true
تازه ترین خبر از بازار میوه و تره بار این است که دلالان کنترل بازار را به طور گسترده ای به دست گرفته اند. بازار میوه چنان به هم ریخته است که نمی توان قیمت واقعی میوه ها را از هم دیگر تشخیص داد. دلالان در بازار میوه جولان می دهند، سودهای کلان کسب می کنند و کاسبان اصلی بازار میوه نیز نظاره گر این موضوع هستند. حسین مهاجران رئیس اتحادیه میوه و تره بار از شرایط فعلی بازار به هیچ عنوان رضایت ندارد و وجود دلالانی که به راحتی در بازار میوه مشغول فعالیت هستند را از بی توجهی خود مسولان بازار می داند.
رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و تره بار با اشاره به کاهش قیمت میوه در بازار به خبر آنلاین گفت: « حدود 2 روز است که قیمت میوه های فصلی با کاهش قیمت روبه رو شده است. این در حالی است که قیمت میوه های مجلسی مثل گیلاس، خیار، زدآلو و آلو 20 درصد پایین آمده است.»
وی افزود: « قیمت سایر میوه های بازار هم، همانند روزهای قبل به فروش می رسد. اما قیمت میوه های مثل هندوانه، موز و سبزیجات به صورت کاملا متعادل و البته مناسب به فروش می رسد و اگر قیمت این میوه ها کمتر از این شود قاعدتا از باغدار تا فروشنده دچار ضرر خواهند شد.»
به گزارش خبرآنلاین ،مهاجران در خصوص واردات میوه و گلایه های کشاورزان از واردات میوه گفت: « تا زمانی که مسولان حقایق را بازگو نکنند بسیاری از کشاورزان حرف های غیر منطقی و یا به قول معروف غلو می کنند. بسیار جالب است که صدا و سیما از این کشاورزان مصاحبه می گیرد بعد یکی از این کشاورزان مثلا می گوید فلان میوه را دو هزار تومان فروخته ام آن یکی به هماندوربین می گوید هفت هزار تومان فروخته ام. کاملا مشخص است که دارند دروغ می گویند و می خواهند جو واردات میوه کشور را خراب کنند.»
وی در ادامه افزود: « اما سوالی که در مورد واردات میوه پیش می آید این است، مگر کشور ما میوه های مثل آناناس، انبه یا نارگیل دارد که ما بخواهیم واردات مان را کم کنیم. این حرف ها را به هیچ عنوان قبول ندارم زیرا وارد کردن میوه های این چنینی هیچ ضرری به تولیدات داخلی ما وارد نخواهد کرد. این در حالی است که به هیچ عنوان نباید قیمت میوه های ما با وارد کردن میوه های خارجی با افزایش روبه رو شود. قیمت ها متعادل و مناسب است.»
مهاجران در خصوص دلال های بازار میوه اظهار داشت:« تعزیرات سخت به دنبال ریشه این دلالان و حل این مشکل است. اما در حال حاضر نه تنها مردم بلکه همه مسولان می دانند که بازار میوه گرفتار دلالان بسیاری شده است. حدود چهار هزار هزار دلال در بخش میوه و تره بار وجود دارند که معمولا روستایی و از کردهای ایلام هستند و سودهای بسیار کلانی نیز از دل بازار میوه به دست می آورند.»
وی در ادامه گفت:« حدود 800 مجوز بار وجود دارد اما در کنار این بارهای مجاز، دلالان بدون هیچ گونه سرمایه ای وارد بازار می شوند و بدون مغازه و دادن هیچ گونه کرایه در بازار میوه سودهای کلانی نیز می برند. جالب این است که به جای اینکه صنف بار فروشی با دلالان مقابله کند مدافعشان شده است.»
رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و تره بار با اشاره به نیاز به رسیدگی دقیق این مسئله و حل مشکل وجود دلالان در ادامه افزود:« تا زمانی که خود متولیان بازار با دلالان مقابله نکنند مطمئنا این مشکلات هم حل نخواهد شد. اگر وارد بازار میوه و تره بار شوید به راحتی می بینید که دلالان بدون اینکه مشکلی هم داشته باشند در حال فعالیت هستند آن هم مقابل درِ خود بار فروشی و کوچکترین برخوردی هم با آنها نمی شود. آیا یک دلال باید به این راحتی فعالیت کند؟»
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=9269
false
true