×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
true
true

اقتصادتهران: وزیر بهداشت و درمان در مجلس با تأکید بر اینکه واردات دارو در دولت یازدهم کاهش یافته است،‌ گفت: این در حالی است که در زمینه تولید دارو در داخل کشور شاهد رشد بوده‌ایم.

وزیر بهداشت و درمان در مجلس با تأکید بر اینکه واردات دارو در دولت یازدهم کاهش یافته است،‌ گفت: این در حالی است که در زمینه تولید دارو در داخل کشور شاهد رشد بوده‌ایم.

به گزارش ایسنا، سیدحسن قاضی‌زاده هاشمی در جلسه علنی امروز مجلس با ارائه گزارشی از وضعیت بهداشت و درمان، اظهار کرد: یکی از اقداماتی که در حوزه دارویی انجام شده رفع بحران دارویی بوده که از ۳۰۰ قلم کمبود به حدود زیر ۳۰ قلم دارو رسیده‌ایم و حمایت مالی توسط دولت و بیمه‌ها انجام شده است.

وی افزود: ما در مقطعی اقدامات را آغاز کردیم که وزارت بهداشت بیشترین آسیب را دیده بود. دو سال وزیر نداشت و آخرین وزیری هم که تصدی وزارتخانه را بر عهده داشت تنها ۶ ماه فرصت خدمت داشت.

وزیر بهداشت همچنین اظهار کرد: تولید داروی داخلی از ۵۸ درصد به ۶۷ درصد افزایش داشته است ضمن اینکه واردات دارو کاهش پیدا کرد. در واقع ما طی سال‌های ۸۲ تا ۹۲ بیشترین میزان واردات را داشته‌ایم. اما از سال ۹۳ به بعد واردات کاهش پیدا کرده است. البته صادرات نیز در دولت یازدهم به دو برابر افزایش یافته که رقم قابل توجهی نیست و ما راضی نیستیم.

قاضی‌زاده هاشمی در ادامه با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای طرح تحول سلامت، گفت: این طرح۱۵ اردیبهشت سال ۹۳ به تصویب رسید. آقای روحانی موافق پرداخت یارانه نقدی به این صورتی که در حال انجام است نبود؛ چه در دوره تبلیغات انتخاباتی خود و چه اکنون و معتقد بودند که می‌شود یارانه را هدفمند کرد و یکی از بخش‌های هدفمند کردن ارائه خدمات است که در همین راستا می‌تواند به حوزه بهداشت نیز خدمات تعلق گیرد.

وی تصریح کرد: زمانی که طرح تحول سلامت به تصویب رسید تصور بر این بود که بخشی از اعتبارات هدفمندی برای اجرای این طرح اختصاص داده می‌شود، اما طی نظرسنجی که از مردم انجام شد بیش از ۹۰ درصد اعلام کردند که یارانه پرداخت شود. در واقع شروع این طرح با هزینه ۷۰۰۰ میلیارد تومانی ضمن اینکه یارانه‌ها نیز در حال پرداخت بود خود به خود کسری اعتبارات را به دنبال داشت.

وزیر بهداشت در ادامه با اشاره به وضعیت درمان و بیمه‌ها نیز اظهار کرد: اولین کاری که انجام شد وضعیت بیمه‌ها بود. در طرح ما حدود ۴ تا ۵ میلیون نفر باید بیمه می‌شدند اما با مشارکت وزارت رفاه و رئیس جمهور بیش از ۹۸ درصد بیمه شدند در واقع حدود ۱۱میلیون نفر هستند.

قاضی‌زاده‌ هاشمی در ادامه با اشاره به دسترسی مردم به پزشک متخصص و فوق تخصص، گفت: حدود ۵۷۳۵ پزشک توزیع شده‌اند که به طور متوسط روزانه ۸۶۰ پزشک متخصص مقیم هستند.

وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: حدود ۹۶ هزار تخت بیمارستانی وجود دارد که ۶۷ درصد آنها فرسوده است. البته بیش از ۷۰ درصد بیمارستان‌ها نیز عمر بالای ۳۰ سال دارند.

قاضی‌زاده هاشمی در ادامه با اشاره به اینکه یکی از حلقه‌های مهم ارجاع ویزیت بوده است، گفت: در همین راستا خانه‌های بهداشت تجهیز و یا راه‌اندازی‌ شده‌اند و از ۲۸۵ هزار متر مربع در قالب ۱۹۰ پروژه در حال ساخت کلینیک ویژه است.

وی در مورد وضعیت زایمان در کشور نیز گفت: متأسفانه از سال ۷۹ تا ۹۲ شیوع سزارین افزایش داشته است اما با توجه به سیاست‌های ابلاغی رهبری ما زایمان طبیعی را رایگان کردیم و از حدود یک میلیون نفر از این امکانات استفاده کرده‌اند.

قاضی‌زاده هاشمی در ادامه اظهار کرد: حدود ۳ میلیون زوج نابارور نیز وجود دارند که اعتبارات لازم برای درمان تأمین نشده است.

وزیر بهداشت در ادامه با بیان اینکه ۲۰۰۰ خانه بهداشت ساخته و تجهیز شده است،‌ گفت:در این خانه‌ها اقلام دارویی به دو برابر افزایش یافته است.

وی در مورد حاشیه‌نشین‌ها نیز اظهار کرد: به هر دلیلی حدود ۱۰ میلیون حاشیه‌نشین وجود دارد که در آن مکان‌ها زیراخت‌های لازم وجود ندارد و همین دلایل باعث بسیاری از آسیب‌های اجتماعی شده است. اما ما در این مکان‌ها پایگاه‌های بهداشتی ایجاد کردیم. در واقع در بیش از ۹۰ درصد شهرها خانه‌های بهداشت تجهیز شده‌اند.

قاضی‌زاده هاشمی با بیان اینکه از سال ۸۱ تا ۹۳ بیش از یک سوم هزینه‌هایی که در حوزه بهداشت انجام می‌شود افزایش یافته است، ‌گفت: اگر بخواهیم هزینه خدمات بهداشت را از کل هزینه‌های بهداشت و درمان در نظر بگیریم در این دولت از ۶٫۸ به ۹ درصد افزایش یافته است.

وزیر بهداشت در ادامه به وضعیت تعرفه‌ها نیز اشاره کرد و گفت: از سال ۷۴ نظام ارائه خدمات برای بیمارستان‌ها در نظر گرفته شده و متأسفانه این مصیبت بزرگی برای درمان مردم شده است که بعد از سال ۷۴ تاکنون هنوز مورد بازنگری قرار نگرفته است. در حقوق هم اگر مبنا اشکال دارد از سال ۷۴ شروع شده البته چیزی را به عنوان کارانه تعریف کرده‌اند که هر کسی به هر میزان که کار می‌کند حدود ۲۰ درصد به وی پرداخت می‌شود. در واقع مبتنی بر عملکرد است.

وزیر بهداشت در خصوص دریافت‌های غیرقانونی یا زیرمیزی نیز اظهار کرد: بر اساس کتابی که به عنوان الگو قرار گرفته حدود ۷۰۰ میلیارد تومان برای بیمه سلامت و همین حدود هم برای تأمین اجتماعی هزینه شده است. برای اینکه ۱۰ هزار میلیارد تومان مردم از جیبشان پرداخت نکنند.

وی به افزایش هزینه‌های درمانی آپاندیس، برداشتن لوزه و یا برداشت طحال نیز اشاره کرد که تا حدودی افزایش داشته است و گفت: آمارهایی که ارائه می‌کنم بر اساس آمار مرکز ملی آمار ایران است اما ما باید به این نکته نیز توجه داشته باشیم که هنوز وضع ما در حوزه سلامت در مقایسه با کشورهای اطراف مناسب نیست و رتبه ما ۸۹ است، از نظر درآمدی نیز رتبه ۱۷ را داریم، در منطقه رتبه ۷ هستیم.

وی با بیان اینکه هر دولتی که روی کار می‌آید اولویت اصلی‌اش سلامت است، گفت: در مورد طرح تحول سلامت همانطور که آقای روحانی قول داده بودند کمک کرده و حمایت هم به عمل آوردند. کل پولی که به ما داده شد در حوزه سلامت ۶۹۰۰ میلیارد تومان بود و توانستیم با این میزان طرح تحول را پیش ببریم و تا آخرین روزی هم که در این دولت هستیم مردم را تنها نخواهیم گذاشت.

وزیر بهداشت با انتقاد از اینکه در سال ۸۴، ۵۸ درصد از اعتبارات تأمین نشده است، گفت: در سال ۹۲ علیرغم تورم داریم طرح را به پیش می‌بریم. در مورد وضعیت تخصیص‌ها نیز در سال ۹۵ باید بگویم که پولی که از یارانه به ما داده بودند و همچنین مالیات بر ارزش افزوده، صفر است. در مورد پزشک خانواده نیز تنها ۴ درصد تعلق گرفته است.

وزیر بهداشت در پایان با بیان اینکه سهم کل سلامت از تولید ناخالص ملی ۷٫۵ درصد است، گفت: حتی رئیس سازمان بهداشت جهانی نیز اظهار داشته که اجرای طرح تحول سلامت اگر به طور کامل انجام شود می‌تواند الگوی سلامت در منطقه باشد.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches