true
اقتصادتهران: رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات با بیان اینکه کمکهای مردم و نذورات خیرین پشتوانه اصلی این تشکل مردم نهاد است، از اتمام ۱۵۰ پروژه بازسازی، مرمت، نوسازی و توسعه عتبات عالیات خبر داد.
به گزارش روابط عمومی ستاد بازسازی عتبات عالیات، حسن پلارک در همایش استانی هیات امنای ستاد بازسازی عتبات عالیات استان مرکزی که در سالن همایشهای بیت امام راحل در خمین برگزار شد گفت: ۱۵۰ پروژه بازسازی و توسعه عتبات عالیات توسط ایرانیان در طول ۱۲ سال اجرا، تکمیل و مورد بهرهبرداری قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه طی بیش از یک دهه فعالیت ستاد، در تمامی حرمهای مطهر یک دور کامل پروژههای بازسازی و مرمت اجرا شده است افزود: با توجه به افزایش روز افزون زائران بهویژه هموطنان عزیز، اکنون ستاد بازسازی عتبات عالیات برنامه توسعه اعتاب مقدسه را با هدف ارتقاء سطح رفاه زائران در دستورکار دارد.
وی تصریح کرد: چهار طرح توسعهای بزرگ عتبات عالیات توسط ایرانیان در دست اجرا است که بزرگترین این پروژهها طرح توسعه حرم مطهرعلوی به نام صحن حضرت زهرا(س) است.
وی افزود: صحن حضرت زهرا(س) در زمینی به طول ۴۰۰ و عرض ۱۵۰ متر و زیر بنای ۲۲۰ هزار متر مربع در ضلع غربی حرم براساس معماری ایرانی و اسلامی و با مصالحی که تولید کارخانههای کشور است، در حال ساخت است.
پلارک اظهارکرد: در کربلا نیز دو پروژه بزرگ که از نظر مهندسی و فنی، طرحهای بسیار سنگینی محسوب میشوند در حال اجراست.
وی یکی از این طرحها را پروژه توسعه حرم سید الشهدا(ع) اعلام کرد و گفت: این طرح شامل چهار فاز است که با بهرهبرداری از آنها، فضای موجود بیش از ۳۰ برابر افزایش مییابد.
پلارک تصریح کرد: براساس طرح توسعه ۳۸ هکتاری، در اطراف حرم امام حسین(ع) سه صحن احداث میشود که در مرحله اول فقط نیمی از صحن عقیله بنیهاشم (س) و امام حسین(ع) ساخته میشود.
پلارک گفت: با توجه به زمینهای تملک شده از سوی عتبه حسینی، درمرحله نخست زمینی به مساحت پنج هکتار تحویل ستاد بازسازی عتبات عالیات شده و عملیات اجرایی آن بیش از یکسال است که آغاز شده است. با توجه به بالا بودن سطح آبهای زیر زمینی در کربلا، باید پیش از انجام عملیات گودبرداری، محدوده اجرای پروژه تبدیل به یک استخر خشک میشد.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات کشور ادامه داد: به این منظور متخصصان ایرانی با استفاده از دستگاههای هیدروفرز در حال ایجاد دیوار آببند به عمق بیش از ۳۰ و عرض یک متر در محدوده پروژه هستند، با تکمیل صحن عقیله بنی هاشم(س) که برنامه ۶ ساله برای آن در نظر گرفته شده است، حدود ۲۳۰ هزار متر بنا در اختیار حرم مطهر قرار میگیرد.
وی دیگر پروژه پیچیده فنی ومهندسی را طرح ترفیع گنبد و لاعرسازی و تقویت ستونهای اطراف ضریح حرم مطهر امام حسین اعلام کرد و افزود: براساس این طرح گنبد جدیدی که حدود هفت متر و نیم از گنبد کنونی بلندتر است، نصب خواهد شد. پیش از نصب گنبد جدید لازم بود تا ستونها و دیواره حرم مطهر لاغرسازی و تقویت شود که مردم دوستدار اهل بیت استان کرمان مسئولیت اجرای این پروژه پیچیده فنی را برعهده گرفتند.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=77275
false
true