اقتصاد تهران
شماره خبر : 210298
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۰۱/۰۳
اقتصاد تهران

افزایش ۳۰ درصدی تولید نفت در مناطق نفت‌خیز جنوب

اقتصادتهران: مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب با اشاره به افزایش ۳۰ درصدی تولید نفت در نیمه دوم سال ۹۹، گفت: بر اساس برنامه‌ریزی‌ها، تولید در انتهای امسال نسبت به تولید فعلی ۱۰ درصد افزایش می‌یابد.

به گزارش مهر، احمد محمدی با اشاره به افزایش ۳۰ درصدی تولید نفت در نیمه دوم سال ۹۹، گفت: بر اساس برنامه‌ریزی‌ها، تولید در انتهای سال ۱۴۰۰ نسبت به تولید فعلی ۱۰ درصد افزایش می‌یابد.

وی با بیان اینکه ۶ بسته امضا شده در مرحله نخست افزایش و نگهداشت تولید ۲۸ مخزن در بخش تحت‌الارضی ۵۰ درصد پیشرفت دارند، افزود: پیشرفت این طرح‌ها در بخش سطح‌الارضی حدود ۲۰ درصد است.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب اضافه کرد: در دو مرحله بعدی نیز ۱۹ بسته امضا شد و تنها مناقصه ۲ بسته مربوط به گچساران و قلعه نار باقی مانده که در مراحل نهایی قرار دارد.

محمدی با بیان اینکه مرحله نخست مناقصات مربوط به افزایش و نگهداشت تولید در اوایل سال ۹۸ به امضا رسید، گفت: در حال حاضر در بسته مخازن نفتی منصوری و نرگسی و کبود به مرحله تولید رسیده‌ایم. در بسته مخزن کبود، چاه کبود آماده است با توجه به نیاز تولید نفت می‌توان برداشت نفت از این چاه را آغاز کرد.

وی با اشاره به اینکه در بسته مخزن نرگسی نیز حدود ۵ هزار بشکه افزایش تولید آماده است، تاکید کرد: ۳ بسته از بسته‌های ۶ گانه اولیه آماده تولید است. در بسته مخزن لالی ۲ حلقه چاه در آینده نزدیک به تولید می‌رسد.

به گفته محمدی، بسته‌های واگذار شده در مرحله دوم در مراحل مختلف پیشرفت قرار دارد و کار در بسته‌های مرحله سوم آغاز شده است.

وی افزود: با اجرای طرح‌های افزایش و نگهداشت تولید در مجموع، ۳۰۰ هزار بشکه نفت به تولید مناطق نفت‌خیز اضافه می‌شود و به همین میزان نیز از افت تولید در این ۲۸ مخزن جلوگیری خواهد شد.

محمدی به افزایش تولید نفت در مناطق نفت‌خیز جنوب در نیمه دوم سال ۹۹ اشاره کرد و گفت: ۳۰ درصد سطح تولید را نسبت به نیمه اول سال ۹۹ افزایش دادیم و برای سال ۱۴۰۰ نیز برنامه مفصلی با نگاه به تولید حداکثری داریم و نسبت به تولید فعلی در انتهای سال ۱۴۰۰ به حدود ۱۰ درصد افزایش تولید می‌رسیم.