
اختتامیه پنجمین دوره رویداد سالانه فیس کاپ در میان گردهمایی فعالان هوش مصنوعی ایران بعدازظهر امروز اول اسفندماه در هتل قلب تهران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادتهران، در این همایش که سومین گردهمایی فعالان هوش مصنوعی به شمار میرفت، ابوالحسن فیروز آبادی، مدیرعامل گروه توسعه فناوری زعیم، رضا باقری اصل، رییس مرکز تحول دیجیتال و فناوری اطلاعات سازمان برنامه و بودجه و حسین بیانی، مدیرعامل مرکز نوآوری نکسترا به ایراد سخنرانی پرداختند ضمن آن که پنل تخصصی زیرساخت هوش مصنوعی با حضور مهندس محمد مظفری، دکتر محمد صادق کریمی مهرآبادی، محسن افشارچی و دکتر مرتضی الیاسی برگزار شد.
بر پایه این گزارش، فیروز آبادی با اشاره به آن که هدف این رویداد ایجاد محیطی رقابتی برای شناسایی و پرورش تیمها و افراد مستعد در اکوسیستم هوش مصنوعی است، افزود: حوزه هوش مصنوعی قدمتی ۶۰ تا ۷۰ ساله دارد و ریشههای آن حتی به پیش از قرن بیستم بازمیگردد. طی دو سال اخیر، یک روند پایدار در فناوری اطلاعات شکل گرفته که به انسان امکان میدهد بسیاری از کارها را با کمک هوش مصنوعی انجام دهد.
وی یادآور شد: در سالهای اخیر، دو مفهوم کلیدی در این حوزه برجسته شدهاند: نخست، پردازش زبان که از قرن بیستم بهعنوان بخشی از علوم انسانی در غرب مورد توجه بوده است، و دوم، پردازش تصویر که انسان علاوه بر حواس پنجگانه، توانایی تحلیل و درک آن را نیز دارد.
در همین رابطه، حسین بیانی، مدیرعامل نکسترا با اشاره به آن که ما فعالیت خود را از سال ۹۹ شروع کردیم، یادآور شد که ما در حوزه سن ۲۴ تا ۲۷ در تیم حرفه ای خود داریم و اکنون که اختتامیه پنجمین دوره انجام میشود شاهد تفاوت فیس کاپ امسال با دوره های گذشته هستیم به طوری که در روند مسابقه و حوزه تخصصی مسابقه تغییراتی داده شده است.
وی به نتایج فیس کاپ اشاره کرد و اظهار داشت: در مجموع ۷۵۴ ثبت نام کننده با۸۷۲ کد دریافتی وجود داشتند که در نتیجه فعالیتهای موفقی که صورت گرفت، ۱۵۰۰ ترافیک بر روی هر وبسایت ایجاد گردید به گونهای که ۵۵ هزار تولیدمحتوا را شاهد بودیم.
وی همچنین با تشکر کمیته علمی که از سال ۹۹ با این گروه همراهی کرد، گفت: از 90 ساعت دوره آموزشی و ۱۱ وبینار برگزار شد به طوری ۳۵۰ هزار نفر در دورههای برگزار شده شرکت کردند.
بخش جذاب دیگر این رویداد پنل تخصصی هوش مصنوعی با موضوع زیرساخت هوش مصنوعی بود. در این پنل دکتر افشارچی (عضو هیئت علمی دانشگاه زنجان و استاندار سابق زنجان)، دکتر کریمی (عضو هیئت مدیره رایتل و رئیس مرکز توسعه کسب و کار و فناوری های نوین رایتل)، دکتر الیاسی (عضو کمیته راهبردی مرکز نوآوری نکسترا) و مهندس مظفری (معاون فنی هلدینگ گرین وب) حضور داشتند و در پیرامون پیشرفتها، فرصتها و چالشهای حوزه زیرساخت هوش مصنوعی در ایران نکات جذاب و موثری را بیان کردند که دیدگاه افراد فعال، نسبت به مسائل پیرامون این حوزه روشنتر و آگاهانه تر باشد.
در زمان میان بخش اول و دوم این رویداد، شرکتکنندگان به شبکهسازی و بازدید و تعامل با شرکتهای حاضر در این نمایشگاه پرداختند و یکی از نقطههای عطف این رویداد شبکهسازی و تعامل موثر شرکتکنندگان با یکدیگر بود.
در همین رابطه، محمد صبری، دبیر همایش طی صحبتهای گفت: پویند صنعت و دانشگاه مدنظر ما بوده و برای نیل به این هدف سعی کردیم تمهیداتی در نظر بگیریم تا دستاوردها در یک فضای اکوسیستم نمایش داده شود.
وی افزود: طبق بررسیهای انجام گرفته در حال حاضر برای وارد شدن به مقوله هوش مصنوعی و کارکردهای آن تحصیلات آکادمیک به میزان زیاد مورد نیاز نیست بلکه داشتن تخصص و کسب مهارت از اهمیت بیشتری برخوردار است.
به گفته صبری هم باید بازار شکل بگیرد برای تامین مالی و هم آموزش متخصصان برای اینکه در کنار هم به تعادل برسند و این در حالی است که بازار در حال حاضر، بزرگ نشده بلکه آشفته شده است و از اینرو باید زیرساختهای لازم برای رشد این بخش فراهم شود.
این گزارش میافزاید: پس از ارائههای موضوعی و الهام بخشی از شرکتهای مختلفی اتفاق افتاد که شامل دکتر حلاجیان (مدیر ایریسا پرایم)، دکتر قاسمی (مدیرعامل امضانو)، سرکار خانم دکتر بنکدارپور (مدیرعامل مرکز نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی تهران) و سرکار خانم دکتر باقرپور (مدیرتیم هوش مصنوعی داتا) بود. در این ارائههای موضوعی نکاتی از جمله جایگاه کنونی هوش مصنوعی در ایران و جهان، هوش مصنوعی مولد در کسب و کارها، هوش مصنوعی و صنایع با تمرکز بر فولاد و هوش مصنوعی و بانکداری دیجیتال بیان شد که مسیر مشخص فکری و گزارشهای دقیق و کاربردی را به شرکتکنندگان ارائه داد.
لازم به ذکر است که جهان در آستانه تحولاتی بزرگ و پرشتاب قرار دارد، اما مسیر این تغییرات وابسته به غولهای فناوری است که آینده را در دستان خود دارند و همچنان آن را در هالهای از ابهام نگه داشتهاند.