true
اسامی 50 شرکت فعال تر بورس اعلام شد كه در آن صنایع پتروشیمی خلیج فارس، سرمایه گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین (تاپیکو)، پالایش نفت بندرعباس، فولاد مبارکه اصفهان و شرکت ارتباطات سیار پنج شرکت فعال تر بورس اوراق بهادار در تابستان 93 بودند.
سرمایه گذاری غدیر، مخابرات ایران، گسترش نفت و گاز پارسیان، معدنی و صنعتی گل گهر، ملی صنایع مس ایران، بانک پاسارگاد، گروه مدیریت سرمایه گذاری امید، گروه مپنا، معدنی و صنعتی چادرملو و سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی در رتبه های ششم تا پانزدهم جدول فعال ترین شرکت های بورسی در سه دوم امسال قرار دارند.
در عین حال، رتبه های 16 تا 20 نیز برای فولاد خوزستان، بانک صادرات ایران، توسعه معادن و فلزات، پتروشیمی پردیس و بانک پارسیان به ثبت رسیده است.
در گزارش اداره آمار و اطلاعات معاونت بازار شرکت بورس آمده است: بررسی تجربه بورس های اوراق بهادار در کشورهای مختلف نشان می دهد که شناسایی شرکت های ممتاز یا دارای موقعیت برتر اغلب بر پایه معیارهای قدرت نقدشوندگی سهام، میزان تاثیرگذاری شرکت بر بازار و برتری نسبت های مالی انجام می شود.
حجم و ارزش معاملات بیش از 65 درصد رشد کرد
در نتیجه معاملات روز گذشته حجم معاملات نزدیک به 70 درصد و ارزش معاملات حدود 65 درصد بالا رفت.
در نتیجه معاملات ديروز حجم معاملات نزدیک به 70 درصد و ارزش معاملات حدود 65 درصد بالا رفت. به این ترتیب که امروز سهامداران بیش از یک میلیارد و 106 میلیون سهم و حق تقدم را به ارزش یک هزار و 404 میلیارد ریال در 46 نوبت معاملاتی داد و ستد کردند.
در این میان بیشترین حجم و ارزش معاملات متعلق به معامله بلوکی حق تقدم بانک پاسارگاد با معامله 408 میلیون سهم بود. همچنین علاوه بر معامله بلوکی ، این نماد معامله 193 میلیون سهمی به ارزش 96 میلیارد ریالی را نیز ثبت کرد.
در بازار ديروز نمادهای پتروشیمی خارک، ملی مس، بانک پاسارگاد و فولاد خراسان با بیشترین تاثیر منفی بر شاخص باعث افت این متغیر شدند.
این در حالی بود که نمادهای فولاد مبارکه، کمباین سازی ایران و بانک ملت بیشترین تاثیر مثبت را بر این متغیر ثبت کردند. شاخص کل امروز 11 واحد افت کرد و به عدد 71 هزار و 664 رسید. شاخص صنعت نیز 6 واحد نزولی شد. همچنین در حالی که شاخص بازار اول 38 واحد افت کرد، شاخص بازار دوم 169 واحد بالا رفت.
برترین گروه های بازار نیز با بیشترین حجم و ارزش معاملات شیمیایی ها ، خودرویی ها و گروه مالی بودند.
این در حالی بود که بیشترین رشد شاخص های صنعت نیز متعلق به گروه ماشین آلات، خودرو و گروه مالی بود.
همچنین بیشترین رشد قیمتها نیز متعلق به نمادهای کمباین سازی ایران، پشم شیشه ایران، رادیاتور ایران، کمک فنر ایندامین، گسترش صنایع و خدمات کشاورزی، نورد آلومینیوم و صنایع ریختهگری ایران بود.
در مقابل نمادهای درخشان تهران، کاشی پارس، پتروشیمی خارک، شیر پاستوریزه پگاه اصفهان، دارویی لقمان، شیمی دارویی داروپخش و سیمان خزر شاهد بیشترین کاهش قیمت بودند.
طولانیترین صفهای خرید نیز برای نمادهای پارس الکتریک، تراکتورسازی ایران، کمباین سازی ایران، پشم شیشه ایران، رادیاتور ایران، محورسازان ایرانخودرو و صنایع ریختهگری ایران ثبت شد.
سرمایهگذاران نیز در مقابل سنگینترین صفهای فروش را برای نمادهای پتروشیمی خارک، صنایع کاغذسازی کاوه، سیمان مازندران، فولاد امیرکبیر کاشان، سیمان دورود، صنعتی آما و پارس الکتریک تشکیل دادند.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=11731
false
true