×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
دی ۲۱, ۱۴۰۳, ۱۱:۴۷ ب٫ظ
true
true
اولویت‌های اقتصادی و تجاری دولت سیزدهم در نگاه به شرق

اقتصادتهران: سخنرانان در نشست دیپلماسی اقتصادی آسیا محور که از سوی پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام با همکاری اندیشکده دیپلماسی اقتصادی دانشگاه امام صادق(ع) برگزار شد، به بررسی اولویت‌های اقتصادی و تجاری دولت سیزدهم در نگاه به شرق پرداختند.

به گزارش اقتصادتهران، پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام با همکاری اندیشکده دیپلماسی اقتصادی دانشگاه امام صادق(ع)، نشست دوم کنفرانس ملی دیپلماسی اقتصادی جمهوری اسلامی ایران (فرصت‌ها و چالش‌های ۱۴۰۰ ـ ۱۴۰۴) را با موضوع “دیپلماسی اقتصادی آسیامحور” اولویت‌های اقتصادی و تجاری دولت سیزدهم در نگاه به شرق” با حضور دکتر «اصغر ابراهیمی اصل »سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در آفریقای جنوبی و معاون اسبق وزیر نفت، مهندس «مجیدرضا حریری» رئیس اتاق مشترک بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و چین و دکتر «یحیی آل اسحاق» وزیر سابق بازرگانی و رئیس فعلی اتاق مشترک بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و عراق برگزار کرد.

در ابتدای این جلسه «مهرداد عله پور» دبیر نشست، به تشریح عملکرد دولت‌های گذشته جمهوری اسلامی ایران در حوزه دیپلماسی اقتصادی پرداخت. و در ادامه بر نقش این مهم به‌عنوان یک عامل پیشران در توسعه مناطق اقتصادی داخلی و حضور موثر منطقه‌ای تأکید کرد. عله پور مغفول ماندن دیپلماسی اقتصادی در چهار دهه گذشته معلول کاستی‌ها و نارسایی‌ها در داخل و تحریم‌های ظالمانه آمریکا در خارج دانست و با ذکر این نکته که در دولت گذشته مسئولین امر، اهمیت زیادی بر مقوله دیپلماسی اقتصادی کشور قائل نبودند و این حوزه در سیاست خارجی ایران  همچنان مغفول مانده است، به طرح پرسش‌های مهم برای بحث وبررسی در این نشست پرداخت.

تغییر رویکرد سیاست خارجی کشور ضروری است

ابراهیمی اصل در این نشست تغییر رویکرد سیاست خارجی برای خلق همگرایی متقابل سیاسی -اقتصادی با چین و قدرت‌های نوظهور را نیاز مبرم امروز جمهوری اسلامی ایران دانست و بیان داشت: در بررسی عملکرد دولت یازدهم و دوازدهم یک نکتۀ کلیدی  وجود دارد و آن‌هم نگاه به غرب و در حاشیه قرار دادن شرق است. در دولت‌های یازدهم و دوازدهم با این دکترین که اگر ما با آمریکا  به توافق برسیم و امتیازاتی بدهیم و از برخی موارد کوتاه بیاییم، می‌توانیم درب‌های بسته روابط میان ایران و آمریکا را بازکنیم و مثل کشورهایی نظیر ژاپن، کره جنوبی، سنگاپور ، مالزی، امارات  وضعیت اقتصادی بهتری داشته باشیم، نگاه به غرب تقویت شد.

وی افزود: لذا در هشت سال دولت تدبیر و امید، آقای دکتر روحانی با این باور جلو رفت و به‌نوعی اقتصاد و  معیشت مردم را به حل بحران هسته‌ای و برجام گره زدند که این امر باعث یک فرصت سوزی بزرگ در برابر کشورهایی مانند چین، هند و روسیه و به‌طورکلی گروه بریکس شد.

ابراهیمی اصل ادامه داد: در فرایند مذاکرات برجام، دولت سعی داشت باعث رنجش غرب و آمریکا نشود. بنابراین روابط با چین، هند و روسیه را  کاملاً به حاشیه راندند و دولت آن را منوط به رابطه با غرب کرد و به‌طورکلی همه توجهات به‌طرف غرب هدایت شد و کشور از ظرفیت‌های فراوان همکاری با اقتصادهای نوظهور محروم ماند. لذا انتظاری که از دولت سیزدهم وجود دارد آن است که با تغییر پارادایم از غرب محوری با اتکا به ظرفیت‎های فراوان و ارزشمند داخلی کشور  و ظرفیت‌های کشورهای همسو، زمینه را برای همکاری و همگرایی بیشتر ایران با  قدرت‌های نوظهور و اعضای سازمان همکاری‌های شانگهای و بریکس  فراهم کند.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches