true
اقتصادتهران: باپذیرش انبار شرکتهای سیمان نهاوند و آبیک دربازار گواهی سپرده بورس کالا، مشتریان خرد از هفته آینده امکان خرید سیمان با کد سهامداری و به صورت بر خط را برای موجودی انبار ۲۶ شرکت سیمانی دارند.
به گزارش اقتصادتهران به نقل از بورس کالا، براساس اطلاعیه مدیریت توسعه بازار فیزیکی بورس کالای ایران، انبار این ۲ شرکت فعال شده و نماد معاملاتی آنها جهت انجام معاملات ناپیوسته گواهی سپرده کالایی به روش گشایش و با استفاده از سازوکار حراج تک قیمتی از دوشنبه آینده (۶ دی ماه) گشایش یافته و آماده انجام معاملات میشود.
بورس کالا در هفتههای اخیر از گشایش انبارها و نمادهای معاملاتی سیمان تیپ ۲ (کیسه ۵۰ کیلوگرمی) شرکتهای سیمان سامان غرب، فراز فیروزکوه، هگمتان، فارس، صوفیان، ارومیه، فارس نو، خاش، شاهرود، زنجان، خوزستان، غرب، دورود، تهران، خزر، بجنورد، ساوه، قاین، شرق، ماهان کرمان، غرب آسیا، کویر کاشان، زاوه تربت و کردستان جهت انجام معاملات ناپیوسته گواهی سپرده سیمان خبر داده بود.
جزئیات معاملات گواهی سپرده سیمان
برای انجام معاملات گواهی سپرده سیمان، حداقل و حداکثر خرید ۱۰ تا ۱۰۰ تن بوده و هر گواهی سپرده سیمان معادل یک کیلوگرم سیمان است. به این ترتیب هر فردی که تمایل به خرید دارد باید حداقل ۱۰ هزار گواهی معادل ۱۰ تن سیمان و حداکثر ۱۰۰ هزار گواهی معادل ۱۰۰ تن سیمان تیپ ۲ پاکتی سفارش خرید ثبت کند. هر نماد نیز امکان خرید بیشتر از ۱۰۰ تن را ندارد و انجام معاملات در این روش با همان کد سهامداری مقدور است.
مبنای قیمتی در این روش قیمت روز قبل سیمان در بازار فیزیکی بورس کالاست که با محدوده نوسان مثبت و منفی ۵ درصد در بازار گواهی کشف میشود.
معاملات گواهی سپرده سیمان که در روزهای دوشنبه و سه شنبه انجام میشود از ساعت ۱۲:۴۵ تا ۱۳:۳۰ به صورت پیش گشایش انجام و پس از آن، معاملات به صورت تک قیمتی و ناپیوسته انجام میشود؛ به این معنی که خریدار تا دو هفته مهلت دارد محصول را از انبار کارخانه تحویل بگیرد.
خریداران باید بدانند که گواهی سپرده سیمان بازار ثانویه ندارد و مانند سایر گواهی سپردههای کالایی که معاملات در آنها به صورت پیوسته است، نمیباشد و کسانی که خرید سیمان انجام داده اند حتماً باید نسبت به تحویل از فروشنده و حمل سیمان اقدام کنند. سیمان در نظر گرفته شده در این روش از نوع تیپ ۲ و در بسته بندیهای ۵۰ کیلوگرمی است.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=229743
false
true