true
اقتصادتهران: رییس انستیتو پاستور ایران آخرین اقدامات تشخیصی در زمینه بیماری کووید-۱۹ را تشریح کرد.
به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا بیگلری امروز در ارتباط ویدیو کنفرانسی با خبرنگاران گفت: از دو ماه پیش از تشخیص اولین موارد ابتلا به کرونا در کشور، انستیتو پاستور طراحی روشهای تشخیص را برای این ویروس منحوس شروع کرد. آن روز دانش کمی در دسترس همکارانمان بود و سعی شد بهترین روش تشخیصی طراحی شود.
رییس انستیتو پاستور ایران افزود: بعد از مثبت اعلام شدن تست کرونا در قم، بلافاصله آزمایشگاههای محیطی در قم و اراک شروع به کار کردند و در کمتر۱۰ روز بیشتر از ۶۰ آزمایشگاه در سراسر کشور راهاندازی و فرصتی فراهم شد که به تدریج آزمایشگاهها در همه استانها با یک پروتکل و دستورالعمل یکسان به تشخیص کرونا بپردازند.
وی ادامه داد: شبکه منسجم و یکپارچه یکی از فرصتیهایی بود که در بطن بحران کرونا ایجاد شد و تحسین کارشناسان فنی در سطح جهانی را موجب شد. باتوجه به اینکه بسیاری از کشورهای مدعی تکنولوژی نتوانسته بودند همین سطح تشخیصی را ایجاد کنند و این کار بزرگ با دانش بومی محققان ایرانی انجام شد، این نقطه قوتی است که سالیان سال در تاریخ کشور از آن یاد میشود.
بیگلری افزود: این شبکه بزرگ آزمایشگاهی در روزهایی شکل گرفت که در شرایط تحریمهای ددمنشانه و ظالمانه آمریکا هستیم. این شبکه بزرگ و منسجم حتی در تهدیدهای آتی میتواند خدمات بزرگی به کشور ارایه دهد. اکنون به شرایطی رسیدیم که میتوانیم موارد مثبت و منفی ابتلا را به خوبی افتراق دهیم و باعث شدیم که کادر درمان با سلامت بیشتر و ابتلای کمتر به مردم خدمات ارائه دهد.
وی با بیان اینکه با ظرفیتهای ایجاد شده در انستیتو پاستور تعداد آزمایشگاهها در سراسر کشور به بیش از ۹۰ آزمایشگاه رسیده است، گفت: در عین حال زمینهها آماده میشود که ۱۰ هزار تست به ظرفیت تستهای کشور اضافه کنیم و به ظرفیت بالای ۲۰ هزار تست در روز برسیم تا برای غربالگری شرکتکنندگان در بسیج ملی مقابله با کرونا استفاده کنیم.
رئیس انستیتو پاستور ایران افزود: این دانش به صورت کاملا بومی در ایران ثبات پیدا کرده است و با فراخوان داده شده، بیش از ۵۰ شرکت فناور آمادگی خود را برای تولید کیت در کشور اعلام کردند و بیش از پنج شرکت در انستیتو مورد تایید قرار گرفتند که وارد فاز تولید شوند و حالا از این نظر بینیازاز خارج کشور هستیم.
وی در ادامه اظهار کرد: ما با اتکا به دانش جوانانمان نه تنها میتوانیم نیاز کشور را تامین کنیم بلکه اگر اتفاقی در منطقه رخ دهد سازمان جهانی بهداشت از ایران درخواست خواهد کرد تا این شبکه آزمایشی را در منطقه ایجاد کند. انستیو پاستور پرچمدار مبارزه با بیماریهای واگیر بوده است و در خارج از کشور بارها اقدامات شایسته خود را به اثبات رسانده است و توانسته نام خود را پر آوازه کند امروز نیز انستیتو پاستور وزارت بهداشت آماده است که اگر در کشورهای اطراف اتفاقی افتاد خدمات خود را به مردم منطقه ارائه دهد.
بیگلری در پاسخ به سوالی درباره وضعیت دارو و واکسن کرونا در کشور گفت: با توجه به اینکه هیچ یک از کشورهای دنیا که این بیماری در آنها شیوع پیدا کرده است، یک پروتکل واحد را اجرا نمیکنند مسلما در کشور ما هم تمام پروتکلهای اجرایی بر اساس شواهدی است که پزشکان از نقاط مختلف جهان عرضه کردهاند و ثابت نشده است که هیچ یک از اینها میتواند کمککننده باشد. بر همین اساس هر کشوری با توجه به تجربیاتی که دارد، اقدام میکند.
امیدواری برای یافتن درمان و واکسن کرونا
وی افزود: با توجه به اینکه پروژههای مختلفی هم در دنیا هم در ایران و مثلا در انستیتو پاستور طی میشود تا بتوانیم عملکرد این ویروس و پاسخ بدن را از نظر ژنتیکی و ایمنی بهتر شناسایی کنیم، مسلما امیدواریم که بتوانیم در آینده نزدیک درمان و واکسن مناسب برای این ویروس را در اختیار داشته باشیم.
بیگلری در پاسخ به سوالی درباره درصد خطای کیتهای تشخیصی اعم از کیتهای چینی، اروپایی و ایرانی گفت: مسلما برای هر بیماری روشهای تشخیص مختلف داریم اما سازمان بهداشت جهانی بهترین تست را برای تشخیص کووید۱۹ تست مولکولی یا PCR میداند. بهطور کلی در بازار چند نوع تست وجود دارد؛ یکی «رپید تست»هایی هستند که بر اساس سنجش آنتیبادی کار میکنند و میتوانند در کمتر از ۱۵ دقیقه پاسخ را ارائه دهند، اما از آنجایی که «رپید تست»ها میتوانند موارد منفی کاذب داشته باشند و در طی ۱۴ روز دوره بیماری، ممکن است در هفته اول مثبت نشوند، سازمان بهداشت جهانی اعلام میکند که به هیچ عنوان برای تشخیص و غربالگری از «رپیدتست» های مبتنی بر آنتیبادی استفاده نشود.
وی افزود: تست دیگر که مورد تایید سازمان بهداشت جهانی است، تست مولکولی است که در ایران هم مورد استفاده قرار میگیرد. حدود دو ماه قبل از اینکه اولین موارد ابتلا به کووید ۱۹ را در قم داشته باشیم، در انستیتو پاستور ایران روشهای تشخیصی را طراحی کردیم و به تست PCR رسیدیم البته در آن زمان ابزار تشخیصی را نداشتیم و هیچ کیتی هم در دسترسمان نبود بنابراین روشهای دیگر PCR را راهاندازی کردیم. چند روز قبل از آغاز موارد اولیه ابتلا در قم توانستیم کیتهای تشخیصی را منطبق با روشهای تشخیصی که خودمان طراحی کرده بودیم، از خارج از کشور داشته باشیم. اکنون پروتکل استاندارد مورد تایید سازمان بهداشت جهانی را استفاده میکنیم.
بیگلری ادامه داد: باید توجه کرد که شرطمان برای انجام این تست «نمونهگیری درست» است زیرا در غیر این صورت پاسخ معتبر نخواهد بود بنابراین اگر نمونهگیری درست و تکنیک تست درست انجام شود و تفسیر هم بهدرستی باشد بالای ۹۰ درصد جواب میگیریم، اما اگر نمونهگیری به درستی انجام نشود، آن نمونهگیری افت می کند و حتی ممکن است به ۵۰ درصد خطا هم برسد.
رییس انستیتو پاستور ایران درباره تعداد کیتهایی که در کشور وجود دارد، گفت: در دوران تحریم هستیم. ادعا میشود که ایران در حوزه درمانی آزاد است، اما اینطور نیست و نه ارسال پول و نه دریافت کیت و مواد تشخیصی به راحتی انجام نمیشود. به دلیل تحریمهای ناجوانمردانه محدودیتهای زیادی داریم و دست بسته وارد این میدان شدیم اما خوشبختانه با سرافرازی بیرون آمدیم.
وی تاکیدکرد: به اندازه کافی کیت داریم و به همین دلیل برنامه بررسی ارجاعیها را که در قالب غربالگری اتفاق میافتد را آغاز کردیم بنابراین افرادی که بعد از غربالگری ارجاع میشوند، برایشان تست انجام میشود تا بتوانیم زنجیره انتقال را بشکنیم. مطمئن هستیم که هم از نظر کیتهایی که از خارج از کشور تهیه کردیم و هم از نظر کیتهایی که فناوران ما در داخل ساختند و آمادگی تحویل آنها را دارند، برای اجرای این برنامه به اندازه کافی کیت در کشور موجود است.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=183208
false
true