184330
false
true