true
اقتصادتهران: عملکرد شعب هر بانک به ویژه بانکهای تخصصی در مناطق مختلف کشور تاثیر بسزایی در توسعه اقتصادی و صنعتی آن مناطق دارند و میتواند چهره استانها و در مجموع کشور را دگرگون کند.
در همین خصوص پایگاه اطلاع رسانی بانک صنعت و معدن با امینه عباسپور، رئیس شعبه فولاد بانک صنعت و معدن استان خوزستان گفتگویی داشته که میخوانید:
استان از نظر توسعه صنعتی در چه وضعیتی قرار دارد و پتانسیلهای استان برای توسعه صنعتی چیست؟
استان خوزستان با وسعتی معادل ۶۴۰ هزار کیلومتر مربع و جمعیتی بالغ بر ۵ میلیون نفر دارای مرز مشترک با کشور عراق و همچنین دارای پتانسیلهای فراوان در منابع نفتی و در عین حال قطب دوم پتروشیمی و صنعت فولاد کشور، حائز جایگاه استراتژیک در صنعت برق، جادهها، ترانزیت، بنادر و منطقه آزاد است.
علاوه بر آن استان خوزستان با دارا بودن تولیدات کشاورزی فراوان و وجود خاک حاصلخیز ( با توجه به جلگه بودن استان) پتانسیل بسیار بالایی جهت احداث و توسعه صنایع نگهداری، فرآوری و تبدیل حوزه محصولات کشاورزی از جمله خرما، ذرت، گندم و صنایع فرآوری و انجماد ماهی و میگو را دارد. البته صنایع دانش بنیان و هایتک نیز با توجه به پتانسیل استان در بخشهای علمی، دانشگاهی و فنی از فرصتهای سرمایهگذاری با ارزش افزوده بالا بوده و دارای زمینه مساعد برای سرمایهگذاری است.
در خصوص صنعت فولاد استان خوزستان باید گفت که این صنعت با استفاده از منابع انرژی، آب، حمل و نقل زمینی و دریایی، جایگاه برتر در توسعه این حوزه و صنایع پایین دستی را داراست و امکان توسعه در این بخش جزء مزیتهای قابل توجه آن صنعت در این استان به شمار میآید.
لذا با عنایت به اینکه این شرکت دومین قطب تولید فولاد خام کشور است، یکی از مهمترین صادرکنندگان آن نیز است. چنانچه از صورتهای مالی حسابرسی شده شرکت منتهی ۲۹ اسفند ۹۵ برمی آید مبلغ ارزی صادرات آن بالغ بر ۵۳۲ میلیون دلار در سال ۹۵ می باشد که این امر توسط پیش دریافت و تحت اعتبارات اسنادی ارزی صادراتی صورت می پذیرد و انجام این فرآیند توسط بانک صنعت و معدن شعبه فولاد خوزستان میتواند درآمدهای شایان توجهی را برای بانک ایجاد کرده و در جذب منابع گسترده آن شرکت نیز مثمرثمر باشد.
بانک صنعت و معدن در فعال ساختن پتانسیلها و ایجاد واحدهای صنعتی در استان تاکنون چه نقشی داشته است؟
واحد سرپرستی بانک صنعت و معدن استان خوزستان تاکنون با بهره برداری از ۲۴ طرح صنعتی توانسته است ۵۰۰۰ شغل مستقیم ایجاد کند. برای مثال ۴۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۵ از سوی آن سرپرستی به واحدهای صنعتی استان پرداخت شده است.
چه راهکارهایی برای ارائه خدمات هرچه بهتر به مشتریان دارید؟
شعبه فولاد خوزستان تاکنون توانسته است حجم زیادی از معاملات ریالی شرکت فولاد خوزستان ( حدود۹۵% اعتبارت اسنادی ریالی صادراتی) را به نحو احسن پوشش دهد و چه بسا از این طریق منابع قابل توجهی نیز در شعبه جذب شده به طوریکه گردش دو سال اخیر شعبه حدود ۱۲۰۰ میلیارد تومان است.
با عنایت به ظرفیت های گسترده شرکت به عنوان دومین قطب تولید فولاد خام و یکی از بنگاههای پیشرو اقتصادی کشور در عرصه ملی و منطقه ای و پیرو آن میزان قابل توجه مبادلات بین المللی، پتانسیل بالایی در جهت اعتبارات ارزی شرکت ایجاد شده که با توجه به وجود پتانسیل متقابل در شعبه می توان از آن به نحو موثری جهت ارتقا موقعیت شعبه و بانک بهره برداری کرد.
طی سالهای اخیر چه واحدهای صنعتی در استان شما بهره برداری شده و چه میزان اشتغال ایجاد کرده است؟
طی سالهای ۹۵ و ۹۶ تعداد هشت واحد به نامهای شرکتهای شیلنگ و لوله خوزستان، ستاره ساز صنعت زاگرس، اطمینان تجارت خوزستان، پایا صنعت اهواز، نازپخت جنوب، فولاد صنعت پیشرو، آتی صنعت جنوب و نسوز خوزستان واحد دولومیت از طریق اعطای تسهیلات واحد سرپرستی استان به بهره برداری رسیدهاند که برای ۱۶۳ نفر اشتغال مستقیم ایجاد کرده است.
تعداد واحدهای صنعتی در حال اجرا در استان؟ درصد پیشرفت آنها؟
در حال حاضر دو واحد در حال اجرا با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد و با قابلیت اشتغال ۴۷ نفر در استان وجود دارد.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=113309
false
true