×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  چهارشنبه - ۴ مهر - ۱۴۰۳  
true
true
افزایش تولیدگاز و پایان سهمیه بندی خوراک پتروشیمی‌ها

اقتصادتهران: میزان عرضه گاز به صنایع پتروشیمی کشور به عنوان سوخت و خوراک در دولت یازدهم و با بهره برداری از فازهای جدید پارس جنوبی، با افزایش بیش از ۱۶ میلیارد مترمکعبی همراه شده است که تحقق آن، به سهمیه بندی تامین خوراک پتروشیمی های پایان می دهد.

در سال های گذشته، همزمان با فرارسیدن فصل سرما و افزایش نیاز بخش خانگی به گاز، عرضه گاز به پتروشیمی ها و صنایع متوقف می شد که گاه تا چند ماه طول می کشید.

با توسعه فازهای پارس جنوبی که تولید گاز کشور را به رقم بی سابقه ۷۴۰ میلیون مترمکعب گاز در روز افزایش داد، نیاز همه بخش ها به خوبی تامین می شود.

بدین ترتیب علاوه بر افزایش تحویل گاز به نیروگاه ها، روند تامین خوراک واحدهای پتروشیمی نیز شتاب گرفت.

به گزارش شرکت ملی صنایع پتروشیمی، در شرایط فعلی ظرفیت نصب شده صنعت پتروشیمی به حدود ۶۵ میلیون تن افزایش یافته است که پیش بینی می‌شود با بهره برداری از طرح‌های جدید این ظرفیت تا پایان امسال به بیش از ۷۲ میلیون تن افزایش یابد.

همزمان با افزایش ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی، یکی از سیاست‌های کلان شرکت ملی صنایع پتروشیمی بهره برداری بیشتر از ظرفیت نصب شده موجود و ارتقای درصد تولید نسبت به ظرفیت نصب شده در طول اجرای برنامه ششم توسعه است.

بر اساس این سیاست کلان درصد تولید نسبت به ظرفیت نصب شده از حدود ۷۰ درصد در زمان شروع به کار دولت یازدهم تا پایان سال گذشته به حدود ۸۲ درصد افزایش یافته و پیش بینی می‌شود با برنامه‌های در دست اجرا و رفع بیشتر گلوگاه‌های تولید در مجتمع های موجود صنعت پتروشیمی این درصد تا پایان سال جاری به حدود ۸۵ تا ۸۶ درصد افزایش یابد.

در طول چند سال گذشته مهمترین عامل تاثیرگذار در تولید زیر ظرفیت نصب شده مجتمع‌های پتروشیمی کشور، ناکافی بودن عرضه انواع خوراک بوده به طوری‌که مطالعات و آسیب شناسی انجام گرفته در مدیریت کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی نشان می‌دهد علت حدود ۴۷ درصد زیر ظرفیت تولید کردن مجتمع‌های پتروشیمی عرضه ناکافی خوراک بوده که پیش بینی می‌شود با توجه به افزایش ظرفیت تولید نفت و گاز کشور این مشکل کلیدی در طول اجرای برنامه ششم توسعه به حداقل کاهش یابد.

میزان عرضه گاز به صنایع پتروشیمی کشور به عنوان سوخت و خوراک در طول فعالیت دولت یازدهم و با بهره برداری از فازهای جدید پارس جنوبی، با افزایشی بیش از ۱۶ میلیارد مترمکعبی همراه شده است.

به عبارت دیگر میانگین مصرف گاز پتروشیمی‌ها به عنوان سوخت و خوراک از میزان ۷۶۰ میلیون مترمکعبی سال ۱۳۹۱ تا پایان سال گذشته به حدود ۱۶ میلیارد و ۷۸۰ میلیون مترمکعب رسیده است.

همزمان با جهش بی‌سابقه مصرف گاز در صنایع پتروشیمی ایران، میزان مصرف میعانات گازی به عنوان خوراک هم در صنعت پتروشیمی در طول پنج سال گذشته با افزایشی قابل توجه همراه بوده به طوری‌که متوسط مصرف میعانات گازی از ۴۵۶ هزار تن در سال ۱۳۹۱ به مرز ۶ میلیون تن در سال ۱۳۹۵ افزایش یافته است.

در بخش مصرف مایعات گازی هم، عرضه مایعات گازی با ثبت رشدی ۲۲ درصدی از ۳۳۳ هزار تن در سال ۱۳۹۱ به حدود ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن تا پایان سال ۱۳۹۵ رسیده است.

اتان بدون شک برگ برنده توسعه صنعت پتروشیمی در ایران بوده و به پشتوانه ذخایر عظیم اتان پارس جنوبی دست کم پیش بینی می‌شود تا ۳۰ سال آینده امکان تامین خوراک اتان صنایع پتروشیمی مستقر در عسلویه وجود داشته باشد.

از سوی دیگر پس از بهره برداری از معادل ۱۱ فاز استاندارد پارس جنوبی در طول فعالیت دولت یازدهم، عرضه اتان به پتروشیمی‌ها با ثبت رشدی نزدیک به ۱۰۰ درصدی از ۱۶۳ هزار تن در سال ۱۳۹۱ به بیش از دو میلیون و ۳۱۵ هزار تن تا پایان سال ۱۳۹۵ افزایش یافته است.

در کنار بهره برداری فازهای جدید پارس جنوبی و افزایش ظرفیت تولید اتان، راه اندازی فازهای اول و دوم توسعه پتروشیمی کاویان منجر به افزایش تقاضا برای این خوراک استراتژیک در صنعت پتروشیمی ایران شد.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches