true
اقتصادتهران: گوگرد تولیدی شرکت های پالایش گاز کشور از نزدیک به یک میلیون تن کنونی به سالانه یک میلیون و ٦٢٠ هزار تن طی ٣ سال آینده می رسد.
معاون عملیات شرکت ملی گاز ایران، در ششمین سمینار علمی مدیریت و پژوهش و فناوری این شرکت گفت: با توجه به ورود فازهای پارس جنوبی در سالهای آینده، این میزان شاهد افزایش چشمگیری خواهد بود.
عبدالحسین ثمری افزود: شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد در سال ٨٩ نزدیک به ٢٠٠ هزار تن در سال گوگرد تولید می کرد که این میزان در سال ٩٢ به ٣٠٠ هزار تن رسید و امکان افزایش تولید به ٤٠٠ هزار تن نیز وجود دارد.
تولید ٢ میلیون تن گوگرد در کشور
وی با بیان این که گوگرد شرکتهای پالایش گاز بر اساس استاندارهای روز دنیا تولید می شود، تاکید کرد: با احتساب پالایشگاههای نفت و شرکتهای پتروشمی، هم اکنون حجم تولید گوگرد کشور، ٢ میلیون تن در سال است.
قیمت جهانی ١٨٠ دلاری گوگرد
ثمری تاکید کرد: زمانی قیمت جهانی گوگرد ٨ دلار بود و در حال حاضر قیمت این محصول به ١٨٠ دلار رسیده است.
وی تصریح کرد: قیمت جهانی گوگرد نوسان دارد و در زمانی نیز به ٤٠ دلار رسیده بود.
وی با اشاره به استفاده گوگرد در بخش کشاورزی، اظهار کرد: خاکهای منطقه خاورمیانه و آسیا، خاکهای قلیایی بوده و PH آن بین ٧,٣ تا ٨.٥ است.
کاهش PH خاکهای کشاورزی با استفاده از گوگرد
وی ادامه داد: با افزودن گوگرد به این خاک، PH آن به ٦ تا ٦,٥ که میزان نرمال برای رشد گیاه است کاهش می یابد و جذب ریز مغذی های خاک از جمله نیتروژن، فسفر و پتاسیم بیشتر می شود.
به گفته وی، یکی از مهمترین موادی که می تواند به عنوان گوگرد استفاده شود، کود گوگرد بنتونیتی است که ٨٥ تا ١٠٠ درصد گوگرد را می تواند به خاک منتقل کند.
افزایش بهره وری خاک با استفاده از گوگرد
وی یادآور شد: بر اساس پیش بینی های انجام شده، تا سال ٢٠٥٠ نیاز به غذا در جهان به ٢ برابر زمان کنونی افزایش می یابد و برای تامین امنیت غذایی نیاز به بهره ور کردن خاکهای کشاورزی است.
ثمری تصریح کرد: بر همین اساس، در سال ٢٠١٥ نیاز به ١٢,٥ میلیون گوگرد خواهیم داشت.
استفاده از آسفالت گوگردی در ٢٠٠ نقطه از دنیا
معاون عملیات شرکت ملی گاز ایران با اشاره به استفاده از گوگرد در بخشهای تولید آسفالت نیز گفت: هم اکنون٢٠٠ نقطه دنیا در قالب ١٠ هزار کیلومتر توسط گوگرد آسفالتی جاده احداث شده است.
وی افزود: آمریکا، کانادا، اسپانیا، فنلاند، نروژ را می توان از جمله کشورهای نام برد که از این تکنولوژی برای تولید آسفالت استفاده می کنند.
به گفته وی، در ایران نیز جاده قوچان- سبزوار به طول یک هزار و ٨٠٠ کیلومتر با گوگرد آسفالتی احداث شده که نتایج این طرح قابل قبول بوده است.
وی یادآور شد: امکان استفاده از گوگرد در صنایعی از جمله لاستیک سازی، بتن سازی، کاغذ سازی و … نیز وجود دارد که امکان افزایش ارزش افزوده این محصول را فراهم می کند.
ایجاد واحدهای بازیابی گوگرد با هدف حفظ محیط زیست
به گفته معاون عملیات شرکت ملی گاز ایران، این شرکت علاوه بر مسئله اقتصادی، واحدهای بازیابی گوگرد شرکتهای پالایشی را با دغدغه حفظ محیط زیست ایجاد کرده است.
وی با انتقاد از سازمانها، نهادها و شرکتهای داخلی در زمینه استفاده نکردن از پتانسیل گوگرد تولید شده در شرکتهای پالایشی، گفت: وزارت جهاد کشاورزی و دیگر سازمانها می تواند از ظرفیت ایجاد شده در داخل کشور استفاده کنند.
وی تاکید کرد: با صادرات این محصول به کشورهای دیگر، خاک این کشورها بارور شده و این در حالی است که با همکاری وزارت جهاد کشاورزی امکان استفاده از این محصول در داخل کشور فراهم است.
وی ادامه داد: این وزارتخانه می تواند با ارائه یک طرح به مجلس شرایط استفاده از این محصول را در بخش کشاورزی فراهم کند.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=13876
false
true