اقتصادتهران: رییس انستیتوی محیط زیست سازمان همکاری اقتصادی با اشاره به اینکه اتحادیه اروپا بزرگترین بازار محصولات سالم و کشاورزی ارگانیک در جهان است، افزود: کارشناسان اتحادیه اروپا در زمینه تولید محصولات ارگانیک در ایران مطالعاتی را با همکاری نهادهای مختلف انجام دادهاند که اولین قدم برای ارتقای استانداردهای ایران در حوزه محصولات ارگانیک محسوب میشود.
به گزارش اقتصادتهران، افزایش جمعیت و توسعه زندگی شهرنشینی نیاز به مواد غذایی را بالا برده است، از این رو در اواسط قرن بیستم یک حرکت فراگیر موسوم به انقلاب سبز با هدف تامین مواد غذایی جمعیت رو به رشد شکل گرفت و به ظاهر خیال بشر از تامین مواد غذایی مورد نیاز آسوده شد، اما این تفکر زیاد طول نکشید چرا که این انقلاب در کوتاهمدت توانست تولید محصولات کشاورزی را در سراسر جهان افزایش دهد اما به علت رعایت نکردن برخی جنبههای محیط زیستی مانند استفاده بیش از حد از مواد شیمیایی و کمتوجهی به سلامت محیط زیست، نگاهها تا حدودی تغییر کرد.
پس از مدتی کوتاه تولید محصولاتی که برای سلامت انسان و محیط زیست مضر نباشند مورد توجه قرار گرفت و دوباره این تفکر که «هر محصولی، طبیعی آن بهتر است» قوت گرفت. بر این اساس نگاهها به سمت کشت ارگانیک (Organic Farming) کشیده شد و محصولاتی که در تولید آنها کود و سموم شیمیایی جایی ندارد مورد استقبال قرار گرفت. اکنون پس از چند سال از شروع این حرکت، مصرف محصولات ارگانیک بین مردم سراسر دنیا پر طرفدار شدند.
آمارهای رسمی نشان میدهند در میان کشورهای در حال توسعه، هند و مکزیک از پرچمداران تولید محصولات ارگانیک در جهان هستند و بیشترین نیاز به فرآوردههای ارگانیک در کشورهای اروپایی را تامین میکنند. البته بیشترین درصد وسعت زمینهای کشاورزی برای تولید محصولات ارگانیک در کشورهای لیختن اشتاین، استرالیا و سوئد واقع شدهاند.
در ایران نیز امکان تولید محصولات کشاورزی ارگانیک فراهم است و با توجه به اهمیت موضوع، دولتها درصدد توسعه مزارع این محصولات برآمدند، آمارها نشان میدهد سطح تولید محصولات ارگانیک در ایران در یک دهه گذشته حدود ۸۰ برابر شده است و محصولات ایرانی بازار خوبی در اروپا دارند.
رییس انستیتوی محیط زیست سازمان همکاری اقتصادی (اکو) در این باره به خبرنگار علمی ایرنا گفت: محصولات ارگانیک به محصولات کشاورزی مانند میوهها، سبزیجات، غلات و محصولات لبنی گفته میشود که در شرایط خاص و نزدیک به طبیعت پرورش مییابند و در تولید آنها از کود شیمیایی، آفتکشها، سموم، پساب صنایع، هورمونها و فرایندهای دستکاری ژنتیکی استفاده نمیشود.
اصغر محمدی فاضل افزود: با تجزیه و تحلیل چندین گزارش و داده از سوی نهادهای مختلف بینالمللی، مشخص شده است که سطح زمین برای تولید محصولات ارگانیک در ایران در ۸ سال گذشته رشدی ۱۷۰ درصدی داشته است و خوشبختانه امروزه محصولات کشاورزی ارگانیک ایرانی مانند پسته، گل محمدی، گیاهان دارویی، زعفران و خرما در اروپا بازار خوبی دارند که چنین وضعیتی نشاندهنده یک گرایش عالی و تلاش نهادهای ذیربط به ویژه وزارت جهاد کشاورزی در توسعه تولید ارگانیک در ایران است.
وی با اشاره به اینکه اتحادیه اروپا بزرگترین بازار محصولات سالم و کشاورزی ارگانیک در جهان است، افزود: کارشناسان اتحادیه اروپا در زمینه تولید محصولات ارگانیک در ایران مطالعاتی را با همکاری نهادهای مختلف انجام دادهاند که اولین قدم برای ارتقای استانداردهای ایران در حوزه محصولات ارگانیک محسوب میشود.