true
اقتصادتهران: خریداران محصولات پتروشیمی می توانند محصولات مورد نیاز خود را از مسیر بورس کالا به صورت اعتباری خریداری کنند.
مدیرعامل بورس کالای ایران اظهار کرد: خریداران محصولات متنوع پتروشیمی امکان خرید به صورت اعتباری را دارند و می توانند به جای معامله نقدی نیازهای خود را به شکل اعتباری خریداری کرده و از امکان فراهم شده از سوی بورس کالا بهره مند شوند.
حسین پناهیان افزود: روش معامله به این شکل خواهد بود که خریداران محصول را تحویل می گیرند و بهای آن را ٣ ماه بعد پرداخت می کنند و نحوه پرداخت از نظر زمانی بر اساس رتبه بندی مشتریان که از سوی شرکتهای پتروشیمی اعلام می شود اعمال خواهد شد.
وی ادامه داد: شرکتهای پتروشیمی باید در اعلامیه عرضه اعلام کنند که نحوه معامله نقدی نیست و به صورت اعتباری انجام می شود.
پناهیان با بیان این که مجتمع های پتروشیمی به ما اعلام می کنند که چه میزان اعتبار در نظر گرفته شود، گفت: بدین ترتیب ریسک تسویه معامله ها از عهده بورس کالا خارج شده است.
وی تصریح کرد: امکان تسویه بلند مدت قراردادها در بورس کالای ایران برای فروشندگان و مشتریان محصولات پتروشیمی فراهم است.
مدیرعامل بورس کالای ایران افزود: در معامله های اعتباری و بلند مدت، ریسک مدیریت می شود و برنامه ریزی برای تولید در شرکتهای پتروشیمی تسهیل خواهد شد.
پناهیان از فراهم شدن امکان خرید محصولات پتروشیمی برای مشتریان خرد و فروش اعتباری این محصولات در بورس کالا خبر داد و گفت: امروز بورس کالا همکاری و تعامل خوبی با شرکتهای پتروشیمی دارد و امید است روند معامله ها امسال افزایش یابد.
وی با اشاره به اقدام بورس کالای ایران برای دسترسی مشتریان و مصرف کنندگان خرد پایین دستی پتروشیمی به خرید محصولات پتروشیمی از بورس، کالا اظهار کرد: هر چند که سه سال پیش عرضه محصولات پتروشیمی در محموله های ۵٠٠ تنی صورت می گرفت ولی هم اکنون حداقل حجم محموله های پتروشیمی عرضه شده در بورس کالا، به ١٠ تن کاهش یافته است و با استفاده از سامانه مشتریان خرد که توسط بورس کالای ایران طراحی و راه اندازی شده است، به سادگی امکان خرید محصولات پتروشیمی در حجم های پایین برای صنایع پایین دستی در این بورس فراهم شده است.
پناهیان تصریح کرد: رقم ١٠ تن را هم بر پایه منطق کشف نرخ تعیین کرده ایم ولی بدین معنی نیست که تقاضای کمتر از ١٠ تن متقاضی کاملا بدون جواب می ماند.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=22144
false
true