true
اقتصادتهران: معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر ضرورت جذب دانشجوهای خارجی، افزایش ۸ برابری جذب دانشجویان خارجی در دانشگاههای ایران را از جمله برنامههای وزارت علوم ایران ذکر کرد.
به گزارش ایسنا، دکتر مجتبی شریعتی نیاسر در کنفرانس توسعه همکاریهای علمی آتی ایران و اتریش با اشاره به زمینههای همکاری میان این دو کشور ابراز امیدواری کرد که این نشست موقعیت بهتری را برای توسعه همکاریهای علمی و تحقیقاتی میان دو کشور ایجاد کند.
وی به وضعیت علمی کشور اشاره کرد و یادآور شد: در حال حاضر ۱۵۵ دانشگاه ملی در کشور ایجاد شده است علاوه بر آن ۵۳۰ دانشگاه مجازی در کشور تاسیس شده که فعالیتهای آنها در سطح ملی است.
شریعتی با اشاره به ایجاد ۹۶۳ دانشگاه فنی و حرفهای در ایران خاطرنشان کرد: علاوه بر آن دانشگاه آزاد نیز در کشور به عنوان بخش دولتی فعالیتهای آموزشی خود را پیگیری میکند و در حال حاضر ۸۳۰ شعبه دارد.
معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۴ میلیون دانشجو در کشور مشغول به تحصیل هستند، اضافه کرد: از این تعداد ۵۸ درصد در دانشگاههای دولتی و مابقی در دانشگاههای بخش خصوصی مشغول به تحصیل هستند.
شریعتی تعداد اعضای هیات علمی دانشگاهها را ۸۰ هزار نفر ذکر کرد که ۸۰ درصد آنها استاد تمام هستند و ۵۸ درصد اعضای هیات علمی در دانشگاههای دولتی و مابقی در دانشگاههای بخش خصوصی به ارائه خدمات آموزشی و تحقیقاتی میپردازند.
به گفته وی، ۲۵ درصد اعضای هیات علمی دانشگاههای ایران از میان خانمها و ۷۵ درصد آنها آقایان هستند.
شریعتی به تنوع رشتهها در دانشگاههای ایران اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۴۶٫۰۸ درصد دانشجویان در رشتههای علوم انسانی، ۵٫۸۶ درصد در رشتههای علوم پایه، ۳۰٫۱۹ درصد در رشتههای مهندسی، ۴٫۳۵ درصد در رشتههای کشاورزی و مابقی در رشتههای هنر مشغول به تحصیل هستند.
معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در بخش دیگری از سخنان خود به رتبه علمی ایران اشاره کرد و گفت: ایران در حوزه علمی موفق به کسب رتبه ۱۵ شده است.همچنین در زمینه تولید علم رتبه ۳۹ را کسب کردهایم که این عدد در سال ۲۰۱۶ به رتبه ۲۰ ارتقاء یافته است.
شریعتی با تاکید بر اینکه سهم ایران از نشر مقالات از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۶ رشد قابل توجهی داشته است، اظهار کرد: در سال ۲۰۰۰ تنها ۷۰۰ مقاله از ایران منتشر شد ولی در سال ۲۰۱۵ این عدد به ۳۵ هزار مقاله رسید که در پایگاه آیاسآی نمایه شده است.
معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به بیان وضعیت دانشگاههای ایران در میان دانشگاههای برتر آسیا اشاره کرد و گفت: براساس گزارشهای منتشر شده دانشگاههای ایران بعد از کشورهای کره، ژاپن و تایوان قرار گرفته است.
وی با تاکید بر اینکه در آسیا ایران و ترکیه دو کشور مهم هستند، خاطرنشان کرد: ایران و ترکیه سهم بالایی در تولیدات علم در آسیا دارند.
شریعتی با تاکید بر اینکه ایران در حال حاضر در میان ۵۰۰ و یا ۸۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار دارد، خاطرنشان کرد: در تلاش هستیم که در برنامه ۵ ساله جمهوری اسلامی ایران دانشگاههای ایران جزء ۲۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار گیرد.
معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به برنامههای وزارت علوم درخصوص حمایت از دانشگاهها برای مشارکت بیشتر در عرصههای بینالمللی ادامه داد: ما باید بتوانیم هیاتی از نخبگان در کشور داشته باشیم چراکه در حال حاضر آموزش در ایران به صورت سنتی انجام میشود که ما با همکاری با کشورهایی مانند آلمان و در ادامه با کشور اتریش میتوانیم در استانداردسازی شیوههای آموزش در دانشگاه سرعت بیشتری ببخشیم.
شریعتی با تاکید بر اینکه ارتقاء استانداردهای آموزشی در دانشگاهها از مهمترین اولویتهای ما است، یادآور شد: ما علاقه داریم که همکاریهای میان دانشگاههای ایران و اتریش توسعه بیشتری پیدا کند.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=65078
false
true