true
اقتصادتهران: نشست خبری مدیرعامل بانک کشاورزی صبح امروز (یکشنبه، ۷ شهریورماه) در ساختمان مرکزی این بانک و با حضور تعداد زیادی از خبرنگاران برگزار شد. دکتر مرتضی شهیدزاده که با دست پر به این نشست آمده بود پس از تبریک روز خبرنگار و نیز هفته دولت و بانکداری اسلامی از پرداخت طلب کشاورزان تا پایان شهریورماه خبر داد و گفت که بخش کشاورزی دارای بالاترین رشد در میان سایر بخشهاست. به گفته شهیدزاده در شرایط پس از برجام و در حالی که تا پیش از این، بانک کشاورزی تنها با ۴ کارگزاری در ارتباط بود این ارتباطات در حال حاضر به بیش از ۷۰ کارگزاری افزایش یافته به طوری که رقم گشایش اعتبار (LC) این بانک با تقاضای ۵ میلیارد دلاری در سال جاری مواجه خواهد شد.
وی با ارائه جزییاتی از پرداخت طلب کشاورزان گفت: تاکنون حدود ۶ هزار میلیارد تومان از مطالبات کشاورزان پرداخت شده، ضمن اینکه قرار است ۲ هزار و ۹۵۰ میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران از محل عرضه اوراق سلف موازی در بازار سرمایه تامین شود.
وی اضافه کرد: پیش بینی ما برای خرید گندم در سال جاری حدود ۹ میلیون تن بود که خوشبختانه تاکنون میزان خرید نزدیک به ۲ میلیون تن فراتر رفته است.
شهیدزاده همچنین با بیان اینکه ۸۰ درصد خسارت های وارد شده به کشاورزان در سال ۹۴، به آنان پرداخت شده است، گفت: ۲۰ درصد باقی مانده نیز تا آبان ماه امسال پرداخت خواهد شد.
مدیرعامل بانک کشاورزی با بیان اینکه در دوران قبل از برجام ما با ۴ کارگزاری در کشورهایی مانند ترکیه، هند و چین ارتباط داشتیم، اظهار داشت: در حال حاضر با بیش از ۷۰ کارگزاری و بانک های خارجی، کره ای، اروپایی، آفریقایی، ترکیه ای و چینی ارتباط داریم و با آنها کار می کنیم.
وی با اشاره به اینکه تاکنون موفق شدیم ۴ میلیارد دلار LC باز کنیم، افزود: ۷۰ درصد این میزان مربوط به نهاده های بخش کشاورزی و صنایع وابسته است.
شهیدزاده با اشاره به اینکه بخش کشاورزی بالاترین رشد را در اقتصاد کشور داشته و در زمینه افزایش تولید محصولات استراتژیک با موفقیت های چشمگیری مواجه بوده ایم، گفت: در راستای تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی ما با تامین منابع مالی بخش کشاورزی تمام تلاش خود را برای افزایش بهره وری منابع ملی به کار بستیم.
مدیرعامل بانک کشاورزی با بیان اینکه یکی از اهداف ما در این زمینه، توسعه کشت گلخانه ها است، اضافه کرد: حدود یک هزار و ۸۰۰ هکتار توسعه گلخانه ها برای سال جاری هدف گذاری شده که تاکنون بیش از ۳۰۰ هزار هکتار آن اجرایی شده است.
وی افزایش ظرفیت تولید آبزیان به روش پرورش ماهی در قفس را نیز مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: برای امسال در این زمینه حدود ۲۰ هزار تن پرورش ماهی در قفس هدفگذاری شده که تاکنون ۱۰ هزار تن آن را اجرایی کردیم و امیدوار هستیم تا آذر ماه باقی نیز عملیاتی شود.
شهیدزاده با بیان اینکه برای اولین بار تراز صادرات در بخش کشاورزی نسبت به واردات پیشی گرفته است، گفت: افزایش ضریب مکانیزاسیون از طریق تامین مالی، خرید ماشین آلات و… از جمله دیگر اقدامات ما است.
به گفته مدیرعامل بانک کشاورزی، افزایش بهرهوری در حوزه دام، طیور و پرورش آبزیان از طریق مدرنیزه کردن تولید در دستور کار قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته حدود ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای این کار تخصیص دادیم، گفت: امسال برای این اعتبار سقف تعیین نشده به منظور اینکه هر چه می توانیم در این پروژه ها پیشرفت کنیم.
به گفته شهیدزاده، کاهش نرخ تسهیلات سرمایه گذاری در بخش کشاورزی از ۱۸ به ۱۵ درصد یکی دیگر از اقدامات بانک کشاورزی در سال جاری بوده است.
مدیرعامل بانک کشاورزی اضافه کرد: یکی از کارهای مهمی که دولت در سال گذشته انجام داد، افزایش سرمایه بانک کشاورزی بر اساس قانون بودجه ۹۴ بود که ۵۰۰ میلیارد تومان را به طور صددرصد به بانک کشاورزی اختصاص داد.
وی ادامه داد: در بودجه ۹۵ نیز از محل کارمزدهای بانک مرکزی، دولت حدود ۵ هزار میلیارد تومان برای افزایش سرمایه بانکهای ملی، کشاورزی و سپه در نظر گرفته بود، ضمن اینکه بیش از ۳ هزار میلیارد تومان آن برای بانک کشاورزی در نظر گرفته شده است.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=48558
false
true