true
اقتصادتهران: رئیس جهاد دانشگاهی گفت: در دوره ۳ سال گذشته ریاست جهاد دانشگاهی تمام سعی و تلاش من این بود که برنامه پنجم توسعه جهاد دانشگاهی را به خوبی تدوین کنیم و امیدوارم در دوره جدید این برنامهها عملیاتی شوند.
به گزارش ایسنا، دکتر حمیدرضا طیبی در بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات با حضور در غرفه ایسنا اظهار کرد: باید فرصت اجرای برنامهها را داشته باشیم زیرا نمیتوانیم سال به سال برنامههای نو تدوین کنیم. در دوره سه سال گذشته ریاست جهاد دانشگاهی تمام سعی و تلاش من این بود که برنامه پنجم توسعه جهاد دانشگاهی را به خوبی تدوین کنیم.
رییس جهاد دانشگاهی افزود: حرف اصلی این برنامه این است که همه واحدها و سازمانهای جهاد دانشگاهی در همه حوزههای فرهنگی، پژوهشی، آموزشی و اشتغال بر اساس نیازهای ملی و مزیتهای استانی فعالیت شاخصی داشته باشند.
وی که اخیرا برای یک دوره سه ساله دیگر ریاست جهاد دانشگاهی را عهده دار شده است، ادامه داد: خوشبختانه این برنامهریزی را انجام دادیم و به دنبال تامین منابع و جذب نیرو برای اجرای آن هستیم. به طور طبیعی تامین منابع مشکل است اما با توجه به ارتباطات خوبی که با وزارتخانههای صنعتی کشور برقرار کردهایم تحقق بسیاری از اهداف را از طریق عقد قراردادهای حرفهای جهت تامین نیازهای آنها دنبال میکنیم و همچنین از طریق برنامهریزیهای انجام شده از طریق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان مدیریت و اجرای آنها ان شاء الله به موفقیتهای خوبی در آینده نزدیک دست مییابیم.
طیبی گفت: برنامهریزی دیگری که انجام دادهایم این بود که از نظام، ماموریتهای مشخصی در جهت توسعه و پیشرفت کشور بگیریم. در این راستا سند “نقش جهاد در اجرای نقشه جامع علمی کشور” در شورای راهبردی پیادهسازی نقشه جامع علمی کشور تدوین و ابلاغ شده و ما به دنبال اجرایی کردن این سند هستیم.
پروژههای تکرارپذیر کشور، تجمیع خرید و انتقال فناوری داشته باشند
رئیس جهاد دانشگاهی با بیان اینکه امیدواریم انتقال تکنولوژی را در مسائلی همچون آب شیرین کن، توسعه فولاد، صنعت نفت و گاز، پتروشیمی، حمل و نقل ریلی و حوزههای مشابه داشته باشیم، اظهار کرد: تجمیع خرید و گرفتن امتیاز انتقال فناوری باید سیاست کلی دولت باشد زیرا دولت به عنوان کارفرمای بزرگ این کار را میتواند انجام دهد. این موضوع را یکی از ماموریتهای جهاد دانشگاهی در اجرای نقشه جامع علمی کشور میدانیم و عنوان کردیم پروژههای تکرارپذیر کشور باید تجمیع خرید و انتقال دانش برای ساخت داخل داشته باشند. جهاد دانشگاهی اعلام کرده، میتواند به صورت ملی در ۴ حوزه مسؤولیت انتقال فناوری را بر عهده بگیرد.
دکتر طیبی، حمل و نقل ریلی، آب شیرین کن، تجهیزات بالادستی صنعت نفت و کانیهای فلزی و غیرفلزی در حوزه آلومینیوم، فولاد و مس را موارد مورد نظر جهاد دانشگاهی عنوان کرد و گفت: میتوانیم متولی بحث انتقال تکنولوژی باشیم و از کلیه ظرفیتهای کشور در کنار ظرفیتهای جهاد برای اجرای موفق این ماموریتها استفاده کنیم.
برجام نباید به معنای گشودن درهای کشور به روی خرید بیضابطه محصولات خارجی باشد
وی در رابطه با میزان استقبال ارگانهای دولتی از محصولات تولیدی جهاد دانشگاهی نیز گفت: در بعضی جاها با مشکل مواجه هستیم. متاسفانه خریدهای خارجی جذابیت خود را همیشه داشته و بحث دیگر اینکه خیلی از مدیران و کارشناسان ما میگویند که متولی حمایت و خرید تولید داخل نبوده و متولی راهاندازی صنعت خود هستند بنابراین از بهترینها خرید میکنند.
رئیس جهاد دانشگاهی ادامه داد: همچنین برخی نیز خود را راحت میکنند و میگویند به دنبال دردسرهای بعدی نیستند. تعداد زیادی از مدیران و کارشناسان نیز با رفت و آمدهای خارجی خود حق ماموریت میگیرند و این رفت و آمدها برای برخی دیگر نیز پورسانتهای کلان در بردارد.
وی گفت: برخی نیز میگویند که مشکل مالی دارند و جهاد باید تامین مالی و فاینانس کند تا محصولات ما را خریداری کنند که اتفاقا در یکی از زمینهها که بحث استفاده از دکلهای نفتی ایرانی، دستگاه لوله مغزی سیار و سایر تجهیزاتی که در صنایع بالادستی نفت در جهاد دانشگاهی و یا تجهیزاتی که سایر شرکتهای ایرانی ساختند به ما گفتند که تعدادی چاه برای حفاری در اختیارتان قرار میدهیم تا از این تجهیزات در حفاری آنها استفاده کنید به شرطی که شما تامین مالی برای ما انجام دهید که ما این کار را کردیم.
طیبی افزود: چند ماه این موضوع طول کشید که روز یکشنبه هفنه جاری موافقت کلی انجام شد تا جهاد دانشگاهی این کار را انجام دهد. بنابراین تامین منابع مالی یکی از مشکلاتی است که در استفاده از محصولات داخلی عنوان میکنند.
وی با تاکید بر اینکه باید عِرق خرید تولید داخل را داشته باشیم و متعاقبا نیز تولیدکنندگان باید موظف باشند که محصولات با کیفیت تولید کنند، گفت: از طرف دیگر نهادهای نظارتی و قانونی باید با فسادی که در خریدهای خارجی وجود دارد به شدت برخورد کنند زیرا اگر ما در پی ایجاد اشتغال برای جوانان کشور هستیم باید بدانیم که این کار با تولید داخل امکانپذیر است.
طیبی با بیان اینکه روند کنونی رو به حل مشکلات است، اظهار کرد: خوشبختانه کشور آن قدر منابع مالی ندارد که راحت خرید خارجی انجام دهد. از طرف دیگر هم مقام معظم رهبری و هم رئیس جمهور به شدت روی موضوع حمایت از تولیدات داخلی تاکید دارند.
رییس جهاد دانشگاهی تصریح کرد: خارجیها برای آمدن به ایران تعلل میکنند و همین هم باعث میشود که توجه به تولید داخل افزایش یابد و خیلی معطل خارجیها نشوند.
وی افزود: اگر مشکلات برجام حل شود و خارجیها به کشور بیایند نباید به این معنا باشد که در به روی خرید بیضابطه محصولات خارجی باز باشد بلکه باید برای آمدن خارجیها برنامه داشته باشیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان تصریح کرد: در صنعت حمل و نقل ریلی برنامهریزیهای خوبی در زمینه تجمیع خرید و ساخت ۲۰۰۰ دستگاه واگن در حال اجراست. این پروژه دو هزار دستگاه واگن میتواند در صورت موفقیت، الگوی خوبی برای بحث انتقال فناوری باشد. جهاددانشگاهی میتواند در این زمینه نقش ارزندهای در این زمینه ایفا کند که در حال مذاکره با مسؤولان مربوطه برای ایفای این نقش هستیم.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=55400
false
true