×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  یکشنبه - ۲۰ آبان - ۱۴۰۳  
true
true
ارزش صادرت محصولات پتروشیمی به ٨٠ میلیارد دلار می رسد

تهران اکونومی: معاون وزیر نفت گفت: همزمان با کاهش شدید دمای هوای کشور، تاکنون هیچ جای ایران با قطع گاز یا کمبود روبرو نبوده است.

به گزارش خبرنگار شانا، منصور معظمی، امروز در نشست اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران با اشاره به این که پارسال در چنین مقطعی با کمبود شدید گاز روبرو بوده ایم، تصریح کرد: تاکنون هیچ جای کشور برخلاف پارسال با قطع گاز روبرو نبوده است.

وی با بیان این که پارسال ٢٧ میلیارد لیتر سوخت مایع به ارزش ١٨ میلیارد دلار در نیروگاه‌های کشور مصرف شده است، افزود: میزان مصرف سوخت مایع نیروگاهها تاکنون ١۴ میلیارد لیتر بوده است و پیش بینی می شود تا پایان امسال به میانگین ١۵ میلیارد لیتر برسد که این رقم نسبت به سال گذشته ١٢ میلیارد لیتر کاهش را نشان می دهد.

معظمی با اشاره به افزوده شدن یک میلیون مترمکعب گاز در یک سال گذشته به شبکه سراسری اظهار کرد: با افزوده شدن این مقدار گاز نیازی به دلواپسی وجود ندارد.

معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت از مسئولان خواست: قدرت ریسک و تصمیم گیری را از مدیران و تصمیم گیران کشور نگیرند.

معاون وزیر نفت در ادامه به سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و با بیان این که سه بند این سیاست‌های کلی ارتباط مستقیم با صنعت نفت دارد، افزود: اقتصاد مقاومتی در قالب چند برنامه در وزارت نفت تعریف شده است و در این برنامه ها به حضور بخش خصوصی توجه ویژه ای شده است.

وی با بیان این که بخش خصولتی در چند سال اخیر بسیار بزرگ شده و به آن‌ها بها داده شده است، تصریح کرد: هدف وزارت نفت از توجه به بخش خصوصی، بخش خصوصی واقعی است و در این زمینه تلاش شد، توسعه هشت پالایشگاه میعانات گازی سیراف به بخش خصوصی واقعی واگذار شود.

معظمی یکی از برنامه های وزارت نفت در اقتصاد مقاومتی را افزایش ظرفیت تولید نفت خام و میعانات گازی با تاکید بر برداشت از میدانهای مشترک عنوان کرد و افزود: تا سال ١٣٩٧ ظرفیت تولید نفت خام کشور ٧۴٠ هزار بشکه افزایش می یابد که از این رقم ۵۵٠ هزار بشکه از میدانهای غرب کارون و باقیمانده از میدانهای دیگر تأمین می شود.

وی افزود: در این زمینه مصوبه های شورای اقتصاد دریافت شد و با صندوق توسعه ملی هم گفتگو سازنده ای صورت گرفت که به جمع بندی نهایی رسیده است.

معاون وزیر نفت در ادامه با اشاره به این که هم‌اکنون در حوزه پتروشیمی ۶٧ طرح نیمه‌ تمام وجود دارد که ١٠ تا ٩۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارند، تصریح کرد: برای پایان این طرح‌ها، ٣۶ میلیارد دلار مورد نیاز است.

وی با بیان این که مسئولان پتروشیمی نیز هم اکنون ٣۶ طرح با ظرفیت ۶٠ میلیون تن تعریف کرده‌اند، اظهار کرد: در صورت تامین مالی طرح‌های پتروشیمی ارزش تولید محصولات پتروشیمی در افق ١۴٠٠ به ٨٠ میلیارد دلار می رسد.

معظمی همچنین با اشاره به این که پیشرفت پالایشگاه خلیج فارس تا پایان آبانماه به ٨٠,۵ درصد رسیده است، افزود: فاز نخست این پالایشگاه در اواخر سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد و در این فاز ١٢ میلیون لیتر بنزین تولید می شود.

وی سپس به ساخت پالایشگاه پارس در شیراز و آناهیتا در کرمانشاه اشاره کرد و گفت: پالایشگاه پارس در شیراز هم اکنون وضع بهتری نسبت به پالایشگاه کرمانشاه دارد، اما امیداریم این پالایشگاه نیز با حمایت سرمایه گذاران فعال شود.

به گفته معظمی، با تکمیل این پالایشگاهها ظرفیت پالایشی کشور به سه میلیون بشکه در روز می رسد به این ترتیب در سال ١٣٩۵ ما می‌توانیم حجم قابل توجهی صادرات بنزین و نفت گاز داشته باشیم.

معظمی همچنین به ساخت هشت پالایشگاه میعانات گازی در سیراف و آمادگی ۵۴ شرکت برای توسعه آنها گفت: بعد از مناقصه این شرکتها تعداد زیادی از شرکتها برای توسعه آنها اعلام آمادگی کردند که سرانجام هشت شرکت که برخی از آنها در قالب کنسرسیوم هستند توسعه این پالایشگاهها را به عهده گرفتند.

٨۵ درصد جمعیت شهری بهره مند از نعمت گاز

معاون وزیر نفت همچنین در ادامه به گازرسانی به شهرها اشاره کرد و گفت: هم اکنون ٨۵ درصد خانوارهای کشور از نعمت گاز بهره‌مند هستند و تا سال ١٣٩٧ این رقم به ٩٧ درصد خانوارها می‌رسد.

معاون وزیر نفت در عین حال بر لزوم اصلاح الگوی مصرف و صرفه‌جویی در مصرف انرژی تاکید کرد و گفت: در کشور حدود ٢,۵ میلیون مجتمع مسکونی با چهار واحد و بیشتر وجود دارد که با چند کار ساده از جمله جرم‌گیری لوله‌ها و تنظیم موتور می‌توان ٣٠ درصد بهره‌وری انرژی را افزایش داد که این رقم معادل ١٣ میلیون مترمکعب گاز در روز است.

وی با اشاره به مصرف بی رویه انرژی در بخش حمل و نقل با توجه به فرسودگی و کهنه بودن سیستم خودرو بنزین و گازوییل گفت: در این زمینه راه‌آهن هفت میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کرده تا ظرفیت حمل مسافر و بار خود را افزایش دهد.

معظمی افزود: همچنین برای جایگزینی ١۴٠ هزار تاکسی و ون و ١٧ هزار اتوبوس فرسوده با خودروهای پایه گازسوز و ۴٠٠ هزار موتورسیکلت بنزینی با موتورسیکلت برقی نیز برنامه‌هایی در دست تدوین و اجراست.

نفت نعمت است نه نقمت

معاون وزیر نفت همچنین در بخشی از سخنان خود در اتاق بازرگانی تهران از کاهش سهم نفت و گاز از سبد انرژی در جهان در سالهای آینده خبر داد و با استناد به گزارشها و آمار منابع تحقیقی معتبر جهان گفت: در سال ٢٠۴٠ میلادی، سهم نفت از ٣۴ درصد کنونی به ٢٨ درصد خواهد رسید در حالی که سهم گاز از ٢٢ درصد به ٢٣ درصد می رسد.

وی با بیان این که در سال ٢٠١٠ میلادی سهم نفت و گاز در سبد انرژی جهانی ۶٢ درصد بود که این میزان برای سال ٢٠۴٠ میلادی به ترتیب به ٢٨ و ٢٣ درصد خواهد رسید، افزود: ایران از لحاظ حجم ذخایر هیدروکربنی یعنی نفت و گاز، هم اکنون جایگاه نخست را در جهان در اختیار دارد و این در حالی است که در ذخایر گازی نیز ایران پس از روسیه مقام دوم جهان را در دست دارد.

معاون وزیر نفت در ادامه با بیان این که برخلاف برخی نظریه ها که می گویند نفت نقمت است نه نعمت، افزود: نفت برای ایران یک فرصت است نفت برای کشور زمانی نعمت به شمار می رود که نتوانیم به درستی از آن استفاده کنیم.

 

 

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches