true
اقتصادتهران: نایب رئیس کانون بازنشستگان کارگران تهران با اشاره به پیشی گرفتن مصارف صندوق های بازنشستگی نسبت به ورودی صندوقها از پیش بینی کسری ۳۱ هزار میلیاردی منابع تأمین اجتماعی در سال آینده خبر داد.
به گزارش مهر، علی دهقان کیا نایب رئیس کانون بازنشستگان کارگران تهران امروز در نشست مطبوعاتی با خبرنگاران با اشاره به بحران صندوقهای بازنشستگی در کشور گفت: در حال حاضر در کشور ۱۶ صندوق بازنشستگی وجود دارد که فقط دو صندوق تازه تأسیس، وضعیت مناسب تری نسبت به ۱۴ صندوق دیگر دارند.
دهقان نیا با بیان اینکه از اول شاخص های بینالمللی به ازاء هر ۷ نفر شاغل، یک نفر باید بازنشسته شود، ادامه داد: در حال حاضر صندوق تأمین اجتماعی ۱۳ میلیون و ۷۰۰ هزار بیمه پرداز دارد و در مقابل به ۳ میلیون نفر بازنشستگی پرداخت می کند اما صندوق بازنشستگی کشوری در مقابل یک میلیون و ۲۶۰ هزار بیمه پرداز، به یک میلیون و ۳۷۰ هزار نفر بازنشسته، حقوق بازنشستگی پرداخت می کند. همچنین صندوق فولاد ۹ هزار و ۱۵۰ نفر بیمه پرداز و ۸۳ هزار نفر بازنشسته دارد؛ در عین حال صندوق بازنشستگی سازمان صدا و سیما در مقابل ۱۳ هزار و ۱۰۰ بیمه پرداز به ۱۳ هزار و ۴۰۰ نفر حقوق بازنشستگی پرداخت می کند.
وی با تأکید بر اینکه تقریبا وضعیت سایر صندوقهای بازنشستگی نیز به گونه ای است که تعداد بازنشستگان بیش از بیمه شدگان است، افزود: از نظر جمعیتی صندوق تأمین اجتماعی ۴۱ میلیون و ۴۳۳ هزار نفر را تحت پوشش خود دارد. همچنین صندوق بازنشستگی کشوری نیز ۵ میلیون و ۹۶۱ نفر و ۱۴ صندوق بازنشستگی دیگر در مجموع ۷ میلیون و ۹۸۷ هزار نفر تحت پوشش دارد؛ در مجموع ۵۵ میلیون و ۳۸۲ نفر جمعیت کشور تحت پوشش ۱۶ صندوق بازنشستگی قرار دارند که ۶۹ درصد از جمعیت کشور را تشکیل می دهد.
نایب رئیس کانون بازنشستگان کارگران تهران به وضعیت نقدینگی سازمان تأمین اجتماعی پرداخت و یادآور شد: متأسفانه در حال حاضر وضعیت منابع و مصارف این سازمان با یکدیگر تعادل ندارند؛ به طور متوسط از سال ۱۳۸۴ تا سال ۱۳۹۳ منابع (درآمد) این سازمان سالانه ۲۷.۵ درصد رشد و در مقابل مصارف این سازمان نیز (هزینه) ۳۰ درصد با افزایش مواجه بوده است. به عبارتی مصارف سازمان تأمین اجتماعی ۲.۵ درصد بیش از منابع این سازمان است که این یک هشدار برای بحران در این سازمان محسوب می شود.
دهقان کیا با بیان اینکه در سال ۹۵، منابع تعهدی سازمان تأمین اجتماعی ۸۶ هزار میلیارد تومان بود، افزود: اما عملکرد این سازمان در تأمین درآمدها ۵۳ هزار میلیارد تومان از محل بیمه شدگان بوده است. ضمن اینکه مصارف پیش بینی شده این سازمان برای سال ۹۵، ۶۲ هزار میلیارد تومان هدف گذاری شده بود. بنابراین در این سال، سازمان تأمین اجتماعی با ۹۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه مواجه شده است.
این فعال کارگری با اشاره به اینکه سازمان تأمین اجتماعی در سال جاری پیش بینی می شود حدود ۱۸ هزار و ۱۰۰ میلیون تومان کسری منابع داشته باشد، خاطرنشان کرد: براساس بار مالی ای که ناشی از قانون برنامه ششم توسعه نیز به سازمان تأمین اجتماعی تحمیل شده، پیش بینی می شود این سازمان در سال ۹۷ به میزان ۳۱ هزار میلیارد تومان کسری داشته باشد.
وی از دریافت تسهیلات ۲۵ هزار میلیارد تومانی سازمان تأمین اجتماعی از بانک رفاه برای تأمین کسری منافع خبر داد و گفت: در عین حال این سازمان برای مقابله با کسری بودجه یکی از بهترین بنگاه های سود ده خود یعنی پالایشگاه لاوان را به رغم مخالفت نمایندگان کارگران در هیئت امنای این بنگاه به بانک رفاه واگذار کرده است.
دهقان کیا با یادآوری اینکه در حال حاضر بیش از ۶۰ درصد از بازنشستگان تأمین اجتماعی، حداقل بگیر هستند، عنوان کرد: این در حالی است که تجمع های بسیاری از سوی بازنشستگان صورت می گیرد مبنی بر اینکه حقوق دریافتی آنها متناسب با هزینه های سبد معیشت از جمله مسکن نیست. علاوه بر این هزینه های درمان بیماری و تحصیل نیز از عمده ترین هزینه های تحمیل شده به جامعه بازنشستگی کشور است.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=105900
false
true