×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
دی ۲۹, ۱۴۰۳, ۳:۳۴ ب٫ظ
true
true
آیین‌نامه چگونگی نگهداری و تحریر دفاتر قانونی تصویب شد

اقتصادتهران: قائم‌مقام سازمان امور مالیاتی کشور از تصویب و ابلاغ آیین‌نامه اجرایی مربوط به چگونگی نگهداری و تحریر دفاتر، اسناد و مدارک قانونی و همچنین نحوه ارائه اظهارنامه مالیاتی بر اساس قانون جدید مالیات‌های مستقیم خبر داد.

به گزارش رسانه مالیاتی ایران، محمدقاسم پناهی، قائم‌مقام سازمان امور مالیاتی کشور با اعلام این خبر، گفت: پس از پیشنهاد سازمان امور مالیاتی کشور و تصویب وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی آیین‌نامه اجرایی مربوط به نوع دفاتر، اسناد و مدارک و روش‌های نگهداری آنها اعم از ماشینی (مکانیزه) و دستی و نمونه اظهارنامه مالیاتی و نیز نحوه ارائه آنها برای رسیدگی و تشخیص درآمد مشمول مالیات موضوع ماده ۹۵ اصلاحی مصوب ۹۴/۴/۳۱ قانون مالیات‌های مستقیم ابلاغ شد.

وی با اشاره به اینکه در این آیین‌نامه صاحبان مشاغل بر اساس شاخص‌ها و معیارهایی از قبیل نوع و حجم فعالیت به سه گروه تقسیم شده‌اند، افزود: برای اشخاص حقیقی مشخص شده که بر اساس سطح آستانه عملیات یا نوع فعالیت باید از چه نوع دفاتر، اسناد و مدارکی استفاده کنند، مشخصات آنها باید به چه صورت باشد و همچنین تکالیف مودیان در خصوص نگهداری دفاتر و یا اسناد و مدارک چیست.

پناهی در خصوص تقسیم‌بندی صاحبان مشاغل بر اساس حجم فعالیت، اظهارداشت: صاحبان مشاغلی که فعالیت آنها، فروش کالا و یا خدمات توام است چنانچه در سال قبل مجموع مبلغ فروش کالا و خدمات آنها مبلغ سی میلیارد ریال و بیشتر باشد مکلف به نگهداری دفاتر روزنامه و کل و اسناد و مدارک برای سال ۱۳۹۵ می‌باشند و سایر صاحبان مشاغل که جمع فعالیت آنها (فروش کالا و خدمات) کمتر از مبلغ موصوف است، ضرورتی به نگهداری دفاتر نخواهند داشت بلکه مکلف به نگهداری اسناد و مدارک خواهند بود.

وی ادامه داد: صاحبان مشاغلی که فعالیت آن‌ها صرفاً در ارائه خدمات باشد در صورتی‌که در سال قبل حجم فعالیت آنها بالغ‌بر پانزده میلیارد ریال بوده مکلف به نگهداری دفاتر روزنامه و کل و اسناد و مدارک خواهندبود.

قائم‌مقام سازمان امور مالیاتی کشور همچنین در خصوص تقسیم‌بندی مشاغل بر اساس نوع فعالیت، تصریح‌کرد: دارندگان کارت بازرگانی (واردکنندگان و صادرکنندگان)، صاحبان کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی و بهره‌برداری معادن دارای جواز تأسیس و پروانه بهره‌برداری از وزارتخانه ذی‌ربط، صاحبان هتل‌های سه ستاره و بالاتر، صاحبان بیمارستان‌ها، زایشگاه‌ها و کلینیک‌های تخصصی، صاحبان مشاغل صرافی و فروشگاه‌های زنجیره‌ای دارای مجوز فعالیت از وزارتخانه ذی‌ربط مکلف به نگهداری اسناد و مدارک هستند. وی افزود: اشخاص حقوقی کما فی‌سابق مکلف به نگهداری دفاتر روزنامه و کل اعم از ماشینی (مکانیزه) و دستی خواهند بود.

پناهی در خصوص سایر موارد مطرح شده در این آیین‌نامه، گفت: در بخش دیگری از این آیین‌نامه مشخص شده است که فرم اظهارنامه مالیاتی برای صاحبان مشاغل موضوع این آیین‌نامه برای هر یک از گروه‌های اول و دوم و سوم باید شامل چه مواردی باشد. وی خاطرنشان کرد: تکالیف صاحبان مشاغلی که از سامانه صندوق مکانیزه فروش استفاده می‌کنند، جزئیات صورتحساب فروش و نحوه صدور آن، نحوه ارائه دفاتر و اسناد و مدارک و موارد رد دفاتر از دیگر موارد مطرح‌شده در این آیین‌نامه است.

گفتنی است، متن کامل آیین‌نامه اجرایی مربوط به چگونگی نگهداری و تحریر دفاتر، اسناد مدارک قانونی براساس قانون مالیات‌های مستقیم مصوب ۹۴/۴/۳۱ از طریق سایت سازمان امور مالیاتی کشور به آدرس WWW.INTAMEDIA.IR قابل بهره‌برداری است.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches