true
اقتصادتهران: صنعت پتروشیمی کشور در سالیان اخیر توانسته به موفقیتهای چشمگیری دست پیدا کند به طوری که این موفقیتها به رغم محدودیتهای بیشمار ناشی از تدارم تحریمهای اتفاق افتاده است.بدون شک موفقیت صنعت پتروشیمی بدون حمایت سیستم بانکی از آن شاید آن گونه که انتظار میرفت، نمود نمیداشت اما این حمایت از صنعت پتروشیمی به لطف عملکرد نظام بانکی به ویژه بانک تجارت رنگ و بوی دیگری به خود گرفته است.
صدور ۷۰ هزار میلیارد تومان ضمانتنامه ارزی و به همین میزان اعطای تسهیلات توسط بانک تجارت برای حمایت از صنعت نفت و پتروشیمی از نمونههای بارز به شمار میرود.
در اصل یکی از مواردی که صنعت نفت و گاز و پتروشیمی از آن رنج میبرد خام فروشی است و اگرچه در سالیان اخیر این امر بهبود یافته اما همچنان تلاشهای برای کاش خام فروشی و نیمه خام فروشی ادامه دارد به گونهای که یکی از اولویتهای بانک تجارت همانا برقراری ارتباط موثر با دستاندرکاران بخش پاییندستی این صنعت است تا به تبع آن شرایطی به وجود آید تا علاوه بر اجتناب از خامفروشی و نیمهخامفروشی، زمینه جهش مورد انتظار و خودکفایی کشور در این حوزه را فراهم گردد.
این در حالی است که بانک تجارت از نمونه بانکهای موفق نظام بانکی کشور است که به خوبی به ظرفیتهای بخش نفت و گاز به ویژه صنعت پتروشیمی واقف است و از هر فرصتی برای تعامل بیشتر با این بخش بهره میجوید به گونهای که آخرین نمونه آن امضای تفاهمنامه همکاری این بانک با شرکت ملی صنایع پتروشیمی و انجمن ملی صنایع پلیمر ایران در حاشیه برگزاری شانزدهمین نمایشگاه بینالمللی ایران پلاست بوده است.
امضای این تفاهم نامه شروع مجددی بود تا بانک تجارت بتواند در ظرفیتسازی برای صنعت پتروشیمی کشور برای سال ۱۴۰۲ گامهای اساسی بردارد و برگ زرین دیگری بر افتخارات خود در تعامل با صنعت پتروشیمی بردارد.
فراهم آوردن زنجیره تامین مالی کامل، مناسب و تسهیلگر برای تولید خدمات از صنایع بالا دستی، میاندستی و پاییندستی صنعت پتروشیمی مهمترین هدف در خصوص امضای این تفاهم نامه میتوان به شمار میرود.
همکاری و حمایت بانک تجارت از صنعت پتروشیمی این نوید را میدهد که در راستای امضای این تفاهمنامه که با موضوع ارائه خدمات مالی و اعتباری بانک تجارت به شرکتهای صنایع پاییندستی شرایط تامین شرکتهای مورد نظر از طریق بورس کالا به راحتی تسهیل شده ضمن آن که تفاهمنامه فوق در نظر دارد تا از طریق ایجاد راهکار خریداعتباری، قدرت خرید این شرکتها برای خرید مواد اولیه مورد نیاز از بورس کالا را افزایش دهد تا بدین وسیله به زنجیره تولید و ترویج خدمات مالی و اعتباری کمک شایانی شود.
گستره پشتیبانی بانک تجارت از صنایع مختلف کشور به اینجا ختم نمیشود به طوری که در اقدامی دیگر این بانک و صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک با هدف حمایت از تولید و اشتغالزایی در کشور تفاهمنامه همکاری به امضا رساندند.
به گفته هادی اخلاقی فیض، مدیرعامل بانک تجارت، این همکاری گامی مثبت در تقویت و رشد کسبوکارهای کوچک به شمار میرود و بانک تجارت آماده است علاوه بر مفاد مندرج در تفاهمنامه در سایر فرآیندهای مالی و بانکی شرکتهای کوچک هم از این کسبوکارها حمایت کند.
لازم به ذکر است بانک تجارت در سال گذشته بالغ بر ۳ میلیارد دلار در حوزههای مختلف صنعت نفت و پتروشیمی سرمایهگذاری داشته و بالغ بر ۱۴ میلیارد دلار از حجم تعاملات ارزی و بینالمللی این حوزه را ساماندهی کرده است.
گفتنی است بانک تجارت از دهههای قبل به عنوان، بانک تجار، کسبوکارها، صنایع و صنوف مختلف کشور شناخته میشود و بنیان فعالیتهای این بانک به صورتی شکل گرفته که کارکنان آن به صورت تخصصی آماده خدمترسانی بهینه به شرکتها و صنایع بزرگ و کوچک هستند.
امید میرود با حمایتهای بیش از پیش سیستم بانکی از صنایع مختلف، راه گذر از تحریمهای یکجانبه هموارتر از گذشته گردد.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=249241
false
true