true
اقتصادتهران: در شرایطی که وضعیت اقتصادی کشورمان به دلیل اعمال تحریمهای یکجانبه مدتی در نابسامانی بسر میبرد، به تازگی نیز در اثر شیوع ویروس کرونا به کما رفته به طوری که بسیاری از مشاغل و کسب و کارها در این شرایط وضعیت مناسبی ندارند.
این در حالی است که عبدالناصر همتی روز شنبه با انتشار یاداشتی در اینستاگرام نوشت: در این ایام مباره نفش گیر با ویروس کرونا و لحظاتی که همه ابعاد اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی زندگی مردم تحت الشعاع آن قرار گرفته است لازم میدانم یک خبر خوب از عملکرد اقتصادی کشور در ۹ ماهه سال ۹۸ را ارایه کنم.
به گفته رییس کل بانک مرکزی عملکرد اقتصادی نشان میدهد کشورمان با وجود فشار حداکثری و تحریم های همه جانبه، در چارجوب استراتژی رونق تولید که توسط رهبر معظم انقلاب برای سال ۹۸ ترسیم شده بود توانسته است به نتایج خوبی برسد به گونهای که گزارش آماری بانک مرکزی حاکی از آن است که در فصل سوم سال ۹۸ رشد اقتصادی غیر نفتی ۳.۳ درصد و رشد اقتصادی با نفت در این فصل ۱.۲ درصد بوده است.
رشد اقتصادی غیرنفتی ۳.۳ درصدی در شرایطی برای کشور حاصل شد که وضعیت کشور از دو سال گذشته تاکنون با توجه به تحریمهای ظالمانه، دستیابی به چنین رشدی شاید کمی دور از انتظار میبود. این در حالی است اقتصاد ایران تک محصولی و وابسته به درآمدهای نفتی است و هرگونه تغییر در این روند نیازمند کوشش فراوان است.
افت شدید قیمتها در بازار خودرو، به خطر افتادن کسب و کارهای کوچک، عدم واردات و صادرات در راستای اهداف از قبل پیشبینی شده و نیز از بین رفتن تحرک به وجود آمده در بخشهای مختلف اقتصادی کشور اعم از دولتی و خصوصی همگی دست به دست هم داده تا ضربه مهلکی بر پیکره اقتصادی ایران وارد کند.
اگرچه دولت تاکنون تمهیدات بسیاری را برای سامان دادن به وضعیت اقتصادی ایجاد کرده و با امهال بدهیها و نیز فراهم کردن تسهیلات مناسب، سعی در حمایت از فضای کسب و کار کشور دارد اما به نظر میرسد تداوم این شرایط به صلاح مملکت و سیستم اقتصادی نیست و میتواند در صورت ادامه دار شدن، وضعیت اقتصادی کشور را بحرانی کند.
شیوع کرونا، تأثیرات اقتصادی فراگیری داشته است برخی از کسبوکارها، مانند سالنهای سینما، کنسرت، تئاتر و حتی هتلها در برخی استانهای کشور، به کلی تعطیل شدهاند. تعطیلی این کسبوکارها، ضرر بسیاری برای صاحبان آنها به همراه داشته است. علاوه بر موارد فوق برخی دیگر از کسبوکارها، مانند رستورانها، آژانسها، کافیشاپها و…نیز بعد از شیوع کرونا، وضعشان کساد شده است. مشتریان این کسبوکارها به شدت کاهش یافته و آنها بخش بزرگی از فروش خود را از دست دادهاند همچنین صنعت گردشگری کشور نیز به سبب شیوع کرونا آسیب بسیاری دیده است اما باید گفت که اگر بحران کرونا طولانی شود، خسارتهای ناشی از آن نیز بهصورت تصاعدی افزایش خواهد یافت و حتی برخی از کسبوکارهای خُرد را به تعطیلی خواهد کشاند. علی ربیعی، سخنگوی دولت، در خصوص تاثیر کرونا بر اقتصاد کشور گفته است: بسته شدن مرزهای ما با همسایگانمان، به دلیل خطر شیوع کرونا، برای اقتصاد کشور «زیانبار» بوده است.
این در حالی است که ایران به تازگی، وام ۵ میلیارد دلاری از صندوق بینالمللی پول تقاضا کرده که امید است این درخواست که پس از ۶۰ سال از این صندوق تقاضا میشود هرچه سریعتر به اقتصاد ایران کمک کند.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=181592
false
true