true
سرمایه موسسه اعتباری ملل از مبلغ 10 هزار میلیارد ریال به 20 هزار میلیارد ریال افزایش یافته است که تاثیری مستقیمی بر رشد توان عملیاتی، افزایش درآمدهای بانک و ایجاد ارزش افزوده بیشتر برای سهامداران خواهد شد.
به گزارش اقتصادتهران، موسسه اعتباری ملل تنها موسسه اعتباری با مجوز رسمی بانک مرکزی در کشور است که توانسته در شبکه بانکی و اقتصاد کشور نقش بازی کند.یکی از برنامههای مهم این موسسه افزایش سرمایه بود که این مهم به ثمر نشسته و افزایش دو برابری سرمایه ملل به ثبت رسیده است.
یکی از آثار افزایش سرمایه بانکها رشد توان عملیاتی آنها است. ظرفیتهای عملیاتی بانکها، شامل اعطای تسهیلات، صدور ضمانت نامه و… نسبت مستقیم با مبلغ سرمایه پایه و در نتیجه، با مبلغ سرمایه ثبت شده دارد. بهعبارت دیگر، افزایش سرمایه موجب افزایش ظرفیتهای عملیاتی، افزایش درآمدهای بانک و ایجاد ارزش افزوده بیشتر برای سهامداران خواهد شد.
افزایش سرمایه بانکها در عین حال منجر به هموارسازی فرآیند پذیرش و ایجاد بسترهای قانونی در ایجاد بازار ثانویه، پذیرش سهام و افزایش نقد شوندگی سهام آنها در بورس خواهد شد.
با افزایش میزان منابع بانک، ظرفیت اعطای تسهیلات و فعالیتهای اقتصادی بانک توسعه یافته و پیرو آن شاخصهای سودآوری بانک بهبود پیدا میکنند. همچنین با بهبود وضعیت منابع و سود آوری بانک ریسک مالی بانک کاهش مییابد. ضمن اینکه با افزایش سهم بانک در فعالیتهای پولی و بانکی، تعداد مشتریان بانک و حجم فعالیتها و به تبع آن سهم بازار بانک افزایش مییابد.گسترش روابط کارگزاری بانک برای ارائه خدمات اعتبارات اسنادی و سایر خدمات ارزی نظیر حوالجات نیز مستلزم افزایش نسبت کفایت سرمایه است.
همچنین موسسه ملل با افزایش سرمایه عملا قدرت و اعمال نفوذ خود را در بازار بین بانکی بیشتر می کند. از سوی دیگر با بزرگ شدن شرکت سودآوری آن نیز بیشتر می شود و این می تواند جذابیت بالاتری برای سهامداران خرد ایجاد کند.
از مهمترین مزایای افزایش سرمایه، تامین مالی برای کارهای تولیدی و اقتصادی و در نهایت سودآوری است.
اما آنچه در این موضوع مهم بوده و کمتر به آن پرداخته شده است، اثرات افزایش سرمایه بر اعتباردهی بانک ها است.التبه نکته مهم در این باره افزایش سرمایه از محل آورده نقدی است.
با افزایش دو برابری سرمایه موسسه اعتباری ملل بهبود قابلتوجهی در نسبت کفایت سرمایه موسسه شاهد خواهیم بود که عامل مهمی در رسیدن به استاندارد های بانک مرکزی در بخش کفایت سرمایه است.
منبع: اخبار بانک
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=295994
false
true