true
اقتصادتهران: تازهترین آمارهای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نشان میدهد جمعیت دانشجویی کشور در سال تحصیلی ۹۸-۹۷ در مقایسه با سال تحصیلی گذشته آن ۲۴۲ هزار و ۷۲۶ نفر افزایش داشته است.
به گزارش اقتصادتهران، موسسه پژوهش و برنامه ریزی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به مناسب روز آمار و برنامه ریزی در ایران گزارشی از میزان جمعیت دانشجویی کشور در اختیار ایرنا قرار داد.
این آمار، تازه ترین آمار و ارقام مربوط به آموزش عالی و دانشگاه ها است که امسال از سوی این موسسه استخراج شده است.
بر این اساس، در سال تحصیلی ۹۸-۱۳۹۷، در موسسات آموزش عالی کشور سه میلیون و ۳۷۳ هزار و ۳۸۸ دانشجو در حال تحصیل بودند که از این تعداد، یک میلیون و ۶۳۸ هزار و ۷۸۳ نفر معادل ۵۸.۴۸ درصد دانشجویان در گروه علوم انسانی، ۲۱۰ هزار و ۳۳۶ نفر معادل ۲۴.۶ درصد در گروه علوم پایه، ۲۴۴ هزار و ۹۲۷ نفر معادل ۲۶.۷ در گروه علوم پزشکی، ۸۹۶ هزار و ۶۴۵ نفر معادل ۵۸.۲۶ درصد در گروه فنی و مهندسی، ۱۲۷ هزار و ۱۳۹ نفر معادل ۷۷.۳ درصد در گروه کشاورزی و دامپزشکی و ۲۵۵ هزار و ۵۵۸ نفر معادل ۵۸.۷ درصد در گروه هنر مشغول به تحصیل هستند.
در سال تحصیلی ۹۷-۱۳۹۶ هم جمعیت دانشجویی کشور سه میلیون و ۶۱۶ هزار و ۱۱۴ نفر بود که این آمار در سال تحصیلی ۹۸-۱۳۹۷ افزایش یافته است.
بررسی توزیع دانشجویان کشور در دورههای تحصیلی نشان میدهد ۵۱۱ هزار و ۹۵۰ نفر معادل ۱۸.۱۵ درصد در دوره کاردانی، ۲ میلیون و ۱۷۲ هزار و هفت نفر معادل ۸۰.۵۹ درصد در دوره کارشناسی، ۵۹۸ هزار و ۸۹۰ نفر معادل ۷۵.۱۷ درصد در دوره کارشناسی ارشد، ۹۳ هزار و ۳۳۵ نفر معادل ۷۷.۲ درصد در دوره دکتری حرفه ای و ۱۵۲ هزار و ۶ نفر معادل ۵۱.۴ درصد در دوره دکتری تخصصی مشغول به تحصیل هستند.
آمار دانشگاه های کشور
بر اساس آمار موسسه پژوهش و برنامه ریزی وزارت علوم درباره سال تحصیلی ۹۷-۱۳۹۶ که سال گذشته در اختیار ایرنا قرار داد، در بخش دولتی، دانشگاه های وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با ۱۸۹ هزار و ۶۱۷ نفر بیشترین و دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی وابسته به سایر دستگاه های اجرایی با ۶ هزار و ۲۸۴ نفر کمترین تعداد ثبت نام شدگان را دارند. همچنین در بخش غیردولتی، دانشگاه آزاد اسلامی با ۲۸۰ هزار و ۱۷۱ نفر بیشترین تعداد ثبت نام شدگان را داراست.
۱۸۹ هزار و ۶۱۷ نفر معادل ۱۸.۹۲ درصد در دانشگاه های وابسته وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، ۱۰۴ هزار و ۳۲۵ نفر معادل ۱۰.۴۱ درصد در دانشگاه پیام نور، ۱۷۶ هزار و ۱۰۱ نفر معادل ۱۷.۵۷ درصد در دانشگاه جامع علمی کاربردی، ۹۱ هزار و ۸۴۴ نفر معادل ۹.۱۷ درصد در دانشگاه فنی و حرفه ای، ۹ هزار و ۵۷۹ نفر معادل ۰.۹۶ درصد در دانشگاه فرهنگیان، ۴۵ هزار و ۵۸۴ نفر معادل ۴.۵۵ درصد در دانشگاه های وابسته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ۶ هزار و ۲۸۴ نفر معادل ۰.۶۳ درصد در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی وابسته به دستگاه های اجرایی، ۲۸۰ هزار و ۱۷۱ نفر معادل ۲۷.۹۶ درصد در دانشگاه آزاد اسلامی و ۹۸ هزار و ۶۱۰ نفر معادل ۹.۸۴ درصد در موسسات آموزش عالی غیردولتی غیرانتفاعی ثبت نام کردند.
بدین ترتیب دانشگاه آزاد اسلامی بیشترین و دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی وابسته به دستگاه های اجرایی کمترین تعداد ثبت نام شدگان را در بین موسسات آموزش عالی کشور دارا هستند.
پر دانشجوترین استان در سال تحصیلی ۹۷-۱۳۹۶
بر اساس آمار دیگری، استان های تهران با تعداد ۲۰۲ هزار و ۷۸۵ نفر معادل ۲۰.۲۴ درصد، خراسان رضوی با ۶۷ هزار و ۹۶۶ نفر معادل ۶.۷۸ درصد، اصفهان با ۶۴ هزار و ۵۰۱ نفر معادل ۶.۴۴ درصد، مازندران با ۵۷ هزار و ۵۳۱ نفر معادل ۵.۷۴ درصد بیشترین پذیرش ثبت نام شدگان جدید را در میان استان های کشور دارا هستند.
استان های ایلام با تعداد هشت هزار و ۵۵۴ نفر معادل ۸۵ صدم درصد، خراسان شمالی با ۹ هزار و ۷۳۴ نفر معادل ۹۷ صدم درصد، چهار محال و بختیاری با ۱۰ هزار و ۲۴۸ نفر معادل ۱.۰۲ درصد و کهگیلویه و بویراحمد با تعداد ۱۱ هزار و ۶۰۶ نفر معادل ۱.۱۶ درصد کمترین پذیرش ثبت نام شدگان را داشتند.
آمار کتابخانه های تحت پوشش وزارت علوم
به گزارش ایرنا، بر اساس اعلام پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران(ایرانداک)، ایرانداک از سال تحصیلی ۹۵-۱۳۹۴ تاکنون، آمار کتابخانهها را در پنج بخشِ مجموعه، نیروی انسانی، زیرساخت، اعتبارات، و خدمات، بر پایه استاندارد NISO Z۳۹.۷ گردآوری میکند. این آمار را نمایندگان مؤسسهها در سامانه وارد میکنند و ایرانداک پس از پایش و ویرایش، آنها را منتشر میکند. بر این اساس، ۲۰۳ کتابخانه زیرپوشش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای هر عضو در سال تحصیلی ۹۸-۱۳۹۷ نزدیک هفت عنوان کتاب چاپی و بیش از ۹ عنوان از همه منابع داشت.
همچنین به ازای هر ۱۰ هزار عضو، ۱۵ تَن در کتابخانهها کار میکردهاند. کتابخانهها به ازای هر عضو، ۵۳.۲ جلد کتاب امانت داده و برای هر هزار عضو ۴۶ صندلی داشتهاند. کتابخانهها در همین زمان به ازای هر عضو ۶۴۶۱۱.۹۳۵ ریال منابع اطلاعات داخلی و ۱۲۰۲۰۰.۶۷ ریال منابع اطلاعات خارجی (به جز پایگاههای اطلاعات علمی) خریداری کردهاند.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=198894
false
true