true
اقتصادتهران: بر اساس آخرین اخباری که از اعطای تسهیلات خودرو منتشر شده گویا قرار است این وام ۲۵۰ میلیون ریالی برای خرید خودرو به متقاضیان از هفته آینده پرداخت شود. فارغ از این که مسوولان اقتصادی دولت با چه اهدافی به ارائه این وام راضی شده و خط اعتباری آن را در بانک مرکزی تامین اعتبار کردهاند ذکر چند نکته ضروری به نظر میرسد:
۱-اگرچه تا کنون جزییات زیادی از چگونگی دریافت این وام منتشر نشده اما آنطور که مقرر گردیده این وام با نرخ ۱۶ درصد باید در یک دوره ۷ ساله بازپرداخت شود که به طور میانگین فرد متقاضی باید ماهیانه ۵۰۰ هزار تومان اقساط آن را بپردازد. به بیان دیگر فرد استفاده کننده از این تسهیلات باید سالیانه حدود ۶ میلیون تومان و پس از ۷ سال حدود ۴۲ میلیون تومان به بانک بپردازد تا صاحب خودرو شود که البته این امر منوط به قبول شرایط بانک با فرد متقاضی برای پرداخت اقساط تا ۷ سال است که در صورت عدم موافقت با این شرط، باید در بازه زمانی کمتر و البته میزان اقساط بیشتری پرداخت شود که این امر نیز باعث فشار بیشتر به مشتری برای میزان پرداخت اقساط میشود.
۲- نکته دوم این که با توجه به زمزمههایی مبنی بر کاهش قیمت خودرو، آیا ارائه این وام با استقبال مردم مواجه میشود؟ یعنی اگر فردی از این تسهیلات استفاده کرد و مدتی بعد قیمت خودرو کاهش پیدا کرد چگونه میتواند این وام را تبدیل به خرید خودروی دیگری نماید و این که آیا اصولاً چنین تسهیلاتی که برای دریافت آن احتمالاً با زحمت زیادی نیز مواجه شده آیا مقرون به صرفه خواهد بود یا خیر؟
۳- نکته دیگری که لازم است به آن توجه کرد این است که در شرایطی که قدرت خرید مردم کاهش پیدا کرده آیا افراد قادرند برای تامین خودروی شخصی زیر بار دریافت تسهیلات خودرو رفته و با آن ماشین کار کنند تا در ابتدا قسط وام خود در هر ماه را بپردازند و سپس بتوانند اندوختهای برای خود و خانواده فراهم کنند؟ آیا فردی که در آستانه ازدواج قرار دارد، دریافت تسهیلات دیگری نظیر وام مسکن یا وام ازدواج یا وام کالاهای ضروری برایش بیشتر در اولویت قرار ندارد؟
۴- و در آخر این که آیا این اقدام منجر به خروج بازار خودرو از رکود خواهد شد یا خیر؟ از یک سال پیش تا کنون بازار خودرو با کسادی خرید و فروش در معاملات مواجه شده است و اخیراً نیز با اعلام پرداخت این وام ۲۵ میلیونی خودرو، کسادی بازار بیشتر شده است، زیرا مردم از خرید خودرو فعلاً امتناع کرده به امید آن که از این وام استفاده کنند و به همین دلیل معدود افرادی که تا کنون قصد خرید داشتند نیز به محض شنیدن این خبر از خرید منصرف شدهاند که این امر به رکود بیشتر در بازار خودرو منتهی شده است.
حال به نظر میرسد در صورتی که قصد مسوولان اقتصادی دولت به حرکت درآوردن چرخهای تولید و صنعت از طریق اعطای تسهیلات خودرو باشد تا بدینوسیله از رکود بیشتر در صنایع خودروسازی جلوگیری نمایند آیا مردم باز هم به بهانه دریافت وام، از تولیدات داخلی استفاده خواهند کرد یا مشکل در کیفیت محصولات تولیدی است که در آن صورت فکر دیگری باید کرد…
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=30137
false
true