اقتصاد تهران
شماره خبر : 137222
تاریخ انتشار : ۱۳۹۷/۰۸/۱۳
اقتصاد تهران

احیای ۸ رشته قنات در شمال تهران

اقتصادتهران: ۸ رشته قنات در شمال تهران با هدف حفظ منابع طبیعی و توسعه شبکه آبرسانی به فضاهای سبز، با انجام عملیات بازسازی و نوسازی در سال جاری احیا شد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه یک عبداله پرویزی مسئول اداره مسیل‌ها  و قنوات شهرداری منطقه یک با اعلام خبر فوق اظهار داشت: بیش از ۱۷۵ رشته قنات در شمال تهران وجود دارد که امسال با توجه به کمبود منابع آبی و نیاز به استفاده بهینه از منابع طبیعی موجود، ۸ رشته قنات احیا و تعداد قنوات فعال به ۱۱۰ قنات رسید.

وی گفت: انجام ۳ کیلومتر عملیات لایروبی، ۷۰۰ متر نوکنی، تیشه زنی و ریشه زنی، تغییر مسیر و برگرداندن قنوات به مسیر اصلی و… از جمله اقدامات انجام شده در جهت احیای قنوات بوده است.

پرویزی افزود: قنات شاد آور، محمودیه، دره یورد، قیطریه، کوهپایه، حصار بوعلی و… از جمله قنوات احیا شده هستند.

این مقام مسئول تصریح کرد: کل رشته قنوات فعال موجود در این منطقه به بیش از ۲۰۰ هزار متر طول می رسد که عملیات لایروبی و بازسازی آن به طور مرتب از سوی اداره مسیل ها و قنوات شهرداری این منطقه انجام می شود.

وی با اشاره به مظهر قنوات شمال تهران یادآور شد: اکثر قنوات شمال تهران در محدوده منطقه یک و تعدادی از آنها در مناطق ۳ و ۴ شهرداری تهران مظهر می شوند.

پرویزی قنوات را میراث بر جا مانده از گذشتگان دانست و از شهروندان خواست به هنگام ساخت و ساز، در صورت برخورد به قنات، موارد را با اداره مسیل‌ها و قنوات شهرداری منطقه در میان بگذارند تا اکیپ کارشناسان این اداره، پس از بازدید از محل، راهکار لازم  برای حفظ قنات و ادامه صحیح روند ساخت به مالکین را ارائه نمایند.

مسئول اداره مسیل‌ها  و قنوات شهرداری منطقه یک اجرای طرح اگوی فاضلاب را راهکار موثری برای حفظ آبهای زیرزمینی و به خصوص قنوات از آلودگی ها دانست و از شهروندان خواست نسبت به وصل انشعاب فاضلاب خانه ی خود به سیستم دفع فاضلاب شهری در اسرع وقت اقدام نمایند.