true
اقتصادتهران: بانک صنعت و معدن در 9 ماه گذشته 36 طرح را تأمین مالی کرده که اشتغال مستقیم آن 4100 نفر است.
اشرف افخمی، مدیر عامل بانک صنعت و معدن در آستانه گرامیداشت ایام دهه فجر انقلاب اسلامی در نشست خبری که در محل وزارت امور اقتصادی و دارایی برپا شده بود شرکت کرد و به پرسش های خبرنگارن پاسخ گفت.
وي در باره اولویت های پرداخت تسهیلات بانک صنعت و معدن، گفت: این بانک یک بانک تخصصی است و بیشتر بر روی طرح ها و پروژه های صنعتی سرمایه گذاری می کند و اين در حالي است كه بانک صنعت و معدن فقط در بخش کشاورزی و مسکن وارد نمی شود.
مدیر عامل بانک صنعت و معدن ادامه داد: ما از صنایع بزرگ و کوچک کشور حمایت می کنیم با این حال اولویت مد نظر بانک بیشتر با صنایع بزرگی است که قابلیت صادرات دارند، چرا که این صنایع اقساط خود را به صورت ارز پرداخت می کنند.
افخمی تصریح کرد: به طور کلی محور اصلی بانک برای پرداخت تسهیلات، صادراتی بودن فعالیت متقاضی است.
وی درباره برنامههای این بانک برای تامین منابع از بازار بورس توضیح داد: ما برای استفاده از منابع بورس کارگروهی را تشکیل داده ایم، در این باره مطالعات انجام پذیرفته و به نتیجه نیز رسیده است که بر این اساس در حدود 200 میلیون دلار اوراق صکوک منتشر خواهیم کرد.
مدیرعامل بانک صنعت و معدن درباره افزایش حوزه ها جهت تجهیز منابع این بانک گفت: برنامه هایی داریم تا از تجربیات و منابع بانک های مثل بانک مالزی، ترکیه و حتی بانک توسعه اسلامی استفاده کنیم با این حال هنوز هنوز از منابع بازار سرمایه استفاده نکرده ایم .
افخمی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تدوین سند راهبردی بانک صنعت و معدن اظهار داشت: برنامه 3 ساله برای بانک تدوین شده که بر مبنای سند راهبردی است.
وی افزود: در 9 ماه گذشته بانک صنعت و معدن 36 طرح را تأمین مالی کرده که اشتغال مستقیم آن 4100 نفر است. این طرحها در استانهای مختلف قرار دارند که در آینده به بهرهبرداری میرسند و از جمله میتوان به واحد شمش فلز رویال اشاره کرد که البته به مرحله تولید رسیده و سرمایهگذاری آن 16 میلیون یورو بوده است.
مدیرعامل بانک صنعت و معدن تصریح کرد: 22 طرح دیگر تا پایان سال به مرحله تولید خواهد رسید که میزان سرمایهگذاری ارزی آن 620 میلیون دلار است.
وی گفت: در مجموع 58 طرح از طریق منابع تخصیص یافته از محل صندوق توسعه ملی به بانک صنعت و معدن تأمین مالی شده که 6700 شغل مستقیم و سرمایهگذاری 4500 میلیارد تومانی برای آن است.
افخمی با بیان اینکه 2 قرارداد 6 میلیارد دلاری و 3.9 میلیارد دلاری در 2 مرحله با بانک صنعت و معدن منعقد کردهایم، افزود: در مجموع 10 میلیارد دلار با صندوق قرارداد منعقد شده که 4.8 میلیارد دلار آن به قرارداد با متقاضیان رسیده و 3 میلیارد دلار آن گشایش اعتبار شده است.
به گفته وی مجموع طرحهایی که با عاملیت بانک صنعت و معدن سرمایهگذاری شدهاند 220 طرح بوده است.
وی گفت: در یک سال و نیم گذشته هزار میلیارد تومان تسهیلات ریالی از محل منابع صندوق توسعه ملی به 380 شرکت یا طرح پرداخت شده و همچنین 2700 میلیارد تومان تسهیلات از محل منابع داخلی بانک در 9 ماهه اخیر برای 3 هزار بنگاه کوچک و متوسط در قالب سرمایه در گردش اختصاص یافته است.
مدیرعامل بانک صنعت و معدن با اشاره به استفاده از خط اعتباری چین اظهار داشت: این خط اعتباری از خرداد ماه امسال تا یک ماه پیش با وقفه مواجه شده بود که به تازگی بخشهایی از آن در مذاکرات به نتیجه رسید و از محل آن یکی از اقداماتی که بانک صنعت و معدن انجام خواهد داد تأمین مالی 7 طرح معروف فولادی است.
وی ادامه داد: یک طرح سیمانی، پتروشیمی مسجدسلیمان و 3- 2 طرح پتروشیمی که طرحهای اتانول هستند از محل خط اعتباری چین تأمین اعتبار میشود.
افخمی همچنین از تأمین مالی خط آهن راهآهن تهران، قم و اصفهان خبر داد و گفت: یکی از برنامههای ما سرمایهگذاری در حوزه زیرساخت است و این طرح ریلی از جمله این برنامههاست اما هنوز گشایش اعتبار نشده و به زودی این کار انجام خواهد شد.
به گفته وی، طرح برقی کردن قطار تهران- مشهد با سرمایهگذاری 2 میلیارد دلار و عاملیت بانک صنعت و معدن در حال مطالعه است و3 تا 4ماه آینده نهایی شود.
وی توضیح داد: سالهای متمادی این طرح در دستور کار دولت بود اما به دلیل مشکلات تأمین اعتبار امکان اجرای آن فراهم نشد.
مدیرعامل بانک صنعت و معدن با اشاره به توافقنامه دولت ایران و هند و بانک مرکزی ایران با بانک مرکزی هندوستان گفت: قرار است یک خط اعتباری میان بانک صنعت و معدن با اگزیمبانک (بانک توسعه) هند برقرار شود که ارزش آن 150 میلیون دلار است و برای خرید تجهیزات راهآهن هزینه خواهد شد.
افخمی با اشاره به سرمایه غیرکافی بانک صنعت و معدن جهت تامین نیازهای صنعتی کشور به مقایسه سرمایه این بانک تخصصی با بانک های مشابه منطقه ای پرداخت و گفت: اگر سرمایه بانک را با بانکهای توسعهای دیگر مقایسه کنیم نشان میدهد که سرمایه بانک بسیار پایین است؛ هم اکنون سرمایه بانک توسعه مالزی 19 میلیارد دلار و بانک توسعه کویت 14 میلیارد دلار است.
وی افزود: دولت پذیرفته است که باید سرمایه بانکهای دولتی افزایش یابد به همین دلیل در لایحه بودجه و لایحه رفع موانع تولید پیشنهاداتی ارائه گردید که بخشی از آن مورد توجه مجلس هم قرار گرفته است.
مدیرعامل بانک صنعت و معدن در باره مطالبات معوق این بانک نیز گفت: نسبت مطالبات معوق به منابع از 12 درصد به 8.9 درصد در پایان سال گذشته رسید که از نظر ریالی زیر 2 هزار میلیارد تومان است.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=16744
false
true