true
اقتصادتهران: رئیس دانشکده عمران، معماری و هنر دانشگاه علوم و تحقیقات گفت: ۲۸ درصد کل گازهای گلخانهای از زنجیره صنعت ساختمان وارد محیط زیست میشود و ایران هشتمین تولیدکننده دیاکسیدکربن در جهان است.
به گزارش ایرنا، ‘مهدی روانشادنیا ‘روز سه شنبه در مراسم هفته پژوهش در سازمان هواشناسی کشور، ضمن تشریح ۱۰ معیار طراحی پایدار ساختمانهای سبز گفت: ما در شرایط موجود وضعیت مناسبی در حوزه محیط زیست نداریم و شاهد آن رتبه ۱۰۵ ایران در ارزیابی محیط زیستی بین کشورهای دنیا است به همین دلیل احداث ساختمانهای سبز باید در دستور کار قرار بگیرد.
وی با بیان این که ایران در تولید دی اکسیدکربن رتبه هشتم در دنیا را دارد، گفت: ایران باید تلاش کند تا در تولید ناخالص داخلی رتبههای بالا را در بین کشورهای جهان کسب کند.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: ساختمانها به عنوان یکی از دلایل تولید دی اکسید کربن اثرات مخربی بر محیط زیست دارند و ۲۸ درصد کل گازهای گلخانهای از زنجیره صنعت ساختمان به محیط زیست وارد میشود و ۱۰ درصد آن نیز در هنگام بهرهبرداری ساختمانها عملی می شود، لذا از دهه هفتاد تاکنون تلاش برای احداث ساختمانهای سبز و کم کربن مورد توجه دنیا و ایران قرار گرفته است.
عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی استان تهران افزود: ایران در شاخص کیفیت هوا رتبه ۱۰۲ دنیا و در شاخص آلودگی آب رتبه ۹۲ جهان را دارد که همه اینها نشان میدهد باید راهکارهای اساسی را به منظور کاهش تولید دی اکسید کربن به کار بگیریم.
به گفته وی هم اکنون ایران بزرگترین صادرکننده سیمان به دنیاست درحالی که میدانیم سیمان در تولید آلایندههای محیطی نقش جدی دارد و ۱۳ درصد انرژی کشور در صنعت تولید سیمان مصرف میشود.
وی در ادامه گفت: به جای استفاده از سیمان، سازههای بتونی راهکار مناسبی است زلزله اخیر کرمانشاه و تخریب ساختمانها حاکی از آن بود که سازههای بتونی شرایط نامناسبی از نظر استحکام داشتند به همین دلیل باید سیاستگذاریها در جهتی باشد که در زنجیره صنعت ساختمان کاهش آلایندههای زیست محیطی را در دستور کار قرار دهیم.
رئیس دانشکده عمران، معماری و هنر دانشگاه علوم تحقیقات افزود: بررسیهایی که در دنیا انجام شده نشان میدهد که ساختمانهای سبز ۳۰ درصد مصرف انرژی، ۳۵ درصد تولید کربن، ۳۰ تا ۵۰ درصد مصرف آب و ۵۰ تا ۹۰ درصد تولید نخالههای ساختمانی را کاهش میدهد.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=105101
false
true