اقتصاد تهران
شماره خبر : 151785
تاریخ انتشار : ۱۳۹۸/۰۱/۱۲
اقتصاد تهران

بخشی از سیل گلستان با زهکشی زمین‌های کشاورزی راهی دریا شد

اقتصادتهران: وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد: از ۲۸۰ هزار هکتار اراضی استان گلستان، زهکشی ۳۴ هزار هکتار در شمال گمیشان اجرا شده است و موجب شد بخشی از آب باران به سمت این زهکشی‌ها سوق پیدا کند.

به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، محمود حجتی روز شنبه در دیدار نوروزی برخی معاونان، رؤسای سازمان‌ها و مدیران بخش کشاورزی تاکید کرد برای رفع یا جلوگیری از آسیب‌های ناشی از سیلاب و بلایای طبیعی، راهکار وجود دارد.

حجتی افزود: در استان گلستان حدود ۲۸۰ هزار هکتار اراضی با ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلی متر بارندگی داریم که اگر این اراضی زهکشی شود تولید محصول از ۲۳۰ هزار تن به حدود یک میلیون تن می‌رسد.

وی تصریح کرد: باران رحمت خداوند است و سیلاب‌های اخیر به غیر از آثار مخرب، منافع و آثار مثبتی نیز در تأمین آب سفره‌های آب زیر زمینی، دشت‌ها، مزارع، باغ‌ها و منابع طبیعی داشت.

این مسؤول بر ارائه روش‌ها، ایده‌ها و اتخاذ راهکارهای نوین برای مدیریت و پیشبرد برنامه‌های بخش‌های کشاورزی تاکید کرد و گفت: نباید بگذاریم روش‌های سنتی و دیوانسالاری ما را اداره کند.

حجتی با بیان اینکه در دنیا و ایران در برابر تغییر و روش‌های جدید مقاومت وجود دارد، ادامه داد: این نوع مقاومت‌ها و مخالفت‌ها، حتی در داخل منابع طبیعی نیز وجود دارد؛ در حالی که این عرصه‌ها در دنیا توسط مردم اداره می‌شود و حل مسائل عرصه‌های جنگل، مراتع و بیابان‌ها از طریق مقابله با مردم و فقط با تلاش کارمندان دولت حل نمی‌شود.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: مدیران بخش کشاورزی برای اجرای تفکرات و روش‌های جدید با توجه به حاکمیت ساختار و تفکرات سنتی، راه سختی در پیش رو دارند.