true
اقتصادتهران: مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به اینکه توسعه میادین نفت و گاز در دولت گذشته مورد توجه نبوده، گفت: این موضوع باعث ایجاد عدمالنفع زیاد ایران در برداشت از منابع نفت و گاز از میادین مشترک در ۸ سال گذشته شده است.
به گزارش ایرنا، «محسن خجسته مهر» در گفت و گویی که با روزنامه ایران انجام داده با بیان اینکه بخش نفت و گاز و میادین نفت و گاز ما یک موضوع حاکمیتی است، افزود: براساس قانون اصل ۴۴ و سیاستهای ابلاغی رهبر معظم انقلاب درباره اصل ۴۴ قانون اساسی و براساس اینکه نفت و گاز انفال هستند، دولت به نمایندگی از حکومت اسلامی وظیفه راهبری و اعمال حاکمیت بر میادین نفت و گاز را دارد و وزارت نفت هم به نمایندگی از دولت این وظیفه را به عهده گرفته است.
وی ادامه داد: ایران حدود ۱.۲ هزار میلیارد بشکه معادل نفت خام منابع هیدروکربوری اعم از نفت، گاز و میعانات دارد. وظیفه وزارت نفت این است که این دارائی زیرزمینی را به حداکثر ثروت روی زمین تبدیل کند. وظیفه اصلی ما این است که تولید ثروت کنیم و با توجه به ذخائری که در زیرزمین داریم میتوانیم تا حدود صد سال دیگر نفت و گاز تولید کنیم.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه بخش قابلتوجهی از ذخائر کشور میادین مشترک نفتی و گازی ما هستند، گفت: چیزی حدود ۲۸ میدان نفتی و گازی در ایران با کشورهای همسایه مشترک هستند که در میان مهمترین میادین نفتی مشترک میتوان به میدان آزادگان جنوبی، میدان یادآوران، میدان آزادگان شمالی، میدان یاران شمالی و یاران جنوبی در غرب کارون اشاره کرد.
وی تاکید کرد: متأسفانه در گذشته آنطور که باید و شاید نتوانستهایم کار مهمی برای مهمترین میدان آزادگان انجام بدهیم. این سئوال باید پاسخ داده شود. ما یک قرارداد خارجی به ارزش ۶.۵ میلیارد دلار داشتیم و در حال اجرا بوده و به دلایل نامشخصی این قرارداد فسخ میشود. قرار بوده که این میدان ۳۲۰ هزار بشکه تولید داشته باشد، اما در حال حاضر تولید آن کمتر از یکسوم این میزان است.
معاون وزیر نفت با تاکید بر اینکه حدود ۸ سال فاز دوم میدان یادآوران را اجرا نکردیم و حتی حاضر نبودیم از ظرفیت و توان داخلی استفاده کنیم، افزود: فاز دوم آزادگان شمالی هم به همین شکل روی زمین مانده است. البته آزادگان جنوبی را به شکل غیرمتمرکز به بخشهای مختلف دادهاند، ولی نتیجهای نگرفتهایم، چون نتیجه اجرای این طرح موفق نبوده است.
وی اظهار داشت: این طرح قرار بوده چهار سال باشد، ولی از موقعی که تحویل گرفتهایم حدود ۸ سال گذشته، تولید آن کمتر از یکسوم میزان برنامهریزی شده بوده که تازه بخشی از این یکسوم هم به دولتهای نهم و دهم مربوط میشده است. این قضیه عدمالنفع زیادی را متوجه کشور کرده است.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=232456
false
true