true
اقتصادتهران: توسعه صادرات باید با مشوقهای صادراتی همراه باشد؛ مشوقهایی که به نظر میرسد در سالهای اخیر بر اصول خاصی استوار نبوده و به همین دلیل نتوانسته کمکی به توسعه صادرات غیرنفتی کند. در این زمینه رئیس سازمان توسعه تجارت از برنامههای ویژه ستاد اقتصادی دولت برای تشویق صادرکنندگان خبر داد که تصویب شده و قرار است به دستگاههای اجرایی ابلاغ شود.
ولیالله افخمیراد در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: آخرین اقداماتی که برای تشویق صادرات انجام شده مصوبه ستاد اقتصادی دولت است که در آن مصوبه مواردی عنوان شده که در صورت اجرایی شدن کمک خوبی به توسعه صادرات خواهد بود و منتظر ابلاغ آن به دستگاههای اجرایی هستیم.
تسهیل در صدور ضمانتنامههای بانکی
وی، تسهیل در صدور ضمانتنامههای بانکی را از جمله موارد مصوب ستاد اقتصادی دولت برشمرد و افزود: بر این اساس بانک مرکزی موظف شده به بانکهای ذیربط ابلاغ کند تا تسهیلات را در اختیار متقاضیان دریافت ضمانت نامه شرکت در مناقصه قرار دهند.
افخمیراد اظهار کرد: همچنین قرار است از صندوق توسعه ملی مبلغ یک میلیارد دلار اعتبار در اختیار کشورهای هدف صادراتی قرار گیرد که از طریق این اعتبار، آنها اقدام به خرید کالاهای ایرانی کرده یا برای کمک گرفتن از خدمات فنی – مهندسی استفاده کنند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در عین حال بیان کرد: بانک توسعه صادرات نیز ملزم شده حداقل ۸۰ درصد تسهیلات اعم از ارزی و ریالی را صرفاً برای صادرات کالا و خدمات اختصاص دهد که این کمک خوبی برای صادرکنندگان است.
افزایش ۲۰۰ میلیون دلاری سرمایه صندوق ضمانت صادرات
وی از افزایش ۲۰۰ میلیون دلاری سرمایه صندوق ضمانت صادرات که در قانون بودجه آمده خبر داد و گفت: قرار است مبلغ ۲۰۰ میلیون دلار به سرمایه صندوق ضمانت صادرات اضافه شود که آنها بتوانند ضمانت لازم را برای صادرکنندگان ارائه دهند.
تسریع در استرداد مالیات بر ارزش افزوده کالاهای صادراتی
رئیس سازمان توسعه تجارت، تسریع در استرداد مالیات بر ارزش افزوده کالاهای صادراتی را از دیگر برنامههای ستاد اقتصادی دولت عنوان کرد که قرار است این مالیات حداکثر ظرف یک ماه به صادرکنندگان مسترد شود.
فعالیت ۲۴ساعته دستگاههای اجرایی مستقر در مبادی ورودی و خروجی کشور
وی افزود: فعالیت ۲۴ساعته دستگاههای اجرایی که در مبادی ورودی و خروجی کشور مستقر هستند نیز از دیگر تصمیماتی است که در ستاد اقتصادی دولت گرفته شده و انشاءالله با عملیاتی شدن تصمیمات اتخاذ شده شاهد بهبود در وضعیت صادراتی کشور خواهیم بود.
تبادل امکانات در منطقه آزاد چابهار
همچنین در خبر دیگری، رییس کل سازمان توسعه تجارت از آمادگی ایران برای اختصاص امکانات موجود در منطقه آزاد چابهار به طرف افغان و امکان بهرهمندی از مسیر ترانزیتی آن به مقصد گمرکات مشترک دو کشور در گذرگاههای مرزی میلک، ماهیرود و دوغارون خبر داد.
به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه تجارت، ولیاله افخمیراد که برای شرکت در ششمین کنفرانس همکاریهای اقتصادی منطقهای موسوم به «ریکا ۶» به کابل سفر کرده بود، در دیدار با وزیر تجارت و صنایع افغانستان با مهم دانستن برگزاری این کنفرانس در ایجاد فرصت برای هماندیشی بینالمللی و نزدیک شدن آرا و نظرات کشورها به یکدیگر، اظهار کرد: ایران برای اختصاص امکانات موجود در منطقه آزاد چابهار به طرف افغان و بهرهمندی از مسیر ترانزیتی آن به مقصد گمرکات مشترک دو کشور در گذرگاههای مرزی میلک، ماهیرود و دوغارون آمادگی دارد.
وی به تجارب وزارت صنعت، معدن و تجارت ایران در حوزه صنایع کوچک و متوسط اشاره کرد و گفت: باید توسعه خوشههای صنعتی به عنوان مدلی موفق و کارآمد برای برون رفت از وضعیت کنونی و ارتقاء تبادلات تجاری مورد توجه قرار گیرد.
در ادامه این نشست محمد همایون رسا وزیر تجارت و صنایع افغانستان نیز خواستار همکاری بیشتر و ارتقا حجم تجارت دوجانبه و متوازن شدن تبادلات تجاری طرفین شد.
محمد همایون رسا پیشنهاد همکاری منسجم در توسعه صنایع کوچک، متوسط و انتقال دانش فنی توسعه این قبیل صنایع و خوشههای صنعتی را ارائه کرد و گفت: افغانستان برای برنامهریزی و بهرهمندی از محور چابهار و ظرفیتهای بندری و ترانزیتی آن برای تامین نیازهایش مشتاق است.
در این نشست دو طرف بر افزایش و هدفمند کردن اعزام و پذیرش هیاتهای تخصصی از افغانستان به ایران و بالعکس تاکید کردند.
در پایان این نشست، افخمیراد از وزیر تجارت و صنایع افغانستان برای سفر به ایران و بازدید از ظرفیتهای تجاری، صنعتی و معدنی ایران و بندر چابهار دعوت کرد.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=27163
false
true