×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
true
true
ارائه طرح 40 درصدی کاهش تصادفات و تلفات به دولت

ارایه طرح نهایی کاهش 40 درصدی کاهش سوانح و تلفات به دولت، درخواست از رئیس جمهور برای توجه بیشتر به حوزه ترافیک و تصادفات، رسمی بودن سند سبز صادر شده از سوی پلیس، در خواست از خودرو سازان برای نصب کنیستر، سهم 53 درصدی اسکانیا در کشته های ناوگان اتوبوسرانی و اظهار نگرانی نسبت به روند خروج خودروهای فرسوده مهمترین بخش های نشست خبری رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور است.

به گزارش مهر، سردار اسکندر مومنی روز شنبه در نشست خبری اظهار داشت: در 9 ماهه امسال 530 هزار خودروی جدید شماره گذاری شدند که نسبت به مدت مشابه سال قبل 19.5 درصد کاهش داشته است. این در حالی است که این آمار در سه ماهه نخست امسال کاهش 50 درصدی نشان می داد. در همین مدت 4 هزار خودروی فرسوده از رده خارج شدند که نسبت به مدت مشابه گذشته 70 درصد کاهش نشان می دهد. این آمار بسیار نگران کننده است چرا که این خودروها در آلودگی هوا بسیار تاثیرگذار هستند. علیرغم انتظار برای کاهش خودروهای فرسوده میزان آلایندگی و سوانح این خودروها نیز زیاد است.

وی ادامه داد: در این مدت 228هزار موتورسیکلت جدید شماره گذاری شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل 42 درصد کاهش نشان می دهد. در همین مدت یک میلیون و 214 هزار نفر نیز گواهینامه گرفتند که 14 درصد کاهش نشان می دهد. منحنی دریافت گواهینامه سال گذشته در اوج قرار داشت که از امسال پیش بینی می کنیم با توجه به هرم سنی جمعیت شاهد روند کاهشی باشیم.

رئیس پلیس راهور کشور با بیان این که در 9 ماهه امسال سفرهای برون شهری 11 درصد افزایش داشته است تاکید کرد: در 8 ماهه سال جاری تلفات رانندگی 1050 نفر کاهش یافت که نسبت به مدت مشابه سال قبل 7.5 درصد کاهش نشان می دهد. پیش بینی می کنیم امسال تلفات به زیر 18 هزار نفر برسد.

مومنی با اشاره به این که در سال جاری شاهد کاهش تلفات در 23 استان کشور هستیم افزود: 5 استان کرمان، خوزستان، گیلان، اصفهان و سیستان و بلوچستان دارای بیشترین کاهش کشته هستند و 5 استان یزد، کردستان، البرز، فارس و هرمزگان از میان 10 استانی که دارای افزایش تلفات بودند بیشترین افزایش را به خود اختصاص دادند.

کاهش 6 درصدی تلفات در طرح زمستانی

مومنی با بیان اینکه در یک ماه اجرای طرح زمستانی تلفات 6 درصد کاهش یافته است اظهار داشت: علیرغم این که بارش ها در سال جاری نسبت به سال های قبل افزایش یافته است تصادفات این کشته ها در طرح زمستانی 6 درصد کاهش یافته است اما آمار نهایی در اسفندماه اعلام می شود از هموطنان می خواهیم سفرهای غیرضرور خود را کاهش دهند.

افزایش تصادفات اتوبوس ها

وی با اعلام اینکه علیرغم کاهش تلفات و تصادفات، حوادث و سوانح حمل و نقل عمومی به ویژه اتوبوس ها افزایش یافته است، فرسوده بودن و عدم نظارت کافی از مهمترین دلایل افزایش تصادفات اتوبوس ها است. به پایانه ها بار دیگر نسبت به افزایش نظارت ها تاکید می کنیم.

بازدید بیش از 16 میلیون از سایت راهور 120

رئیس پلیس راهور کشور راه اندازی سایت راهور 120 و ارایه خدمات الکترونیکی را یکی از برنامه ای میان مدت پلیس دانست و گفت: از ابتدای افتتاح این سایت تا کنون بیش از 16 میلیون نفر از خدمات غیرحضوری پلیس استفاده کرده اند. راهبرد و رویکرد ما خدمت رسانی دقیق و کاهش تقاضای سفر با ارایه خدمات الکترونیک است. یکی از خدماتی که این سایت ارایه می دهد این است که جریمه های بیش از یک میلیون تومان به علت شکایت در مراکز پلیس 10+ قابل دریافت نبود اما هموطنان با مراجعه به این سایت می توانند ریز تخلفاتشان را مشاهده کنند.

ارایه طرح کاهش 40 درصدی سوانح و تلفات رانندگی به دولت

وی از ارایه طرح نهایی کاهش 40 درصدی سوانح و حوادث ترافیکی به دولت خبر داد و افزود: این طرح که نهایی شده است هفته آینده به دولت ارسال می شود. ماندن در گذشته چیزی را عوض نمی کند و از رئیس جمهور تقاضا داریم نسبت به این طرح و کاهش تلفات رانندگی اهتمام جدی تری داشته باشند. تمام کشورها که ترافیک بسامانی دارند عالی ترین مقام اجرایی رئیس شورای ایمنی و حمل و نقل است. ترافیک یک موضوع بین بخشی است و هرگز نمی توان با شعار و دستور آن را برطرف کرد.

رئیس پلیس راهور کشور با بیان اینکه این طرح نیاز به بودجه فوق العاده ندارد افزود: اگر درآمد یک سال جریمه رانندگی را به این طرح اختصاص دهیم دیگر نیازی به بودجه نیست و طرح محقق می شود.

جزئیات جدید طرح کاهش 40 درصدی تلفات رانندگی

وی با اشاره به جزئیات کاهش 40 درصدی تلفات رانندگی اظهار داشت: خروج خودروهای فرسوده که باید طبق قانون تا پایان برنامه چهارم توسعه انجام می شد، روزآمد شدن قانون، تحت پوشش قرار دادن 30 هزار کیلومتر از جاده های کشور به سیستم های کنترل هوشمند از برنامه هایی است که در دستور کار داریم.

به گفته مومنی اکنون در برخی کشورها جرایم رانندگی بسیار سنگین است به صورتی که اگر فردی برای بار اول هنگام رانندگی مواد مخدر یا الکل مصرف کند 6 هزار دلار و در صورتی که در این حالت تصادف کند 20 هزار دلار جریمه می شود. این در حالی است که در برخی از کشورها جریمه عبور از چراغ قرمز نیز 2 میلیون تومان است. ما نمی خواهیم که جریمه ها افزایش یابد اما استفاده از تکنولوژی یک ضرورت اجتناب ناپذیر است، دیگر نمی توان در تمام جاده ها حضور فیزیکی داشت.

وی با بیان اینکه رفع نقاط حادثه خیز از دیگر مفاد طرح کاهش تلفات است افزود: تمامی نقاط حادثه خیز باید در میان مدت ایمن شده و در کوتاه مدت آشکارسازی شوند.

53 درصد تلفات تصادفات جاده ای متعلق به اسکانیا

مومنی در پاسخ به سوال خبرنگاری که از او در مورد تصادفات خودروهای اسکانیا پرسیده بود، گفت: اگر ما موضوعی را در مورد خودروسازان مطرح می کنیم تحریم ها و سایر جوانب را نیز در نظر می گیریم اما تولید و ورود برخی خودروها در شان مردم ما نیست. چندی قبل موضوع تصادفات پژو و هوو مطرح بود که واکنش بسیار شدیدی را به همراه داشت و خودروسازان معتقد بودند خودرویشان هیچ نقصی ندارد اما در عمل مشخص شد موضوع صحت دارد. اگر پلیس موضوعی را مطرح می کند روی این صحبت ابتدا با وزارت صنعت و بعد خودروسازان است.

برگه استاندارد نشان دهنده ایمنی کامل خودرو نیست

وی با اعلام اینکه داشتن برگه استاندارد نشان دهنده ایمنی کامل خودرو نیست افزود: این فقط یک برگه است که کف و حداقل استاندارد در آن منظور شده است. در بسیاری از کشورهای دنیا اگر خودروساز دچار مشکلی می شود با عذرخواهی نسبت به رفع عیب اقدام می کند اما متاسفانه برخی خودروسازان به جای رفع عیب با آسمان و ریسمان بافتن سعی می کنند میزان سرعت و اتوبان قم و تیر چراغ برق را مقصر تصادفات نشان دهند.

به گفته رئیس پلیس راهور کشور اتوبوس اسکانیا 9.9 خودروهای حمل و نقل عمومی مسافر را به خود اختصاص داده است اما 53 درصد کشته های این ناوگان متعلق به اسکانیا است. موضوع جان مردم بسیار با اهمیت است و پلیس در این مورد کوتاه نمی آید. باید تلاش کنیم تا نواقص این خودرو رفع شود و به جای فرافکنی به دنبال رفع اشکالات و نواقص باشیم.

وی با بیان اینکه پلیس زمان بندی اعلام شده را برای رفع نقص خودروی اسکانیا رعایت می کند افزود: هیچ چیز بالاتر از شان مرد نیست و ما همان گونه که قبلا اعلام کرده ایم زمان بندی اعلام شده را برای رفع نقص این خودرو رعایت می کنیم و در صورت عدم رفع نقص شماره گذاری اتوبوس اسکانیا متوقف می شود.

عده ای به دنبال سود بیشتر هستند

مومنی در پاسخ به سوال خبرنگاری که از او در مورد اظهارات اخیر کانون سردفتران مبنی بر لزوم نقل و انتقال خودرو در دفاتر اسناد رسمی مطرح شده بود پرسید، که وی در پاسخ اظهار داشت: قوانین و مقررات مشخص است و بخش خصوصی به دنبال سود بیشتر است. ما فراقانونی عمل نمی کنیم و قانون به صراحت اعلام کرده است حتی آخرین شکایت این افراد در خصوص این موضوع در دیوان عدالت اداری رد شده است. سند سبز صادر شد از سوی پلیس بر اساس ماده 22 قانون همچنان رسمی است. ما نمی گوییم که خریداران به دفاتر اسناد رسمی بروند و نروند چرا که این موضوع اختیاری است اما بر اساس قانون ثبت، اموال غیرمنقول اجباری است و اموال منقول اختیاری، ما هم همین بخشنامه را اجرا می کنیم. نیمی از مردم هم که خودروهای صفرکیلومتر خریداری می کند به دفترخانه ها نمی روند و همین سند رسمی مبنای کار پلیس است.

وی در پاسخ به سوال مهر در خصوص ارایه مجوز فروش خودرو با مدل 93 به خودروسازان در دو ماه پایانی سال گفت: سال های گذشته خودروسازان این تقاضا را از ما داشتند و ما به آنها مجوز می دادیم اگر امسال هم آنها درخواستی را در این خصوص مطرح کنند و خودروهایشان مجهز به ترمز ای بی اس و کیسه هوا باشد می توانند از بهمن و اسفندماه خودروهایشان با مدل سال آینده به فروش برسانند.

مدیریت مقطعی برای کاهش آلودگی هوا کارساز نیست

رئیس پلیس راهور کشور با بیان این که در بحث آلودگی هوا مدیریت مقطعی کارساز نیست تاکید کرد: اقدامات مقطعی باعث می شود همیشه منتظر باد و باران باشیم. مدیریت احساسی مشکلی را حل نمی کند و باید برای رفع منشاء آلودگی هوا چاره ای اندیشیده شود. اگر مقررات کنونی اجرا شود می توانیم منشاء آلودگی را حذف یا کاهش دهیم.

به گفته وی رعایت استاندارد خودرو و سوخت یکی از عوامل مهم کاهش آلودگی هوا است در حالی که استاندارد یورو 4 به تصویب رسیده است اما هنوز خودروهایمان استاندارد یورو 2 دارند. خودروهای فرسوده نیز چند برابر خودروهای جدید آلودگی ایجاد می کنند و باید بگویم خروج خودروهای پرمصرف سرعت بیشتری گیرد. یک خودرو در هر 100 کیلومتر پیمایش 20 لیتر بنزین مصرف می کند در حالی که این خودرو 4 درصد وسایل نقلیه کشور است 30 درصد سوخت کشور را مصرف می کنند.

مومنی از خودروسازان خواست با اعلام فراخوان خودروهای بدون کنیستر تولید شده تا سال 84 را رفع عیب کرده و کنیستر را به روی آنها نصب کند چرا که یک میلیون در کشور بدون کنیستر تولید شده است و اگر این خودروها به معاینه فنی هم بروند تاثیری ندارد. همچنین گران بودن یا کمبود مبدل کاتالیست نیز باعث تشدید آلودگی هوا می شود.

وی در پایان نیروهای پلیس را آسیب پذیرترین بخش در آلودگي هوا دانست و افزود: در طرح زوج و فرد یا محدودیت مقطعی اگر ابلاغ شود همکاران ما اجرا می کند اما اقدامات مقطعی مشکلی را حل نمی کند.

 

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches